monia i marek 03.07.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Ale pięknie - gratuluję A gdzie fotki tej trawy? Co z ogrodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 03.07.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Za dnia pracuję i próbuje dogonić swoją budowę a wieczorami i nocami zaglądam, podglądam, szukam pomysłów, ciekawostek i inspiracji - na forum oczywiście . A jak już coś wypatrzę to pytam. Droga do Twojego dziennika nazywa sie Monah - bardzo tam u niej miło, ciepło i dużo moich "szaraczkowych" klimatów. A Twoja podłoga jest śliczna i do tego tak słodko się nazywa. Dzięki za odpowiedź; jutro mam w planie dzień sklepowy więc poszukam jej w realu. Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 06.07.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Czy te kuchenne meble to IKEA ? Uważam że prezentują sie bardzo fajnie. Możesz podać ile koszrowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 06.07.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Frykow - jelonki i sarenki są śliczne, zazdroszczę Ci takiego widoku ( ale nie wstania o 4 rano ) Widząc zdjęcia wołam moją córkę Ksiową mówiąc, chodź zobacz jakie piękne. Podchodzi patrz na pierwsze zdjęcie i mówi " o kangury" :) http://lh6.ggpht.com/_48TWBczs9hc/SlF3BFXYYcI/AAAAAAAAEuU/evSjVgWtDLI/s800/IMG_2846.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 06.07.2009 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Czy te kuchenne meble to IKEA ? Uważam że prezentują sie bardzo fajnie. Możesz podać ile koszrowały? Tak, IKEA. Za komplet mebli i zlew zapłaciliśmy 6300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 06.07.2009 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Frykow - jelonki i sarenki są śliczne, zazdroszczę Ci takiego widoku ( ale nie wstania o 4 rano ) Widząc zdjęcia wołam moją córkę Ksiową mówiąc, chodź zobacz jakie piękne. Podchodzi patrz na pierwsze zdjęcie i mówi " o kangury" :) Patrząc na zdjęcie trzeba przyznać Twojej córce rację. No spójrz sama na tą kangurzycę, jak kica A 4 rano - nie jest źle, odeśpi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 06.07.2009 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Ale pięknie - gratuluję A gdzie fotki tej trawy? Co z ogrodem? Monia, a tej trawy to ja się trochę wstydzę pokazywać, bo chociaż jak na moje umiejętności to uważam, że mi się udała, to jednak daleko jej do angielskiego trawniczka, jaki za wielu jest uznawany za wzór do naśladowania. Poza tym ogród, oprócz kilku lepszych miejsc nadal chwastami zarasta, gdyż jednak priorytetem jest wykończenie domu. Kilka zdjęć kwiatków mojej żony w dzienniku, a jutro postaram się coś więcej pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 06.07.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 :.. A Twoja podłoga jest śliczna i do tego tak słodko się nazywa. Dzięki za odpowiedź; jutro mam w planie dzień sklepowy więc poszukam jej w realu. Pozrawiam Dzięki, dzięki. Ja moją kupiłem w sieci sklepów Komfort. I faktycznie jest to kolor "dąb bielony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_k 13.07.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Układ sterowania roletami po prostu cuuuudny !! Czy mogę prosic o namiary na niego? Dodałbym gasiki na triakach - niewiele kosztuje, a sterujesz małym, ale jednak obciążeniem indukcyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 14.07.2009 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Układ sterowania roletami po prostu cuuuudny !! Czy mogę prosic o namiary na niego? Dodałbym gasiki na triakach - niewiele kosztuje, a sterujesz małym, ale jednak obciążeniem indukcyjnym. Masz na myśli źródło programu czy wykonany układ? Bo jeżeli to pierwsze, to mogę ci przesłać ale bez funkcji do programowania sterownika (zrezygnowałem z nich), a jeżeli to drugie to poczekaj aż rozpocznę produkcję masową Słaby jestem z elektroniki analogowej - pisząc o gasikach masz na myśli jakiś kondensator wstawiony równolegle pomiędzy anody triaka? Jaki to powinien być kondensator i czy pomiędzy nim a anodą powinien znaleźć się jeszcze dodatkowy rezystor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 15.07.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Obejrzałam "Noce Tregarda " w realu i jeszcz raz potwierdzę: są bardzo ładne. Ja jednak szukałam innej, bardziej biało-szarej tonacji... i znalazłam . I pewnie tak samo jak Ty zadziwię wielu moich znajomych i rodzinkę bo podjęłam decyzję, że cała podłoga na górze będzie zrobiona wiśnią emaliowaną Balterio. Nie wiem tylko czy robić z dwustronną V- fugą czy gładką (są dwa warianty do wyboru). Na dole będzie na 90% srebrny jesion też Balterio z 4xV fugą - niewiele ciemniejszy od w/w wiśni. Przekopałam prawie cały net w poszukiwaniu prawie białych podłóg - mało tego jest - czyli będzie nas już dwoje "dziwnych ludzi" . Swoja drogą masz jakieś zachęcające zdanie w temacie fugowanej podłogi z paneli? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 15.07.2009 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Swoja drogą masz jakieś zachęcające zdanie w temacie fugowanej podłogi z paneli? Pozdr. Pomimo trwającej wciąż budowy, brud w fugach jakoś szczególnie się nie zbiera, a te trochę piasku czy pyłu usuwa się z nich bardzo łatwo. Czy takie zdanie będzie zachęcające? A poza tym taka podłoga jest, moim zdaniem, zdecydowanie ładniejsza od zwykłych paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_k 16.07.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Masz na myśli źródło programu czy wykonany układ? Bo jeżeli to pierwsze, to mogę ci przesłać ale bez funkcji do programowania sterownika (zrezygnowałem z nich), a jeżeli to drugie to poczekaj aż rozpocznę produkcję masową Ani jedno ani drugie:) To była żartobliwa parafraza często na forum pisanych podziwów... Słaby jestem z elektroniki analogowej - pisząc o gasikach masz na myśli jakiś kondensator wstawiony równolegle pomiędzy anody triaka? Jaki to powinien być kondensator i czy pomiędzy nim a anodą powinien znaleźć się jeszcze dodatkowy rezystor? Wpisz w wyszukiwarce "gasik triak" a dostaniesz mnóstwo informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_ella 21.07.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Frykow - jelonki i sarenki są śliczne, zazdroszczę Ci takiego widoku ( ale nie wstania o 4 rano ) Widząc zdjęcia wołam moją córkę Ksiową mówiąc, chodź zobacz jakie piękne. Podchodzi patrz na pierwsze zdjęcie i mówi " o kangury" :) Patrząc na zdjęcie trzeba przyznać Twojej córce rację. No spójrz sama na tą kangurzycę, jak kica A 4 rano - nie jest źle, odeśpi się kangury na działce przednie Gratuluję widoku - pewnie się skończy gdy sąsiad sie wybuduje? Kuchnia naprawdę milutka chetnie napiłabym sie w niej kawy Powodzenia w dalszym budowaniu i po dachach skakaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 21.07.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 bardzo ładna kuchnia, gratuluję postepu prac mozesz mi podac ile wyniosla was kuchnia, mam bardzo podobny układ i tez planuje Ikee ale Stat moze byc na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 21.07.2009 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 kangury na działce przednie Gratuluję widoku - pewnie się skończy gdy sąsiad sie wybuduje? Kuchnia naprawdę milutka chetnie napiłabym sie w niej kawy Powodzenia w dalszym budowaniu i po dachach skakaniu! Cześć, faktycznie akurat w tym kierunku stanie w przyszłości dom sąsiada. I to nie byle jaki dom, bo dwurodzinny. No trudno, mieć sąsiada to też jest plus, prawda? Ale żałuję że gdy kupowałem moją działkę nie wziąłem jej większej - dodatkowe 10m szerokości to by było tylko 330mkw, a przy tamtych cenach to było tyle co nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 21.07.2009 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 bardzo ładna kuchnia, gratuluję postepu prac mozesz mi podac ile wyniosla was kuchnia, mam bardzo podobny układ i tez planuje Ikee ale Stat moze byc na PW kukuryku piąty, ależ to żadna tajemnica, kilka postów wyżej już ktoś inny się o to pytał Meble wraz z zlewem kosztowały 6300zł. Pozostałe AGD kupowane gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 22.07.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 bardzo ładna kuchnia, gratuluję postepu prac mozesz mi podac ile wyniosla was kuchnia, mam bardzo podobny układ i tez planuje Ikee ale Stat moze byc na PW kukuryku piąty, ależ to żadna tajemnica, kilka postów wyżej już ktoś inny się o to pytał Meble wraz z zlewem kosztowały 6300zł. Pozostałe AGD kupowane gdzie indziej. przepraszam, juz drugi raz sie pytam o cos o co ktos pytał niedoczas mam i czytam po łepkach dzieki wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 03.08.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 skrzynki też mam chyba źle wykonane, bo zawsze jedno odgałęzienie znajduje się na wprost głównego wlotu; nie znalazłem potwierdzenia, ale wydaje mi się, że lepiej będzie jak na wprost wlotu znajdzie się ślepa ścianka. Dobrze Ci się wydaje Może przekonstruuj na coś takiego: http://www.darco.com.pl/gfx/pl/katalog/s14210c.jpg http://www.darco.com.pl/gfx/pl/katalog/s142srds.jpg lub takiego: http://www.darco.com.pl/gfx/pl/katalog/s14110b.jpg http://www.darco.com.pl/gfx/pl/katalog/s141srs.jpg (Wlot "od frontu" rysunku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 03.08.2009 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Dobrze Ci się wydaje Dzięki za potwierdzenie i rysunki, zrobię to według drugiego sposobu. Ten pierwszy to zbyt dużo rzeźbienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts