Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zakupy w necie. RÓŻNICA 840 zł !!!

Jola z Melisy

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czy kupował ktoś z Was płytki ceramiczne w necie?

Jest taki sklep - http://www.epłytki.pl i tam za potrzebny gres nawet z kosztami dostawy zapłaciłabym z 500 zł mniej niż w sklepie w swojej okolicy.

Trochę się tylko obawiam potencjalnych uszkodzeń kafli, ale z drugiej strony jak zamówię płytki w sklepie i przywiozą mi je to też róznie może być...

pozdrawiam

Basia

Basiu,

jesli moge doradzic sprobuj moze najpierw wynegocjowac cene w sklepie..

ja uzyskalam ceny nizsze od tych na stronie eplytek..

powodzenia

możesz podpowiedzieć gdzie konkretnie negocjowaliście ceny płytek(domyślam się ,że w Trójmieście),bo chyba nie jest to powszechna praktyka?

Ja od siebie dodam, że sprzęt powinien być orginalnie zapakowany - kiedyś odebrałam zlwozmywak przepakowany do innego kartonu i brakowało w nim kilku części. Ich zdobycie kosztowało mnie bardzo dużo nerwów - niewartych zaoszczędzonych pieniędzy. Ostatnio przy zakupie telewizora nie dostałam karty gwarancyjnej - dzwoniłam raz i nic to nie dało. Spróbuję jeszcze raz - tv niestety się psuje. Ciekawe czy tym razem zareagują? Bez gwarancji nie przyjmą mi tv do serwisu (sprawdzałam).

Dlatego e-sklepy AGD nalezy wybierac najlepiej ze swojej okolicy lub wojewodztwa.Takie w ktorych maja wlasny transport i dowoza do klienta.Wtedy nawet lepiej dac te 100zł czy 200zł wiecej za jakis sprzet,ale za to transport wychodzi duzo duzo mniej.

Np.u nas transport pralki np.do miejscowosci oddalonej o 30km to 25zł,a kurier juz 120zł..wiec jest roznica.Dlatego polecam szukac e-sklepow z okolicy:)

Zawsze myślałam, że w sklepach internetowych jest taniej - a ostatnio spotkała mnie niespodzianka. Nasze meble w "necie" były o ponad 20% droższe niż w salonie meblowym. Do tego z "netu" płatny transport, z salonu transport i wniesienie mebli gratis. Meble zakupione w salonie meblowym już stoją w naszym salonie :D.

• 2 weeks później...

Czy ktos w nim kupował? Jeżeli tak to czy ma dobre ceny? Napisałam długa wypowiedz ale coś niechcący przycisnęłam i wszystko gdzieś przepadło więc teraz już w skrócie, ponieważ mam wiele wątpliwości co do zakupów w sklepach internetowych a wpadła mi do rąk gazetka tego sklepu i pomślałam że jest on *bezpieczny* bo w końcu to firma wiarygodna, tylko co z cenami?

Moje wątpliwości dotycza np. ceny transportu ( ktos tu na forum pisał że nawet zamawiając kilka sztuk płaci sie za transport każdej z nich osobno, poza tym boję się płacic w ciemno a nie chcę gotówką przy odbiorze.

Pozdrawiam 8)

A czy kupował ktoś z Was płytki ceramiczne w necie?

Jest taki sklep - http://www.epłytki.pl i tam za potrzebny gres nawet z kosztami dostawy zapłaciłabym z 500 zł mniej niż w sklepie w swojej okolicy.

Trochę się tylko obawiam potencjalnych uszkodzeń kafli, ale z drugiej strony jak zamówię płytki w sklepie i przywiozą mi je to też róznie może być...

pozdrawiam

Basia

Basiu,

jesli moge doradzic sprobuj moze najpierw wynegocjowac cene w sklepie..

ja uzyskalam ceny nizsze od tych na stronie eplytek..

powodzenia

możesz podpowiedzieć gdzie konkretnie negocjowaliście ceny płytek(domyślam się ,że w Trójmieście),bo chyba nie jest to powszechna praktyka?

przepraszam,ale dopiero dzisiaj zauwazylam Twoje pytanie :oops:

kafle kupowalam w Chemii w Oliwie..

MiA & Wojtek fajnie , że odpisałeś 8) przy okazji ten temat ''wskoczył'' na pierwszą stronkę i dzięki temu mogłam męża przekonać do zakupów przy pomocy internetu :lol: Teraz on też jest pewien , że zakupy przez internet nie muszą kojarzyć się z opóźnieniami i niedokładnym opisem towaru :roll:

Wynalazłam coś takiego w Ceneo znalazłam przykład na jednym sprzęcie , jaka potrafi być różnica cenowa między sklepami 8O 8O

Przy okazji ''odświeżenia'' tematu wiem, że większość rzeczy kupię w necie, albo spróbuję swoich możliwości negocjacyjnych u lokalnych sprzedawców 8)

Pozdrawiam

Beciura

MiA & Wojtek fajnie , że odpisałeś 8) przy okazji ten temat ''wskoczył'' na pierwszą stronkę i dzięki temu mogłam męża przekonać do zakupów przy pomocy internetu :lol: Teraz on też jest pewien , że zakupy przez internet nie muszą kojarzyć się z opóźnieniami i niedokładnym opisem towaru :roll:

Wynalazłam coś takiego w Ceneo znalazłam przykład na jednym sprzęcie , jaka potrafi być różnica cenowa między sklepami 8O 8O

Przy okazji ''odświeżenia'' tematu wiem, że większość rzeczy kupię w necie, albo spróbuję swoich możliwości negocjacyjnych u lokalnych sprzedawców 8)

Pozdrawiam

Beciura

swietny post...swiadczacy o tym ,ze nie zawsze macie pojecie o czym piszecie.

najdrozsza w tym zestawieniu mikrofalowka jest calkiem innym modelem niz cala reszta.ma inny symbol co widac w srodkowym slupku.

a dokladniej...ta najdrozsza jest do zabudowy a cala reszta,jak widac na obrazku jest wolnostojaca.

a ja podam inny przyklad cudownych cen z internetu.

niech ktos kupi kuchenke z trzech pierwszych miejsc

http://www.ceneo.pl/229274

od razu podpowiem ze nie ma takiej mozliwosci.....czekam juz drugi tydzien i dalej nie ma

w pozostalych sklepach jest praktycznie od reki

Dobrze że Ty jesteś oświecony :evil:

Zwróć tylko uwagę, że masz trochę więcej postów niż ja co świadczy o tym , że dłużej tutaj przebywasz i na pewno jesteś bardziej zorientowany w niektórych sprawach ... a to , że podałam taki przykład ... po prostu nie zauważyłam oznaczenia w środkowym słupku ponieważ pierwsze co ''rzuca'' się w oczy ogromna różnica cenowa !!!!!!!!!!!!

Myślałam, że forum jest właśnie po to aby służyło informacją i poradą osób bardziej doświadczonych ...ale typowy Polak tak ma : wiem więcej więc mogę sobie kogoś ''skopać'' słowami bo ktoś ( w tym przypadku ja ) nie ma pojęcia o czym pisze :evil:

Czy nie można było napisać do mnie po prostu : zwróć uwagę , że w tym linku co podałaś chodzi o całkiem dwie różne rzeczy ??? Inaczej by to brzmiało

Dziękuję za odpowiedź ( twój przykład jest w 100 % prawidłowy )

• 3 months później...
A ja polecam jeszcze inne rozwiązanie-2 razy do roku w Saturnie w weekend jest akcja Swiat bez Vat.Wszystkie produkty 22% taniej.Kupiłam tak pralkę Miele w styczniu.Taniej ok.600zł niż w sklepie internetowym.Przywieźli na miejsce , z wniesiem.Pralka prosto z magazynu, nawet nie z ekspozycji(takiej bym nie chciała).Podobno z reguły jest w styczniu i czerwcu taka promocja

• 3 weeks później...
Całe AGD i wyposażenie łązienek kupiłem w necie.Zasada jest że nie warto się podniecać tylką ceną ale sugerować się także opiniami o sklepie.Część rzeczy kupiełm na alllegro - jak wystawiają towar to znaczy że jest od ręki.Polecam sklep torres.pl.Dla przykłądu kuchnia mikrofalowa do zabudowy w sklepie DOMAR w Bydgoszczy 2699 a ja kupiłem na allegro za 1700 a mogłem 100 taniej ale sprzedawca był niepewny i kazał sobie płacić z góry.

• 5 weeks później...

Pozdrawiam

Beciura

najdrozsza w tym zestawieniu mikrofalowka jest calkiem innym modelem niz cala reszta.ma inny symbol co widac w srodkowym slupku.

a dokladniej...ta najdrozsza jest do zabudowy a cala reszta,jak widac na obrazku jest wolnostojaca.

a ja podam inny przyklad cudownych cen z internetu.

niech ktos kupi kuchenke z trzech pierwszych miejsc

http://www.ceneo.pl/229274

od razu podpowiem ze nie ma takiej mozliwosci.....czekam juz drugi tydzien i dalej nie ma

w pozostalych sklepach jest praktycznie od reki

I tu jest wlasnie haczyk. Ja sie przejechalem na sprzecie do lazienki. Tez czekalem bardzo dlugo, bo kupilem w jakims nieznanym sklepie.

Z zakupow w necie nie zrezygnuje. Aktualnie szukam AGD i kupie na pewno w necie. Badam sklepy, pytam o dostepnosc. Prawdopodobnie wybiore troche drozszy, znany sklep, ktory od razu podaje informacje o dostepnosci i wszelkich kosztach dostawy. I tak wyjdzie duuuuzo taniej niz w sklepie stacjonarnym.

my na razie kupilismy

lodowka - net

plyta gaz - net

okap - net

piekarnik - net

warto czasem w rtv euro agd i odebrac w sklepie - maja dobre ceny i nie placi sie za transport

lodowka np. w rtv euro byla nieco drozasza niz w najtanszym na ceneo lecz za transport do domu zaplacilem 40 zeta a w tym najtanszym chcieli 160 :o

warto rowniez patrec na koszta transportu i ilosc pozytywow :D

Ja osobiście kupowałem w necie wszystko: panele, armaturę, biały montaż, wanne, prysznic, kafle, sprzęt AGD i RTV, drzwi. Na jedno trzeba sie przygotować ze dostawy mogą być bez wcześniejszej informacji i że na niektóre rzeczy będziemy czekać dość długo - ale większość sklepów informuje o tym jak wystąpią takie problemy. Wiec dla osób kupujących na ostatnią chwile odradzam zakupy w necie bo może ich kosztować to dużo nerwów, ale jeżeli wszystko zaplanuje się wcześniej i weźmie poprawkę na ewentualne opóźnienia a towar dokładnie najpierw oglądnie w jakimś zwykłym sklepie to jest to świetny sposób na oszczędności. Co do sklepu Galeriadom.pl to ceny maja bardzo okej, kontakt taki sobie raczej jego brak, najczęściej to sam kurier dzwoni jak już ma towar że za 2 godziny będzie przez co później często zorganizować odbiór przesyłki.