Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

u mnie na jednej ściance działowej pojawiło się pęknięcie ale na środku.

Sam nie wiem dlaczego. Może nierówno siada? Ale peknięcie nie postępuje =, więc przy najbliższym malowaniu zaszpachluje i będzie git :D

Tego się obawiam najbardziej ... ze wszystko ładnie zrobię a potem będą mi pękać sciany :( no ale nie ma wyjścia - albo szybka budowa i szybkie wprowadzenie się i ewentualne pęknięcia albo budowa przez około 5 lat ... wtedy może się tego uniknie, bo szpachlowanie i malowanie było by zrobione juz po największym "siadaniu" bydunku :roll: coś za coś :lol:

Mówię o tych obawach, bo wprowadzaliśmy się do nowo ( i szybko ) wybudowanego bloku i widzę jakie pęknięcia wystąpiły. I wiem jak długo utrzymuje się wilgoć "po budowlana" :roll: :roll: ...

Ale masz rację - wcale tak nie musi być :)

A przeprowadzka .... hmmm teoretycznie w czerwcu ale moze jak się uda to ciut wcześniej ??? Kto wie. Ale ten czerwiec to moj ostateczny termin :lol: Mój, niestety nie wykonawców i mojego męża :lol: :lol: :lol: A mi zależy na tym, żeby całe lato ( i troszkę wiosny :wink: ) już mieszkać w nowym domku :D :D :D No więc tak naprawdę chciałabym się przeprowadzić w maju :lol: :lol: :lol: Ale to chyba nie realne, bo z drugiej strony nie chcę się wprowadzać na budowę, tylko już na konkretnie zrobione pomieszczenia ( nie mówię oczywiście o zewnętrznej części i o ogrodzie, bo to nie wchodzi w rachubę ... no, moze zasiejemy trawkę 8) )

Reyzel spokojnie :D W czerwcu 2008 będziesz już piła poranną kawę na własnym tarasie i napawała się ciszą :D

Oby Twoje słowa Brazunia okazały się prorocze :D :D :D Obawiam się tylko, ze z wykończeniówką mogą być problemy :-? Już teraz się okazało, ze np. płytkarze mają wolne terminy np. w marcu- kwietniu ... :o :o :o Jakieś szaleństwo- szukamy dalej :roll:

Eeee, no chyba więcej niż 2 czy 3 płytkarzy pałęta się w Waszym rejonie :roll: :wink: Szukajcie, na pewno znajdziecie!!! Jest jeszcze trochę czasu!!

A czerwiec i kawa na tarasie to pewniak :D

No niby jest ich wielu ... ale większość robi tzw. "fuchy" popołudniami ... A szczerze mówiąc to ździebko sobie nie wyobrażam żeby ktoś popołudniami kładł nam płytki na ponad 100 m2 na dole + 2 łazienki :o :o :o i jeszcze ze 40 m2 tarasu... zejdzie im ze 3 m-ce ... :roll: no i wyjdzie na to samo jakbym zamówiła kogoś na marzec :wink: :wink:

A poza tym ja NIE MAM ZIELONO-BALDO-CZERWONEGO POJĘCIA co na tych podłogach, ścianach , wannach ma być zrobione :-? :o :o

No wybacz, ale kto ma w takim razie wiedzieć co ma być na tych podłogach itd. :roll: Powiedz chociaż, co lubisz??

Nie no... kolorystycznie to niby wiem ... jakieś beże z brązem ale cała aranżacja mnie na razie przersta. Gdzie jakieś ścianki, gdzie prysznic, gdzie wanna .... Muszę poczekać aż mi zrobią dach i wtedy coś wymyślę ( bo głównie chodzi o tę dużą łazienkę na górze, ma około hmmm.. no właśnie - jakieś 12 mkw :o :o :o )

Reyzel poświęć nockę, zrób sobie ogromny kubas herbaty i zacznij przeszukiwania forum. Znajdziesz tutaj tyle propozycji wykończeń że aż dostaniesz oczopląsów :lol: Proponuje zacząć od dzienników budowy bardziej zaawansowanych w budowie.

No to miłej nocki :lol:

:o Skąd wiesz co robiłam wczoraj wieczorem, do późnych godzin wieczorno- nocnych :lol: :lol: ??? No może cała nocka to nie była ale ... trochę pooglądałam :D

Tylko, ze trochę mało jest aranżacji łazienek na poddaszu. No nic, na pewno jeszcze cosik znajdę :wink:

Kawał pola do obrobienia!!! :wink: Wklej wygląd i wymiary to będę wiedziała, czego szukać. Mam czas, mogę poszperać, a nóż widelec coś Ci podpasuje albo zainspiruje.

Brazunia, Ty to jednak jesteś niezastąpiona na tym forum :D :D :D

Zaraz poszukam rzutu i wkleję :) No niestety wyglądu ( life ) jeszcze nie ma ... :lol: Dach dopiero zaczynają w poniedziałek :) :)

Brazunia - mówisz- masz :wink:

http://foto2.m.onet.pl/_m/913f3afed6c9bc672252cf61b89761aa,5,19,0.jpg

No i teraz mały opis: łazienka ( nr 4 ) ma jakieś 7 m x 3 m ( bo jeszcze nie do końca wiem, gdzie będzie ta ścianka między łazienką a pralnią :-? ) ale trzeba wziąć pod uwagę, że jest to wymiar podłogi a są skosy ( choć ściana kolankowa ma 1 m ). Suma sumarum powierzchnia użytkowa łazienki będzie około 14 m kw ... :o Do łazienki mam schódki i z łazienki jest wejście do pralni. :D

Większego się nie dało :-? No dobra, wymiary zapisuję i poszukam. Jak coś znajdę, to się podzielę. Nie denerwuj się, gdyby to trwało troszkę dłużej :oops:

Podaj jeszcze odległość od ściany do drzwi do pralni i długość ściany z drzwiami wejściowymi.

Acha! Na krótszej ścianie też jest skoks??? Nie pamiętam :oops:

Większego się nie dało :-? No dobra, wymiary zapisuję i poszukam. Jak coś znajdę, to się podzielę. Nie denerwuj się, gdyby to trwało troszkę dłużej :oops:

Podaj jeszcze odległość od ściany do drzwi do pralni i długość ściany z drzwiami wejściowymi.

No Ty chyba żartujesz :o :o Ja mam się denerwować, że cosik ileś trwa ?? Robisz to dla mnie z własnej woli a ja mam się denerwować .... Proszę Cię, nie mów nawet takich rzeczy a Ty to nawet napisałas! :wink: :wink: :D :D

No większy rzut będzie ale dopiero po weekendzie bo nie mam dziś przy sobie projektu :wink: :roll: I może wtedy pomierzę wszystko, ok ??? I podam Ci wszystko razem :D

ps. kochana jesteś :oops:

Braza jak cos znajdziesz to zaraz się podziel bo też jestem ciekawy :D