Depi 09.08.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Mój? No stanęło na monolicie. Pogodziłem się z tym na razie. Chciałem jak najszybciej zrobić projekt i złożyć wniosek o PnB. Może jeszcze wróce do koncepcji płyt... Im bardziej się zbliża zima, tym bardziej mi się podobają płyty A monolit wyszeł chyba niezły. Podciągi schowane - nic nie wystaje, więc jest OK. Żona będzie zadowolona. Tylko ile stale w to będę musiał wrzucić jeszcze nie wiem bo mi nie dali zestawienia. No i B30 jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 09.08.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 to pewnie , żeby zadzwonić komórką, będziesz musiał co najmniej wychylić się przez okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 09.08.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Na pewno. Szczególnie, że będzie ich dwóch. Tych stropów. Ja to się nie martwię. A nawet cieszę - może rachunki za telefon Żony spadną trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sza. 09.08.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Ja mam tam rozciągnięte tyle drutu , że działa jak antena i ściągam sygnały z kosmosu : ) U zielonych jak na razie OK Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 10.08.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Ja tam nie jestem ekspertem, ale co ludzi pcha do tej terrivy i podobnych? masz racje, nie jestes ekspertem. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 10.08.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 masz racje, nie jestes ekspertem. Aleś się wypowiedział konstruktywnie i elegancko. Nabijasz sobie liczbę postów? Ekspercie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 10.08.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Depi, rzecz w tym, ze budownictwo to nie "nauka" scisla i stawianie tez w stylu "to jest najlepsze, a to najgorsze" wprowadza innych w blad.tym bardziej jesli ktos z gory zaznacza ze nie jest ekspertem. uwaga o postach jest nie na miejscu, szczegolnie z twojej strony. Pozd.J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 10.08.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Słusznie U mnie też będzie terrivaII - dlaczego ? Bo mam ją po cenach producenta i z dostawą z dnia na dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 10.08.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 uwaga o postach jest nie na miejscu, szczegolnie z twojej strony. A czemu niby z mojej strony jest nie na miejscu? Jeśli uważasz, że coś źle coś pisze, to mnie popraw, a nie pisz posta w stylu "jesteś gupi", bo to troche dziecinne i nic nie wnosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 10.08.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 kurcze Depi, daj spokoj ) napisalem ze nie jestes ekspertem. tyle. ja tez nie jestem, tylko nie stawiam autorytarnych tez. nic o twoim rozwoju umyslowym tylko o wiedzy. i dajmy juz spoko tej dyspucie bo nas stad pogonia .... co do postow to masz ich dwa razy wiecej i piszesz ich trzy razy wiecej niz ja wiec zarzut ze ja cos sobie nabijam ... sam widzisz. naprawde pozd. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.08.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 wybralem terive gdyz: - najtanszy - 2 stropy wyszly nieca 6 kola za pustaki i belki - cichy - nic nie dudni jak w monolicie - latwo sie uklada i mozna zrobic to samemu np. bez dzwigu - nie potrzeba kupy desek i ogrmoma roboty jak przy lanym a do tego w porownaniu z lanym jest o wiele wieksza szansa ze wyjdzie idealnie prosty bo lane to juz rozne widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phoenix22 15.02.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Ja tam nie jestem ekspertem ja tam napewno ekspertem nie jestem - ale . . . jedno pytanie do was - bo myslalem ze mam w miare wszystko poukladane - a tu wczoraj znajomy troszke zbil mnie z tropu. a mianowicie - na wiosne ruszam z budowa Ateny z extradom`u http://www.extradom.pl/projekt-domu-ATENA-ID-3677.html?typ=wszystkie&powierzchnia=dowolna&garaz=wszystkie&strona=&szukaj=atena Caly czas bylem zdecydowany na strop z terivy - troszke znajoma firma wycenila mi bloczki i belki na caly stro na 10000 wraz z transportem i rozladunkiem. i bylbym zdecydowany gdyby nie podpowiedz kolegi. Jako ze nie mam zamiaru adaptowac poddasza kolega zaproponowal inne rozwiazanie - belki drewniane 17x19 co okolo 70 - 80 cm rozkladane, od gory i od dolu plyty sklejkowe a w srodek welna, a na gore warstewka wyleweczki - twierdzi iz jest to swietne rozwiazanie i sporo tansze - co o tym sadzicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 15.02.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Ja tam nie jestem ekspertem ja tam napewno ekspertem nie jestem - ale . . . jedno pytanie do was - bo myslalem ze mam w miare wszystko poukladane - a tu wczoraj znajomy troszke zbil mnie z tropu. a mianowicie - na wiosne ruszam z budowa Ateny z extradom`u http://www.extradom.pl/projekt-domu-ATENA-ID-3677.html?typ=wszystkie&powierzchnia=dowolna&garaz=wszystkie&strona=&szukaj=atena Caly czas bylem zdecydowany na strop z terivy - troszke znajoma firma wycenila mi bloczki i belki na caly stro na 10000 wraz z transportem i rozladunkiem. i bylbym zdecydowany gdyby nie podpowiedz kolegi. Jako ze nie mam zamiaru adaptowac poddasza kolega zaproponowal inne rozwiazanie - belki drewniane 17x19 co okolo 70 - 80 cm rozkladane, od gory i od dolu plyty sklejkowe a w srodek welna, a na gore warstewka wyleweczki - twierdzi iz jest to swietne rozwiazanie i sporo tansze - co o tym sadzicie ?? Jesli na pewno nie bedziesz poddasza uzytkowal to tak, ale jak masz zamiar cos tam robic za kilka lat to mozna pomyslec o stropie z plyty kanalowej typy zeranskiego. Koszt to ok 65zlbr/m2 +praca dzwigu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.02.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 to niech kolega powie Ci o ile tańsze, żebyś wiedział komu zafundować obdzieranie ze skóry z posypowaniem solą, lub oddać jedyną córkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 22.01.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witam. Temat został podniesiony po długim czasie, ale za barzdo nie ma w nim i tak odpowiedzi, argumentów któy strop lepszy. Czy nadal obstajecie za lanym i dlaczego, że nie ma spękań, na terrivie też nie ma spękań gdy dobrze zrobiona? Już tyle się naczytałem , że mam mętlik. A jaki strop zrobiły osoby wypowiadające siena początku , może sie wypowiedzą i przedstawią swoje spostrzeżenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 22.01.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 tutaj przeniosla sie dyskusja:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171270-Kt%C3%B3ry-strop-wybra%C4%87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts