Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A tak w ogóle to dopiero dzisiaj zauważyłam, że mamy taką samą "ściętą ścianę" na elewacji od ogrodu i taki pseudo wykusz z dwoma dużymi oknami i trójkątny taras :D Ale domki mamy inne. Czym zamierzasz obłożyć ten taras? Ja bym chciała mieć tarasik drewniany - może w przyszłym roku się nam uda go wykończyć.

Maluszku a nie masz też przypadkiem jakiegoś projektu Archonu ??

Taras mam już wyłożony kostką betonową. Drewno też mi się marzyło ale taras mamy ponad 40 m2 więc troszkę za dużo by to kosztowało ... :oops: Taras czeka tylko na zrobienie mini skalniaka na tej stronie gdzie nie ma schodów i zrobienie jakieś a'la pergorli, żeby nas od drogi i sąsiadów zasłonić.

No i na mebelki ogrodowe. Ale to wszystko już na wiosnę.

Reyzel, mam "Darię" z Archipelagu. Właśnie ta ścięta ściana i odkryty taras urzekł nas w tym projekcie. Nasz tarasik ma ok. 30 m2 - też sporo, ale mamy bardzo dużo drewna na elewacji więc i taras będzie drewniany. Podobny taras mam przed wejściem i teraz właśnie zastanawiam się czy też go drewnem nie obłożyć.

Oczywiście już pobiegłam obejrzeć Twój projekt Maluszku :D

Bardzo oryginalny !!!

Projekty Archipelagu zawsze mi się podobały pod kątem tych nietuzinkowych rozwiązań dzielenia pomieszczeń, umieszczenia klatki schodowej itd. Super.

A jak daleko jesteś z budową ?? A może już mieszkacie ??

Reyelcia, była i oglądąłam :D Odetchnęłam z ulgą widząc efekty "przełamywania" nowoczesności. Uwieliam patrzeć na nowoczesne wnętrza, są piekne same w sobie, ale nie wiem, czy umiałabym w takim mieszkać, pewnie nie, bo ja tradycjonalistka pod tym względem jestem :oops:

Wrzosy piękne, a latarnie powaliły mnie na kolana - uwielbiam takie rzeczy!!!

P.S. To ci Filemon-Wędrowniczek, no :roll: Ale pozycje ma cudne :D

Dzien dobry :D

Mhk, jak nie ma dziennika jak jest ? :roll: :lol: :lol: Moze chwilowo był niedostępny czy cuś :roll:

Brazunia, to my chyba z tej samej gliny jesteśmy :wink: Nowoczesność mi się podoba, meble, stylistyka i dlatego trochę tego mam u siebie . Uwielbiam oglądać w gazetach, jak inni robią ale jak się okazuje - sama się nie czuję dobrze w takim wnętrzu. I żeby tak całkiem od deski do deski stworzyć dom nowoczesny, ze szkłem i metalem, błyszczącymi powierzchniami ... to nie... U mnie choć dodatki tworzą inny klimat. I tego "ciepła" mi brakowało - jest coraz lepiej.

A mam w zanadrzu jeszcze kilka pomysłów, conieco muszę poznosić jeszcze do domu ( małż tylko komentuje : znów coś przywiozłaś??!! :wink: ) - na ściany, do postawienia na podłogi ... jakieś inne bibeloty. Wtedy będzie super :D

Powiesiłam wczoraj zegar ( tzn mąż powiesił ) ale jest za wysoko. Musimy dziś przesunąć go na dół ....

Wtedy Wam pokażę zdjęcie :wink: :lol: :lol:

ja mam ja mam z archipelagu ;)

ale ja jeszcze nie mieszkam wiec o funkcjonalnosci nie powiem nic,

ale powiem za Maluszka, ona juz mieszka, i juz otynkowany nawet domek ma :wink:

wiem, wiem Anjamen... przecie już wszystko przeczytałam i przeanalizowam 8)

A to Ci Maluszek - ani żadnego dziennika ani zdjęć ... jak tak można ?? :roll:

ja mam ja mam z archipelagu ;)

ale ja jeszcze nie mieszkam wiec o funkcjonalnosci nie powiem nic,

ale powiem za Maluszka, ona juz mieszka, i juz otynkowany nawet domek ma :wink:

wiem, wiem Anjamen... przecie już wszystko przeczytałam i przeanalizowam 8)

A to Ci Maluszek - ani żadnego dziennika ani zdjęć ... jak tak można ?? :roll:

NO JA WLASNIE O TYM DZIENNIKU M OWILAM MALUSZKOWYM - JA NIE WIEM JAK TAK MOZNA :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ??!! ZEBY TAK NIC NIE NAPISAC!!!

:oops: :oops: :oops:

upsss... to ja nie skumałam Mhk :roll:

Miłego weekendu Wam wszystkim życzę :D

Dużoooooooo http://fmania.pl/images/smiles/030104_emM5_prv.gifhttp://fmania.pl/images/smiles/030104_emM5_prv.gifhttp://fmania.pl/images/smiles/030104_emM5_prv.gif

(idę sobie głowę odrąbać bo tak mnie boli od rana, że szok :(. I żadne prochy nie pomagają ... :-? )

A ja znów odwrotnie. Świetnie czuje sie w nowoczesnych wnetrzach. Ale nie mogę mieć takiego nie tylko ze względu na fundusze ale takze życie rodzinne wyklucza minimalizm. Zresztą.... co by dużo pisac. Beton, szkło i tylko dodatki surowego drewna to jest to co lubię najbardziej.

Po pierwsze to dzień dobry :D

Po trzecie: też bym chciała polookać na projekt Maluszka, a nie wiem jak tam dojść :-?

brazunia, to link do mojej chałupki:

http://www.domyrodzinne.pl/projekty-domow/daria/?Name=daria

Reyzel - sorry za zaśmiecanie :oops:

i odezwij się do nas :D :D :D