frykow 12.10.2008 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Napisz coś więcej o ogrzewaniu. Z tego co przeczytałem, to masz elektryczne ogrzewanie podłogowe. Jak się sprawuje? Jaką udało Ci się osiągnąć temperaturę w nieocieplonym domu i ile zużyłeś przy tym energii ? HenoK, zbyt krótko grzałem aby móc jakieś wnioski wyciągnąć. Teraz nie grzeję bo na dworze się ociepliło. Jednak w tym roku domu raczej nie zdążę ocieplić, więc na pewno jeszcze zrobię taki eksperyment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.10.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Dzięki jeszcze raz za info Możesz napisać / dać link do wentylatorów jakie kupowałeś ? I do filtrów. Choć ja myślałem, żeby dać te od DGP z np. kratki.pl ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 14.10.2008 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Dzięki jeszcze raz za info Możesz napisać / dać link do wentylatorów jakie kupowałeś ? I do filtrów. Choć ja myślałem, żeby dać te od DGP z np. kratki.pl ... Wentylatory firmy EBM kupowałem w firmie solar-therm (mają swoją www). A te filtry z kratki.pl - to takie jakieś nie bardzo - nie zatrzymają one raczej drobnych cząstek kurzu, pyłków i innych alergenów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 18.10.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Witam, Z rewizytą jestem Hohoho takich jak ty ludzi w tym kraju nam potrzeba. Widzę, że sporo się nauczymy od Ciebie. Zaraz ślubnemu każę czytać Twój dziennik. Życzę powodzenia i pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 22.10.2008 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Nadiaart, dzięki za wiarę we mnie, jednak muszę was ostrzec, że jestem samoukiem, a rzeczy które opisuję w dzienniku nie zostały jeszcze zweryfikowane przez życie. Tak więc ostrożnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 07.11.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Hej, No właśnie a'propos grodzenia - ciekawe, że sąsiedzi - tak jak mój, który ani myśli się budować - stawiają ogrodzenie... I to chyba krzywo )) Znaczy na mojej części. Normalnie my się budujemy a tu ekipa wjeżdża i płot stawia. I będzie pierwszy spór, bo ja chcę mieć ładny płotek, a nie siatkę.... Ech, się obaczy. Powolutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 07.11.2008 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Każdy zwierz znaczy swój teren Pierwsze słowa naszego przyszłego sąsiada padły parę dni wcześniej: przed naszą działką parkował samochód moich budowlańców, a do przyszłego sąsiada chciał wjechać polonez. Ni dzień dobry, ni proszę, lecz usłyszałem "Musicie się odsunąć!" Ale po bliższym poznaniu nie oceniam go źle W porządku jest znaczy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 09.11.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Eksperymenty kosztują (mam na myśli ogrzewanie). Niestety grzanie z dziurami cieplnymi kosztuje najbardziej. Sam musiałem się chwycić za położenie chociaż jednej warstwy wełny na połać i teraz stawiam wkład kominkowy. Zimno było w domu, że nie dało się robić i wystraszyłem się zastoju w zimę. Będę miał szansę poeksperymentować z ogrzewaniem samym kominkiem w budynku ze ścianami z Porothermu 44. 17, 18 stopni to niezły wynik, obecnie przy 12, 14 u mnie to prysznic jeszcze biorę Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 12.12.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Witaj, Frykow Co słychać na budowie? Podłączasz kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 13.12.2008 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Witaj, Frykow Co słychać na budowie? Podłączasz kominek? Ha, nie mam jeszcze kominka i prawdę mówiąc nie za bardzo chcę mieć. Natomiast Dyrektor Od Kominów bardzo na to nalega - ale to kwestia do zrobienia w przyszłości. Aktualnie robimy łazienkę, jutro powinienem już móc coś więcej na ten temat napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 17.12.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Witaj frykow .Gratuluję postepów budowy domu i wykonczenia. Jestem pod wrażeniem w jaki sposób jestes zangazowany , a w dodatku posiadasz wiedze i wiesz co chcesz zrobić. Duzo mozna sie nauczyć od Ciebie. Pamietam jak zaczynam budowę , to zagladałam w twój dziennik. Pózniej z braku czasu mało na forum byłam. Teraz pora pozwala aby troche gościc częsciej i tak znalazłam sie u Ciebie , a to tez za sprawa małej łazienki.Czy pozostałes przy tym projekcie z jasnymi kafelkami na ścianie i ciemna podłoga ?Własnie jestem na etapie szukania płytek do małej łazienki. U mnie musi być podłoga ciemna, jakaś cieniowana lub w delikatne prążki ,żeby nie było na niej znać brudu. A to dlatego ,bo teraz mam jasna matową i już nigdy więcej . Chodze i szukam i jak do tej pory nic nie znalazłam Może Ty polecisz coś godziwego ? Do dużej łazienki nie było większego problemu .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 19.12.2008 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 ...Czy pozostałes przy tym projekcie z jasnymi kafelkami na ścianie i ciemna podłoga ? No więc... hm... no tak... Pewnie dotyka to większości osób i nic nowego nie napiszę, ale owładnął mnie kryzys decyzyjny. Ile razy wybieram się do sklepu wybrać ostatecznie glazurę, to wracam z tysiącem nowych pomysłów. A aranżacje w sklepach podobają mi się w zasadzie wszystkie. Aktualnie rozważam taki wariant (płytki z kolekcji Cersanit Trenza) - ale to oczywiście jedna z wielu opcji do wyboru: http://lh4.ggpht.com/_48TWBczs9hc/SUli7PQqFkI/AAAAAAAAD2s/zx3yNkNBC-4/s800/%C5%82azienka-trenza.jpg Jak widać podłoga jest.. jasna! Odwiedzając znajomych zauważyłem, że jasne łazienki wyglądają dużo lżej - ma to znaczenie w takiej klitce jak moja. Dlatego chyba zdecyduję się jednak na jasną podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 20.12.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 W Betlejem na sianku Zbawiciel sie rodzi, niech Wam jak najlepiej w zyciu sie powodzi, Zas w Nowym Roku o kazdej godzinie, niechaj nic co dobre Was w zyciu nie minie. http://img120.imageshack.us/img120/6270/elfikih2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.12.2008 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Gdy pierwsza gwiazdka na niebie zabłysnie niech Cie aniołek ode mnie uścisnie i przekaże serdeczne życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia. http://www.londonphotos.org/archives/xmastree-thumb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 23.12.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://www.majhost.com/gallery/aneczka/sdf/dom/zyczenia2008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 23.12.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Dużo zdrowia i radościw Twoim życiu niech zagościi prezenty, i śnieg biały,by te święta urok miały.Samych wzruszeń przy choince,życzę Tobie i rodzince http://img168.imageshack.us/img168/2931/1252dv2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 28.12.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Kuligiem chciałam do Ciebie jechać,lecz kare konie nie chciały czekać.Porwały sanie, mkną pod gwiazdamia ja zostałam sama z życzeniami.Ale gdy tylko okno otworzysz,w świeżym płateczku życzenia złożę,w gwiazdce co spada tutaj z obłokówbędę ci życzyć Szczęśliwego Nowego Roku!!! http://img132.imageshack.us/img132/9843/rakiety2id3.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek z G. 01.01.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Jestem ciekawy jak robiłes ten certyfikat energetyczny. kupiłem ostatniego muratora z programem obliczeniowym, ale niestety płytka nie działa. czyba posługiwałeś sie czyms takim? mógłbys mi dać namiar na coś takiego do liczenia takiego audytu? Pozdrawiam serdecznie i zyczę w nowm roku samych sukcesów na niwie budowlanej i nie tylko!!!!!!! Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 01.01.2009 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Dzięki za życzenia Program znajdziesz tutaj: http://bdec.builddesk.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 03.01.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 A propos audytu energetycznego... Czy "kocioł na biomasę" to również kominek? Też mam planowane ogrzewanie elektryczne... Przy wprowadzaniu własnych materiałów program pyta o "ciepło właściwe". Dla większości mam tylko lambdę i gęstość. Wprowadzałeś własne materiały czy tylko z typowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts