Pitu-pitu 19.03.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 frykow napisał: Dzisiaj rozmontowałem GWC a co się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 20.03.2008 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Ten cały Tichelmann przestał mi się podobać A tak poważniej, to zabrałem się za to od złej strony - zamiast najpierw zrobić zakończenia (te trójniki łączę rury na końcach) to położyłem wpierw rury - i teraz zaczęło się rzeźbienie z dopasowywaniem zakończeń. Po godzinnej walce stwierdziłem że to bezsensu, i prościej oraz lepiej będzie zrobić to od nowa. No i nie podobało mi się to, że jedna rura będzie wyżej od pozostałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 21.03.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja! http://img152.imageshack.us/img152/8632/wielkanocnejajkave2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 03.04.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Ile trwało u Ciebie doprowadzenie prądu? Złożyłem papiery tydzień temu. A na marginesie to mam już akt notarialny (czyli jestem właścicielem stanu surowego otwartego, ale nie mam kredytu ) Trafiłem jednak na ogromny kredyt zaufania u Sprzedających (przez duże S). No i ostatnio mało czasu mi zostaje na zaglądanie na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 05.04.2008 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 BigPiotr napisał: Ile trwało u Ciebie doprowadzenie prądu? Złożyłem papiery tydzień temu. A na marginesie to mam już akt notarialny (czyli jestem właścicielem stanu surowego otwartego, ale nie mam kredytu ) Trafiłem jednak na ogromny kredyt zaufania u Sprzedających (przez duże S). No i ostatnio mało czasu mi zostaje na zaglądanie na forum . Złożyłeś papiery, ale o warunki techniczne czy już wniosek o przyłączenie do sieci? U mnie po złożeniu wniosku minęło jakieś 30-40 dni jak pojawił się wykonawca i zrobił przyłącz. Potem przez 3 miesiące trwały formalności ze zbieraniem zgód od współwłaścicieli drogi w której przyłącz był robiony. Po tych 3 miesiącach okazało się, że wykonawca nie odwiedzili jeszcze ANI JEDNEGO współwłaściciela - zabrałem więc od nich papiery i w jeden dzień miałem zgody. Potem jeszcze problemy ze zmarłymi właścicielami, i kolejny miesiąc przepychania papierów. Razem jakieś 5 miesięcy od złożenia wniosku. Gratuluję zakupu Widzę, że trafiłeś na normalnego notariusza, bo nasza notariusz, to robiła wielkie problemy, pomimo tego że mieliśmy kredyt przyznany - ale nie wypłacony. Jak będziesz miał jakieś trudności jeszcze z tym kredytem, to spróbuj w jakimś Banku Spółdzielczym - to są z reguły małe banki, i mają inne spojrzenie na klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 06.04.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 frykow napisał: Złożyłeś papiery, ale o warunki techniczne czy już wniosek o przyłączenie do sieci? U mnie po złożeniu wniosku minęło jakieś 30-40 dni jak pojawił się wykonawca i zrobił przyłącz. Potem przez 3 miesiące trwały formalności ze zbieraniem zgód od współwłaścicieli drogi w której przyłącz był robiony. Po tych 3 miesiącach okazało się, że wykonawca nie odwiedzili jeszcze ANI JEDNEGO współwłaściciela - zabrałem więc od nich papiery i w jeden dzień miałem zgody. Potem jeszcze problemy ze zmarłymi właścicielami, i kolejny miesiąc przepychania papierów. Razem jakieś 5 miesięcy od złożenia wniosku. Gratuluję zakupu Widzę, że trafiłeś na normalnego notariusza, bo nasza notariusz, to robiła wielkie problemy, pomimo tego że mieliśmy kredyt przyznany - ale nie wypłacony. Jak będziesz miał jakieś trudności jeszcze z tym kredytem, to spróbuj w jakimś Banku Spółdzielczym - to są z reguły małe banki, i mają inne spojrzenie na klienta. Złożyłem o przyłącz, tam na starym domu był już prąd, ale teraz jest odcięty. Tak mi kazali w punkcie. Słup mam w granicy, więc mam nadzieję, że będzie trochę lepiej. Pani P. notariusz z Brojana spreparowała umowę na słowo, z terminem dopłaty gotówki na konkretną datę (30 dni). Pani na Farnej to rzucała dokumentami sprzedającym tak, że jej podziękowali. A w Polbanku od 5 marca decyzja kredytowa jest pozytywna i już są pieniądze, ale zawsze coś. Dziś mamy już podpisaną dyspozycję wypłaty dla sprzedającego i dalej czekamy czy zdążą do 25 kwietnia. Oczywiście jest to część zapłaty, ale zawsze drażni. Na razie przypominam sobie pracę fizyczną bo już dawno zapomniałem jak bolą mięśnie po wysiłku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.04.2008 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Frykow, czy nadal poszukujesz elektryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 09.04.2008 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Nie, Monia, już znalazłem, ale dzięki W piątek (ten piątek!) będę miał prąd!* *)jak wszystko dobrze pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 09.04.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 monia i marek napisał: Frykow, czy nadal poszukujesz elektryka? A masz jakiegoś z papierami? Będę w tym roku (mam nadzieję) robił prąd i też będę potrzebował do odbioru kogoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.04.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 frykow napisał: Nie, Monia, już znalazłem, ale dzięki W piątek (ten piątek!) będę miał prąd!* *)jak wszystko dobrze pójdzie No to świetnie! U mnie na razie mamu wykop doprowadzający prąd do domu, kabel i peszel kupiony, tylko zakopać i za chwilę można działac dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 09.04.2008 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 BigPiotr napisał: A masz jakiegoś z papierami? Będę w tym roku (mam nadzieję) robił prąd i też będę potrzebował do odbioru kogoś. Ja bym ci tego mojego mógł polecić - ale to dopiero jak faktycznie się okaże czy prąd jest. Człowiek wygląda jednak na porządnego - punktualny, sympatyczny, i podobno ma dobre znajomości w Enionie. Nie wiem tylko jak cenowo - ode mnie chce wstępnie 350zł za to podłączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 09.04.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 frykow napisał: Ja bym ci tego mojego mógł polecić - ale to dopiero jak faktycznie się okaże czy prąd jest. Człowiek wygląda jednak na porządnego - punktualny, sympatyczny, i podobno ma dobre znajomości w Enionie. Nie wiem tylko jak cenowo - ode mnie chce wstępnie 350zł za to podłączenie. Rozumiem, że ma papiery i podbije odbiór Cena do zniesienia. Jak będę miał prąd to się przypomnę. Aktualnie to papierologia utknęła po urzędach i instytucjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 12.04.2008 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Piotr, wysłałem ci priv wiadomości. Polecam mojego elektryka, jest wielki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 17.04.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Widzę że nie tylko ja myślę że domy parterowe są o wiele wygodniejsze i tańsze w budowie a już najlepiej jak nie będą duże. No i nawet mamy podobny gust bo ja wybrałam takie same drzwi wejściowe jak Ty Chociaż zastanawiam się jeszcze nad drugim wzorem. Wiesz co byłabym wdzięczna jak dał byś mi namiary na producenta bo ja te drzwi znalazłam na stronce jakiejś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 17.04.2008 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Agata i Łukasz napisał: Widzę że nie tylko ja myślę że domy parterowe są o wiele wygodniejsze i tańsze w budowie a już najlepiej jak nie będą duże. No i nawet mamy podobny gust bo ja wybrałam takie same drzwi wejściowe jak Ty Chociaż zastanawiam się jeszcze nad drugim wzorem. Wiesz co byłabym wdzięczna jak dał byś mi namiary na producenta bo ja te drzwi znalazłam na stronce jakiejś No oczywiście, że parterowe górą Tylko co do tej tańszej budowy, to już nie jestem całkowicie przekonany, i wkrótce napiszę o tym trochę więcej w dzienniku.. na razie zbieram przemyślenia Odnośnie drzwi natomiast, to producentem jest firma AFB http://www.drzwi.krakow.pl/ , ale jak do nich dzwoniłem bezpośrednio to i cenę i termin realizacji podawali identyczny jak u lokalnego przedstawiciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 20.04.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Frykow, co Ty opowiadasz!! Jaka tam stodoła Toż to bardzo ładny domek powstał (prawie) - dach, ganek i drewniane filary nadały mu bardzo ładną formę Po zagospodarowaniu ogrodu będzie dopiero piknie Bardzo mi się podoba, choć gusta mam spatrzone przez budownictwo w starym stylu (moze dlatego mi się podoba Twój domek, bo nawiązuje do tradycyjnej, polskiej architektury (mam na uwadze bryłę domu). Styl wnetrza też bardzo ładny A tak w ogóle, to postepy poczyniłeś ogromne - jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 22.04.2008 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 monia i marek napisał: Frykow, co Ty opowiadasz!! Jaka tam stodoła Toż to bardzo ładny domek powstał (prawie) - dach, ganek i drewniane filary nadały mu bardzo ładną formę Po zagospodarowaniu ogrodu będzie dopiero piknie Monia, dzięki za pocieszenie. Ja to co prawda trochę z przymrużeniem oka napisałem, no ale patrzę na ten dach i mi się naprawdę z stodołą kojarzy Ale i tak mi się podoba, w końcu to mój dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 22.04.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Jakże mógłby się nie podobać, skoro taki ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 10.05.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Budujesz dom bardzo podobny do mojego . Podobna powierzchnia, podział na poszczególne pomieszczenia. Mam trochę większy garaż i w planach poddasze ma być użytkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 11.05.2008 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 HenoK napisał: Budujesz dom bardzo podobny do mojego . Podobna powierzchnia, podział na poszczególne pomieszczenia. Zawsze powtarzam, że przy tej powierzchni i takim kształcie domu to bliskie ideałowi rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts