blendi 06.08.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam Mam pewien problem. Kupiłem wraz z rodzicami mieszkanie od devlopera a dokładnie plany w 2005.W 2007 Moi rodzice odstąpili mi swoje udziały (dokładnie wczoraj) i czy warto robić jest darowiznę?We wrześniu biorę kredyt na 50%, do dziś płaciliśmy gotówką transze.W 2008 Odbieram kluczę wraz z aktem notarialnym na mieszkanie, I mam problem z ustaleniem jaki podatek zapłacę za sprzedaż tego mieszkania. Międzyczasie wziąłem ślub i moja małżonka ma większe mieszkanie, ale też na kredyt. Czy zapłacę podatek 10% i będę mógł spłacić kredyt mój i małżonki i w ten sposób nie będę go płacił, ewentualnie jakąś część Cz zapłacę 19% lub ewentualnie się zamelduję na 12 miesięcy. Mógłby mi to ktoś wyjaśnić bo się już ostro zagubiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts