wasia 06.08.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam. Zamierzam remontować budynek w którym teraz nikt nie mieszka, położony w centrum wioski. Sąsiedztwo mam dobre (polna droga, kościółek, droga asfaltowa, spokojne małżeństwo z nadpobudliwym psem ) i tylko jeden kłopotliwy sąsiad a raczej działalność przez niego prowadzona. Sąsiad kilka lat temu założył lakiernię samochodową (ma spory ruch bo klienci go chwalą). Problem jest jednak w tym że lakiernia znajduje się jakieś 1,5 m od naszego ogrodzenia za którym mam mały sad. Ostatnio zauważyłem że podczas lakierowania pracownicy otwierają drzwi lakierni na oścież tak że z lakierni leci "dym" z farb (prosto na gałęzie jabłoni i czereśni). Jak mogę zabrać się za porządkowanie tej sprawy (wolałbym nie oglądać unoszącego się pyłu, wąchać zapachu farb i słuchać tłukącej cały dzień sprężarki gdy już tam zamieszkam) i czy sąsiad nie powinien mieć mojej zgody na prowadzenie takiej działalności (ojciec mówi że dawno temu dawał zgodę ale tylko na garaż)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 07.08.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Witam. .... i czy sąsiad nie powinien mieć mojej zgody na prowadzenie takiej działalności? Część odpowiedzi zamieściłem już w poprzednim topicu. Tutaj tylko dopowiem, że twojej zgody mieć nie musi, bo na Twojej własności nie prowadzi działalności, tylko na swojej. Inną sprawą jest przeznaczenie jego terenów w planach zagospodarowania przestrzennego czy tez spełnianie norm ochrony środowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts