Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Picie piwa na budowie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 130
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gdy zaczynałam budowę też mówiłam sobie, że wywalę jeśli ktoś u mnie będzie pił :D I co? Chłopy w sumie to dwóch chłopów po 60-tce - każdego dnia prawie sobie popijają. Ale nie zamieniłabym ich na żadną inną ekipę. Są solidni i to bardzo, nigdy nie zawiedli. Budują bardzo dobrze, nigdy po nich nie widać, że coś pili, są olbrzymi jak dęby!! Strasznie ich lubię, lubię za to, że mimo że coś tam wypiją i nie tylko piwko to pracują - nie lenią się. Nawet nie robią żadnych przerw na paierosa - gdy chcą zapalić to to robia, ale nawet wtedy budują mi dom.

Ja po 4 dniowej działalności 4 osobowej ekipy na budowie znalazłem 3 puste flaszki a puszek po piwie nie liczę (zgniatają sobie i chowają do worka-tacy oszczędni). Z tym że u mnie na działce śpią i flaszki to po fajrancie. A robota zrobiona poprawnie, bez żadnych zauważalnych fuszerek. Kilka rzeczy dało sie rozwiązać mądrzej ale tego nie ma w projekcie bo to moje wymysły a niestety nie było mnie na budowie i zrobili po swojemu. Co nie zmienia faktu że wolałbym niepijących ale ci przynajmniej znają sie na robocie.

Ja lubię wypic piwko na swojej budowie to i majstrom nie żałowałem i jakoś nie żałuję. Większe picie to tylko po fajrancie, w trakcie roboty piwko baaardzo dobrze smakuje.

"No to po szklanie i na rusztowanie"

U mojego sąsiada co rano piał kogut - "Po kielichuuuuu" - i jak tu nie postawić ;)

Polska Rajem Alkoholików

dokladnie tak !

piwko na budowie, bo super smakuje ....

piwko przed wyjazdem, bo przeciez mam tak blisko do chatki ....

nerki mnie bola ze smiechu, jak xytam ze prawdziwy fachowiec t najwyzej jedno czy dwa ... bron Boze wiecej ! .. przeciez jest fachowcem !

rzecz a i problem w tym, ze w naszym kraju toleruje sie odchylenia, wierzac ze sa pod kontrola.

Jako, że część wykończeniówki robiłem sam to się wypowiem:

Piwko ma jeden plus - nudna i monotonna praca mija szybko. Ale odbija się to na jakości pracy, normalnie coś bym poprawiał, po piwku włączał się luzik: "eee może być". Po drabinach też wolałbym nie skakać po kilku piwkach.

Ekipy które u mnie budowły były różne, ale te najlepsze nie piły. Po prostu nie mieli na o czasu, zasuwali żeby szybko dostąć kasę, żeby nie tracić czasu na poprawki, pojechać na następną budowę, żeby do domu jak najwięcej kasy przynieśc.

A były osoby którym czas na budowie się dłużył, umilali sobie pracę piwkiem, nabierali dystansu do roboty, potem marudny inwestor kazał poprawiać.

Lubię piwko po pracy, ale z moich doświadczeń budowlanych jasno wynika, że ekipy piwkujące robiły gorzej.