Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

No, groźba wypowiedziana z ciężkim sercem, ale podziałała :D

Cześc Reyzelcia :D

hehe ... ważne że efekt osiągnięty, no nie ?? :wink: :lol: :lol:

Brazunia, a wiesz że rogale marcińskie niebawem się pojawią ?? 8)

Ty mnie nie kuś :-? Po poprzednich ledwo się ruszałam, tak się obżarłam...

Mhk, rogale marcińskie to jest takie poznańskie cudo ... słodkie i pyszne :D

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Z tym cokołem to jeśli Cię to pocieszy to moja siostra jest przed kostką i ma taki jak u Was :o Muszę ściagać ziemię przy kostce, bo im cokół zginie. Ale oni sobie sami są winni. Nie przewidzieli tego a mogli podnieść fundament o 1-2 bloczki. Jednak ona się uparła a teraz wie, że to był błąd. Praktycznie do ław muszą odkopać :roll:

Widzę też kładziesz holland :lol: Kola i ja tez ją mamy, witaj w klubie :lol:

I klinkier ten ciemny tez mi się podoba.

Cześć Maylandziu :)

No z tym cokołem to zrobił się problem - przynajmniej u nas, bo droga którą mamy przed działką jest drogą grutnową utwardzaną i tak naprawdę co rusz się podnosi jej poziom. Jak tak dalej pójdzie, to za kilka lat droga może być powyżej poziomu naszych domów ( dopóki nie będzie zrobiona normalna droga przez gminę a na to się raczej nie zanosi :-? ).

Przez to własnie mamy dość mocno podniesiony poziom kostki na podjeździe a to tego zrobione dwie dodatkowe studzienki ( nie wiem czy fachowo tak się to nazywa - wiecie, takie prostokąty z kratką, gdzie będzie spływał nadmiar wody ).

Myślę, że problem z niskim cokołem jest w przypadku gdy droga po pierwsze jest za blisko ( jak u nas ) a po drugie, ma wysoki poziom i ciągle się on podnosi.

A co do kostki Holland - jest stosunkowo tania :wink:

Marzyła mi się inna ( śliczna malutka granitowa ) ale niestety rozsądek i brak kasy wybrał inną :wink: :lol: :lol:

Wg mnie cokół jest odpowiedni i zegar też duży. Ladny ten zegarek :D

U nas na osiedlu zrobili własnie drogę i niektórzy mają tak wysoko wyniesione działki, ze po 3 schodkach do furtki musza wchodzic- wiesz jak to fatalnie wygląda? A jeszcze jak cokół ma ponad metr wysokości to domy całkiem traca proporcje i wyglądają koszmarnie bez względu na to ile ktoś kasy w nie włożył. U nas jest na szczęscie w sam raz bo nie wynosilismy się ponad istniejący poziom. Szkoda że się wyprowadzamy, jak zrobili drogę to od razu ładniej osiedle wyglada

Cześć Verunia :D :D

Z tym poziomem to generalnie ciężko jest utrafić - pewnie najlepiej w takiej sytuacji budować się wtedy, gdy droga jest już gotowa :lol: :lol: :lol:

Zawsze niestety można przedobrzyć i fakt, że domy szybko mogą te proporcje potracić. Ale i woda wpływająca z drogi pod dom nie jest fajna :roll:

No nic, miejmy nadzieję, że za 10 lat nie będziemy musieli robić schodów zejściowych Z drogi DO domu ( na posesję :wink: :roll: :lol: :lol: ).

nO ZApomnialam o zegarze- fajny jest ale rzeczywiscie nie wyglada na 76cm - w zyciu bym mnie powiedziala ze taki duzy!!!!!!!

no własnie - dziwnie wygląda na tych zdjęciach :roll:

No ale ta ściana też ma ze trzy metry, to w sumie tak wygląda. trza by było ponad mer znaleźć, wtedy wyglądałby inaczej :lol: :lol: :lol: