piotreq 06.08.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam Jak dotąd byłem tylko biernym użytkownikiem forum, jednak dziś postanowiłem się ujawnić Mam dylemat i może mi doradzicie, otóż od pewnego czasu mam zamiar otworzyć firmę remontowo - budowlaną. Już kiedyś to robiłem przez parę lat, ale ostatnio robie coś innego, jestem przedstawicielem w dużej hurtowni budowlanej. Praca jest niezła, ale ciągnie mnie do budowy. Najbardziej obawiam się robotników budowlanych, których musiałbym zatrudnić, te ciągłe użeranie się z ich nieróbstwem, pijaństwem i fuszerką (tak wiem, że generalizuję). Może zatrudnić ukraińców? Trapi mnie to dlatego, że zawsze wykonywałem usługi bardzo dobrej jakości i nie chciałbym żeby to się zmieniło przez kiepskich pracowników. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 07.08.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Witam Jak dotąd byłem tylko biernym użytkownikiem forum, jednak dziś postanowiłem się ujawnić Mam dylemat i może mi doradzicie, otóż od pewnego czasu mam zamiar otworzyć firmę remontowo - budowlaną. Już kiedyś to robiłem przez parę lat, ale ostatnio robie coś innego, jestem przedstawicielem w dużej hurtowni budowlanej. Praca jest niezła, ale ciągnie mnie do budowy. Najbardziej obawiam się robotników budowlanych, których musiałbym zatrudnić, te ciągłe użeranie się z ich nieróbstwem, pijaństwem i fuszerką (tak wiem, że generalizuję). Może zatrudnić ukraińców? Trapi mnie to dlatego, że zawsze wykonywałem usługi bardzo dobrej jakości i nie chciałbym żeby to się zmieniło przez kiepskich pracowników. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Dobra rada - firma jednoosobowa. Pracownik będzie miał tysiące pokus, żeby rzucić robotę albo robić fuchy na boku twoimi narzędziami i towarem, a nawet u twoich potencjalnych klientów. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotreq 08.08.2007 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Doszedlem do tego samego wniosku: robie sam! Jakby ktos chcial skorzystac z moich uslug to polecam się Piotrek 0-692-89-71-75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.08.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 piotreq napisał Najbardziej obawiam się robotników budowlanych, których musiałbym zatrudnić, te ciągłe użeranie się z ich nieróbstwem, pijaństwem i fuszerką (tak wiem, że generalizuję). Może zatrudnić ukraińców? Trapi mnie to dlatego, że zawsze wykonywałem usługi bardzo dobrej jakości i nie chciałbym żeby to się zmieniło przez kiepskich pracowników. Doszedlem do tego samego wniosku: robie sam! Całe szczęście - dla Twoich ewentualnych pracowników!Z takim ,,szacunkiem i uznaniem" z jakim sie o nich wypowiadasz...... Tylko im trzeba by było współczuć. ps A nazwy własne piszemy z dużej litery, a Ukrainiec to tak samo, jak Polak- nazwa własna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 11.08.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 A ja cię rozumiem-facet który nam robi dach nie mógł wybierac w pracownikach-zatrudnił nierobów-on dowoził na budowę a oni uciekali-ale awanture zrobilismy jemu bo to on odpowiada za pracowników. A tych swoich to musiałby pilnować cały czas więc mogłby robić tylko jedno zlecenie na raz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 11.08.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 A już liczyłem na solidnego pracodawcę .... I znowu figa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts