wasia 06.08.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam. Zamierzam remontować budynek w którym teraz nikt nie mieszka, położony w centrum wioski. Sąsiedztwo mam dobre (polna droga, kościółek, droga asfaltowa, spokojne małżeństwo z nadpobudliwym psem ) i tylko jeden kłopotliwy sąsiad a raczej działalność przez niego prowadzona. Sąsiad kilka lat temu założył lakiernię samochodową (ma spory ruch bo klienci go chwalą). Problem jest jednak w tym że lakiernia znajduje się jakieś 1,5 m od naszego ogrodzenia za którym mam mały sad. Ostatnio zauważyłem że podczas lakierowania pracownicy otwierają drzwi lakierni na oścież tak że z lakierni leci "dym" z farb (prosto na gałęzie jabłoni i czereśni). Jak mogę zabrać się za porządkowanie tej sprawy (wolałbym nie oglądać unoszącego się pyłu, wąchać zapachu farb i słuchać tłukącej cały dzień sprężarki gdy już tam zamieszkam) i czy sąsiad nie powinien mieć mojej zgody na prowadzenie takiej działalności (ojciec mówi że dawno temu dawał zgodę ale tylko na garaż)? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/84246-k%C5%82opotliwy-s%C4%85siad/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 07.08.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Witam. .... i czy sąsiad nie powinien mieć mojej zgody na prowadzenie takiej działalności? Część odpowiedzi zamieściłem już w poprzednim topicu. Tutaj tylko dopowiem, że twojej zgody mieć nie musi, bo na Twojej własności nie prowadzi działalności, tylko na swojej. Inną sprawą jest przeznaczenie jego terenów w planach zagospodarowania przestrzennego czy tez spełnianie norm ochrony środowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/84246-k%C5%82opotliwy-s%C4%85siad/#findComment-1921597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts