CitroCerber 03.08.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Dobrze Ci się wydaje Dzięki za potwierdzenie i rysunki, zrobię to według drugiego sposobu. Ten pierwszy to zbyt dużo rzeźbienia. ja na Twoim miejscu jeszcze bym na tej ślepej ściance wstawił jakiś stożek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.08.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 To jak już się ściemni całkowicie, idź i stań koło tego słupa z jarzeniówką. Jeden koniec dotknij do ziemi, drugi chwyć w ręce. Powinna świecić pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 28.08.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Gratulacje wyglądu domku po ociepleniu. Wygląda za@%#$&^ście.Nie jestem zwolennikiem stodół, ale Twoja jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.08.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Frykow, ładnie Wasz domek wygląda - GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 29.08.2009 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 BigPiotr, Megana dzięki za uznanie. To wspólny pomysł mój i mojej żony i - jak rzadko w kwestiach budowlanych - okazaliśmy niespodziewaną jednomyślność. Choć ja bym wolał odwrócić kolory - biała elewacja, szare gzymsy. Tylko dla porządku muszę dodać, że te ozdoby na elewacji z "tanim budowaniem" nie mają wiele wspólnego. Wykonawca liczy sobie za metr obwodu - czyli każda taka cegiełka w narożniku jest liczona osobna i tych metrów wychodzi całkiem sporo. Ale jestem bardzo zadowolony z pracy ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 05.10.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Dawno do Dziennika nie zaglądałem i przyznam że poszło do przodu! Elewacja super,,, i te białe rynny Czyżby już niedługo przeprowadzka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 09.12.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Frykow żyjesz? Jak roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 11.12.2009 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Witajcie, żyję, i to jeszcze jak! Ale w domu niewiele się dzieje, a pisać o pierdołach już nie mam ochoty. Wkrótce będzie kolejne pomieszczenie gotowe, wtedy pojawi się aktualizacja. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 11.12.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 no to czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.12.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Ja też czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.12.2009 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Cisza od października ? Co to za niedopatrzenie ? Proszę mnie tu wszystko uzupełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 17.12.2009 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Cisza od października ? Co to za niedopatrzenie ? Proszę mnie tu wszystko uzupełnić Żeby jeszcze było czym uzupełniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 20.12.2009 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Słowo się rzekło, dziennik "uzupełniony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 20.12.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Kiedy siądziesz do stołu w ten najpiękniejszy wieczór roku, w wieczór narodzin Syna Bożego, kolęd, płatków śniegu, ciepła i spokoju, Pomyśl o człowieku, który jest od Ciebie na odległość myśli, Odłam dla niego kruszynę opłatka, bo człowiek jest od Ciebie na odległość wyciągniętej ręki (...). By w tę noc nie było samotnych, by krzywe stały się prostymi, by wszyscy byli dobrej woli, a nad światem panował pokój http://img692.imageshack.us/img692/2844/choinka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 22.12.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 http://www.fothost.pl/upload/09/52/1c0244db.jpg Życzą Nadiaart i Netbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 23.12.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Wesołych Świąt http://portadosol.blox.pl/resource/Wesolych_Swiat_BN.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 21.02.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Witaj frykow, właśnie jestem po lekturze Twojego dziennika i komentarzy i mam pytanie dotyczące silki i bk, bo też myslę o takim rozwiązaniu Dlaczego szare i białe, czyli dlaczego beton komórkowy zewnątrz i silikat wewnątrz? Bo najpierw był beton komórkowy. Tak to sobie wykoncypowałem, że BK jest łatwy w obróbce i lekki - a więc będzie mi łatwiej z niego budować. Poza tym cechuje się dobrą izolacyjnością, więc wydumałem sobie, że nawet nieocieplony dom będzie w okresie jesienno-wiosennym wystarczająco ciepły aby móc w nim pomieszkiwać. To też wiązało się z kwestią budowania gospodarczo. Potem pojawił się pomysł z silikatem na ściany działowe. Był to wybór, do którego doszedłem dwutorowo - po pierwsze chciałem materiał, który posiada dobrą izolacyjność akustyczną; lubię sobie głośniej posłuchać muzyki, pograć na komputerze, nie lubię słuchać płaczu dzieci i pierdnięć w toalecie Silikat ze względu na swoją gęstość ma właśnie lepsze właściwości akustyczne niż BK. Drugim torem szły myśli o zapewnieniu domowi odpowiedniej bezwładności cieplnej - tak aby grzejąc tylko w nocy w taniej taryfie, nie trzeba było dogrzewać w ciągu dnia. A więc potrzebowałem czegoś, co dobrze ciepło zakumuluje; jedną z takich rzeczy jest wylewka na podłodze, ale mam jej tylko 7cm, a poza tym, w sypialniach gdzie nie ma ogrzewania podłogowego jej zdolność do magazynowania ciepła stoi pod znakiem zapytania. A więc ściany powinny przejąć tę rolę. Wybór - silikat. Czy już mieszkacie? Czy silka spełniła Twoje oczekiwania? Głownie chodzi mi o izolacyjność akustyczną? Ja planuję wszędzie ogrzewanie podłogowe i jak to jest z tym akumulowaniem ciepła? (oczywiście u Ciebie) Silka jest bardzo ciężka i twarda, czy wykonawcy na to nie narzekali, nie chcieli więcej kasy? Byłabym wdzieczna za jakieś info na ten temat pozdrawiam Mam nadzieję ze jeszcze tu zaglądasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 21.02.2010 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Czy już mieszkacie? Czy silka spełniła Twoje oczekiwania? Głownie chodzi mi o izolacyjność akustyczną? Ja planuję wszędzie ogrzewanie podłogowe i jak to jest z tym akumulowaniem ciepła? (oczywiście u Ciebie) Silka jest bardzo ciężka i twarda, czy wykonawcy na to nie narzekali, nie chcieli więcej kasy? Byłabym wdzieczna za jakieś info na ten temat pozdrawiam Mam nadzieję ze jeszcze tu zaglądasz Sure A więc co do izolacyjności akustycznej - jestem pod wrażeniem, chociaż nie mam jeszcze drzwi wewnętrznych Co prawda porównanie mam tylko z mieszkaniem w bloku, ale jest wyraźnie lepiej, nawet pomimo braku tych drzwi! (testuję na głośnej muzyce) Akumulacyjność trudno mi jednoznacznie określić. Mój dom wyszedł zbyt nisko akumulacyjny - mam drewniany strop i tylko 7cm wylewki. Być może ta silka ratuje trochę sytuację, ale i tak w zimne dni muszę dogrzewać w czasie drogiej taryfy - 3x po 15 minut w pokojach gdzie nie mam podłogówki. Tam gdzie jest podłogówka, to wystarcza ładowanie w taniej taryfie, jednak tak "ledwo, ledwo".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 21.02.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedz, ucieszyłam się że jesteś zadowolony pod względem akustycznym. Ja w tej chwili mieszkam w bk i jest tragedia. Czasami telewizor z drugiego pokoju słychać głosniej niż ten który się ogląda, poza tym mąż lubi czasami posłuchać głośniej muzyki, co jest dla mnie uciążliwe. Fajnie że to sie sprawdza, napewno zastosuję w nowym domu. Widziałam na zdjęciach jak rozwiązałeś problem różnej wysokości bloczków, bo głowiłam się jak to zrobić. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 16.08.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 HEEEJJJJtaki FAJNY DZINNIK I TAKA CISZA ????gdzie nowe fotki pieknego domku???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts