frykow 04.01.2009 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 A propos audytu energetycznego... Czy "kocioł na biomasę" to również kominek? Też mam planowane ogrzewanie elektryczne... Przy wprowadzaniu własnych materiałów program pyta o "ciepło właściwe". Dla większości mam tylko lambdę i gęstość. Wprowadzałeś własne materiały czy tylko z typowych. Niewiele ci pomogę. Ad 1 - nie wiem. Ad 2 - używałem tylko gotowych materiałów, ich katalog jest na tyle bogaty, że obejmuje chyba wszystkie popularne jak i te mniej popularne. Jakiego materiału ci brakuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.01.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 [wpis przeniesiony z "dziennika"] cześć! na początku byłem "fanem" certyfikatów, ale po dokładnym przeglądzie i twoich wynikach dla ogrzewania energią elektryczną stwierdzam że to totalny pic na wodę własnie zastanawiam się nad ogrzewaniem elektrycznym w domku który zamierzam wybudować i .... mam dylemat :/ czy robić elektryczne czy gazówkę. Wiadomo koszt wykonania instalacji elektrycznego ogrzewania jest mniejszy no ale ... ten cert, hmm i nie wiadomo co potem urzędasy wymyslą, może jakis podatek uzalezniony od tego certu ?! http://forum.muratordom.pl/uzytkownik83206.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pimpim 07.01.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Twój dziennik jest fantastyczy.Bardzo bym była wdzieczna za namiar na biuro projektowe które przygotowało Twój projekt.Ja tez będę budować stodołę a oferty za projekt dostałam na poziomie 8-4 tysGdzie to rysują za 1800 zł???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 08.01.2009 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Twój dziennik jest fantastyczy. Bardzo bym była wdzieczna za namiar na biuro projektowe które przygotowało Twój projekt. Ja tez będę budować stodołę a oferty za projekt dostałam na poziomie 8-4 tys Gdzie to rysują za 1800 zł???????????????? "Biuro projektowe" to trochę zbyt szumna nazwa. Ot, konstruktor prowadzi sobie działalność w domu. Wysłałem ci wiadomość z telefonem do faceta, możesz się zapytać ile by chciał za projekt. Pamiętaj, że ja robiłem go ponad rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 12.01.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 tak ładnie szło Ci podliczanie wydatków a kiedy te magiczna kwote przekroczyłeś to juz koniec można by żec że udało sie wybudować ale tylko wybudowac ile jeszcze tych tysięcy wejdzie do końca strach myślec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 12.01.2009 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 I tak.. i nie... Celem było wybudowaniu stanu developerskiego - jak pisałem w podsumowaniu "prawie" się udało. Co prawda stan developerski jeszcze nie został osiągnięty, głównie ze względu na brak okładzin ściennych (płyt KG), ale zakupione leżą one sobie od pół roku w garażu. Tysięcy jeszcze wyjdzie, no na pewno. Teraz jednak mam zakręcony kurek z gotówką, więc miesięcznie na budowę przeznaczam jakiś tysiąc złotych - i tak już od września. Kiedyś podliczę kolejne wydatki. A największy cios to będzie zrobienia ocieplenia. To jest gruba rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 12.01.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 oj nawet mi nie wspominaj o ociepleniu bo przerosło to moje wyliczenia ale całe szczęści jestem już po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosienka29 02.02.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Ooo! Widze ze sie forum ozywia ponownie, to chyba pierwsze oznaki wiosny, nie moge sie doczekac kiedy ozywi sie budowa i obudzi ogrod. Byle do wiosny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 05.02.2009 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Byle do wiosny!!! I tego się trzymajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila 02.03.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Gratuluję pięknego domu! Jest świetnie wykończony i ma bardzo fajnie rozplanowane wnętrza. My też mamy zaprojektowaną parterową "stodołę" z prawie identycznym rozkładem pomieszczeń, tylko, że nasz domek jest jeszcze bardziej "stodołowaty" bo nie ma ganka, a jedynie "daszek" nad wejściem A tak przy okazji, pewnie nie interesujesz się takimi głupotami jak feng shui, ale i tak doniosę, że Twój projekt jest pod tym względem niemalże idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.03.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Widzę, że : - napaliłeś w "kominku" - masz już pierwszego kfiotka w chacie - dość rozpoznawalna tab. rej. Ale w szoku jestem, bo po raz pierwszy widzę u kogoś w "budowlanych" zdjęciach - statyw fotograficzny ... Będę śledził postępy dalej pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 03.03.2009 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Gratuluję pięknego domu! Jest świetnie wykończony i ma bardzo fajnie rozplanowane wnętrza. My też mamy zaprojektowaną parterową "stodołę" z prawie identycznym rozkładem pomieszczeń, tylko, że nasz domek jest jeszcze bardziej "stodołowaty" bo nie ma ganka, a jedynie "daszek" nad wejściem A tak przy okazji, pewnie nie interesujesz się takimi głupotami jak feng shui, ale i tak doniosę, że Twój projekt jest pod tym względem niemalże idealny Dzięki, chociaż muszę zauważyć, że wykończenia to tam jeszcze niewiele Co do stodoły - mój pierwotny projekt wyglądał tak samo - dom na planie prostokąta i daszek. Dopiero po usilnych namowach Dyrektora Ds Projektów, dodałem podcień i ganek. A odnośnie feng shui - nie mam o tym bladego pojęcia, ale chętnie bym się dowiedział co takiego powoduje, że mój projekt jest taki dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 03.03.2009 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 ... Ale w szoku jestem, bo po raz pierwszy widzę u kogoś w "budowlanych" zdjęciach - statyw fotograficzny ... Velbon Ale co w tym takiego szokującego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 03.03.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 nie moge znalesc ceny za okna???ile was wyniosły??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 03.03.2009 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 nie moge znalesc ceny za okna??? ile was wyniosły??? 16 marca: Okna wszystkie - 6900zł Okna "zwykłe" PCV na profilach, hmm, Rehau chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.03.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 ... Ale w szoku jestem, bo po raz pierwszy widzę u kogoś w "budowlanych" zdjęciach - statyw fotograficzny ... Velbon Ale co w tym takiego szokującego? Dla mnie sam widok statywu to nie szok, tylko to rzadkość widzieć gdzieś na zdjęciu "budowlanym" więc dlatego szok A co w niego wkręcasz, jeśli można spytać ... ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 03.03.2009 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 A co w niego wkręcasz, jeśli można spytać ... ? pozdrawiam, majki Odbiegamy od tematu od forum Canon 400D + Tamron 28-75mm f2.8 + Canon 100mm f2.8 + Canon 50mm f1.8 I gościnnie Tokina 12-24mm f4.0... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila 04.03.2009 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam ponownie Zachwycam się wykończeniem zewnętrznym i cierpliwie czekam na to co wewnątrz A jeśli chodzi o feng shui to, najogólniej mówiąc, wszystko jest tam gdzie powinno być: sypialnie we właściwym miejscu, kuchnia również, toaleta jest oddalona od kuchni i znajduje się po prawej stronie od wejścia głównego, co jest korzystne. No i przede wszystkim dom jest zaprojektowany na planie regularnego prostokąta, ale to wszystko na pewno brzmi idiotycznie dla kogoś kto w tym nie "siedzi", więc może już skończę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.03.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Krótko mówiąc feng shui znaczy, że będziecie się dobrze czuli w swoim domu Niesamowicie podskoczyliście z pracami. Jeśli poszukujesz ładnego drzewka do małego ogrodu to polecam Amanogawę - wisienkę piłkowaną - cudowne drzewko o pokroju kolumnowym, więc dużo nie zajmuje miejsca, a jest piękną ozdobą. Właśnie dzisiaj pojadę kupić, bo są w bardzo dobrej cenie - zdrowe, dobrze wyprowadzone, duże okazy ok.2m (łącznie osiągnie wysokość max.4m) w bdb cenie 40zł. Jeśli hcesz namiar na sklep w Chrzanowie, to pisz, bo chyba są jeszcze tylko 3 ostatnie Tu możesz pooglądać jak wygląda takie drzewko, z tym, że to drzewko w ogrodniczym jest już tak gęste jak te kwitnące okazy, a nie to sprzedawane jednopędowe. http://www.allegro.pl/item569077753_wisnia_pilkowana_amanogawa_kolumnowy_rarytas.html Naprawdę super drzewko - widziałam na żywo w ogrodniczym na Kościuszki w ub. roku - coś pięknego, nie ma porównania do zdjęć, ale było już zarezerwowane dla kogoś. Od tej pory ciągle za mną chodzi i wczoraj spotkałam w innym ogrodniczym i to w takiej dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.03.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 A co w niego wkręcasz, jeśli można spytać ... ? pozdrawiam, majki Odbiegamy od tematu od forum Canon 400D + Tamron 28-75mm f2.8 + Canon 100mm f2.8 + Canon 50mm f1.8 I gościnnie Tokina 12-24mm f4.0... Eeee, nie bardzo, przecież tym sprzętem robisz zdjęcia na budowie, więc jak najbardziej temat na forum Ja z obozu "przeciwnika" - Nikon Tokiny zazdroszczę, choć sam choruję na Sigmę 10-20 ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts