Reyzel 18.10.2007 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 dokładnie - na etapie stawiania ścian nośnych przewiązuje sie czy cóś U mnie stoi rok i nic sie nie odkleiło I pewnie się nie odkeli Raczej chodzi tylko o to, że na tej spoinie mogą się pojawić pęknięcia, bo przecież nowo wybudowany dom "pracuje" jeszcze kilka kolejnych lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.10.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 u mnie na jednej ściance działowej pojawiło się pęknięcie ale na środku. Sam nie wiem dlaczego. Może nierówno siada? Ale peknięcie nie postępuje =, więc przy najbliższym malowaniu zaszpachluje i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 18.10.2007 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 u mnie na jednej ściance działowej pojawiło się pęknięcie ale na środku. Sam nie wiem dlaczego. Może nierówno siada? Ale peknięcie nie postępuje =, więc przy najbliższym malowaniu zaszpachluje i będzie git Tego się obawiam najbardziej ... ze wszystko ładnie zrobię a potem będą mi pękać sciany no ale nie ma wyjścia - albo szybka budowa i szybkie wprowadzenie się i ewentualne pęknięcia albo budowa przez około 5 lat ... wtedy może się tego uniknie, bo szpachlowanie i malowanie było by zrobione juz po największym "siadaniu" bydunku coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.10.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 nie jest tak źle jedno małe pęknięcie nie możesz od razu zakładać, że u Ciebie też popęka. A kiedy planowana przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 18.10.2007 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Mówię o tych obawach, bo wprowadzaliśmy się do nowo ( i szybko ) wybudowanego bloku i widzę jakie pęknięcia wystąpiły. I wiem jak długo utrzymuje się wilgoć "po budowlana" ... Ale masz rację - wcale tak nie musi być A przeprowadzka .... hmmm teoretycznie w czerwcu ale moze jak się uda to ciut wcześniej ??? Kto wie. Ale ten czerwiec to moj ostateczny termin Mój, niestety nie wykonawców i mojego męża A mi zależy na tym, żeby całe lato ( i troszkę wiosny ) już mieszkać w nowym domku No więc tak naprawdę chciałabym się przeprowadzić w maju Ale to chyba nie realne, bo z drugiej strony nie chcę się wprowadzać na budowę, tylko już na konkretnie zrobione pomieszczenia ( nie mówię oczywiście o zewnętrznej części i o ogrodzie, bo to nie wchodzi w rachubę ... no, moze zasiejemy trawkę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.10.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Reyzel spokojnie W czerwcu 2008 będziesz już piła poranną kawę na własnym tarasie i napawała się ciszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 18.10.2007 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Reyzel spokojnie W czerwcu 2008 będziesz już piła poranną kawę na własnym tarasie i napawała się ciszą Oby Twoje słowa Brazunia okazały się prorocze Obawiam się tylko, ze z wykończeniówką mogą być problemy Już teraz się okazało, ze np. płytkarze mają wolne terminy np. w marcu- kwietniu ... Jakieś szaleństwo- szukamy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.10.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Eeee, no chyba więcej niż 2 czy 3 płytkarzy pałęta się w Waszym rejonie Szukajcie, na pewno znajdziecie!!! Jest jeszcze trochę czasu!! A czerwiec i kawa na tarasie to pewniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 18.10.2007 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Eeee, no chyba więcej niż 2 czy 3 płytkarzy pałęta się w Waszym rejonie Szukajcie, na pewno znajdziecie!!! Jest jeszcze trochę czasu!! A czerwiec i kawa na tarasie to pewniak No niby jest ich wielu ... ale większość robi tzw. "fuchy" popołudniami ... A szczerze mówiąc to ździebko sobie nie wyobrażam żeby ktoś popołudniami kładł nam płytki na ponad 100 m2 na dole + 2 łazienki i jeszcze ze 40 m2 tarasu... zejdzie im ze 3 m-ce ... no i wyjdzie na to samo jakbym zamówiła kogoś na marzec A poza tym ja NIE MAM ZIELONO-BALDO-CZERWONEGO POJĘCIA co na tych podłogach, ścianach , wannach ma być zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.10.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 No wybacz, ale kto ma w takim razie wiedzieć co ma być na tych podłogach itd. Powiedz chociaż, co lubisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.10.2007 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Reyzel poświęć nockę, zrób sobie ogromny kubas herbaty i zacznij przeszukiwania forum. Znajdziesz tutaj tyle propozycji wykończeń że aż dostaniesz oczopląsów Proponuje zacząć od dzienników budowy bardziej zaawansowanych w budowie. No to miłej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 19.10.2007 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 No wybacz, ale kto ma w takim razie wiedzieć co ma być na tych podłogach itd. Powiedz chociaż, co lubisz?? Nie no... kolorystycznie to niby wiem ... jakieś beże z brązem ale cała aranżacja mnie na razie przersta. Gdzie jakieś ścianki, gdzie prysznic, gdzie wanna .... Muszę poczekać aż mi zrobią dach i wtedy coś wymyślę ( bo głównie chodzi o tę dużą łazienkę na górze, ma około hmmm.. no właśnie - jakieś 12 mkw ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 19.10.2007 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Reyzel poświęć nockę, zrób sobie ogromny kubas herbaty i zacznij przeszukiwania forum. Znajdziesz tutaj tyle propozycji wykończeń że aż dostaniesz oczopląsów Proponuje zacząć od dzienników budowy bardziej zaawansowanych w budowie. No to miłej nocki Skąd wiesz co robiłam wczoraj wieczorem, do późnych godzin wieczorno- nocnych ??? No może cała nocka to nie była ale ... trochę pooglądałam Tylko, ze trochę mało jest aranżacji łazienek na poddaszu. No nic, na pewno jeszcze cosik znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.10.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Kawał pola do obrobienia!!! Wklej wygląd i wymiary to będę wiedziała, czego szukać. Mam czas, mogę poszperać, a nóż widelec coś Ci podpasuje albo zainspiruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 19.10.2007 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Kawał pola do obrobienia!!! Wklej wygląd i wymiary to będę wiedziała, czego szukać. Mam czas, mogę poszperać, a nóż widelec coś Ci podpasuje albo zainspiruje. Brazunia, Ty to jednak jesteś niezastąpiona na tym forum Zaraz poszukam rzutu i wkleję No niestety wyglądu ( life ) jeszcze nie ma ... Dach dopiero zaczynają w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.10.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Eeee tam, nie ma ludzi niezastąpionych!! Może uda mi się coś znaleźć, czasami latam po necie jak pogięta Rzuty wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 19.10.2007 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Brazunia - mówisz- masz http://foto2.m.onet.pl/_m/913f3afed6c9bc672252cf61b89761aa,5,19,0.jpg No i teraz mały opis: łazienka ( nr 4 ) ma jakieś 7 m x 3 m ( bo jeszcze nie do końca wiem, gdzie będzie ta ścianka między łazienką a pralnią ) ale trzeba wziąć pod uwagę, że jest to wymiar podłogi a są skosy ( choć ściana kolankowa ma 1 m ). Suma sumarum powierzchnia użytkowa łazienki będzie około 14 m kw ... Do łazienki mam schódki i z łazienki jest wejście do pralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.10.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Większego się nie dało No dobra, wymiary zapisuję i poszukam. Jak coś znajdę, to się podzielę. Nie denerwuj się, gdyby to trwało troszkę dłużej Podaj jeszcze odległość od ściany do drzwi do pralni i długość ściany z drzwiami wejściowymi. Acha! Na krótszej ścianie też jest skoks??? Nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 19.10.2007 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Większego się nie dało No dobra, wymiary zapisuję i poszukam. Jak coś znajdę, to się podzielę. Nie denerwuj się, gdyby to trwało troszkę dłużej Podaj jeszcze odległość od ściany do drzwi do pralni i długość ściany z drzwiami wejściowymi. Acha! Na krótszej ścianie też jest skoks??? Nie pamiętam No Ty chyba żartujesz Ja mam się denerwować, że cosik ileś trwa ?? Robisz to dla mnie z własnej woli a ja mam się denerwować .... Proszę Cię, nie mów nawet takich rzeczy a Ty to nawet napisałas! No większy rzut będzie ale dopiero po weekendzie bo nie mam dziś przy sobie projektu I może wtedy pomierzę wszystko, ok ??? I podam Ci wszystko razem ps. kochana jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.10.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Większego się nie dało No dobra, wymiary zapisuję i poszukam. Jak coś znajdę, to się podzielę. Nie denerwuj się, gdyby to trwało troszkę dłużej Podaj jeszcze odległość od ściany do drzwi do pralni i długość ściany z drzwiami wejściowymi. Acha! Na krótszej ścianie też jest skoks??? Nie pamiętam Braza jak cos znajdziesz to zaraz się podziel bo też jestem ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts