dominium 08.03.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witajcie Wpisujemy sie w Wasz dziennik jako nastepni podgladacze. Zyczymy szybkiego zakonczenia budowy. Dzieki bardzo za szczegolowe wyliczenia kosztow, postaramy sie takze publikowac nasze. PozdrawiamDominium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 11.03.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Cześć Frykow Fajnie zobaczyć, że żyje ktoś z Jaworzna Ten bojler na wodę co to Ci rurki kapały to z powodu teflonu dawanego na uszczelnienia (tak mi się zdaje na zdjęciach). Teflon jest bardzo delikatny i wrażliwy na jakikolwiek ruch na złączach. Ja go daję tylko na ozdobne np.: chromowane części armatury - czyli te na samym końcu kręcenia. Polecam nić Loctite (oczywiście zamiast pakuł, które są ok) dostępna w Castoramie. To taka woskowana nić i super uszczelnia. Można nawet pokręcić złączem i nic nie cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 11.03.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Frykow mam pytanie, co to za niebieski kolor w gabinecie ?? chciałabym taki do sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 12.03.2009 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Frykow mam pytanie, co to za niebieski kolor w gabinecie ?? chciałabym taki do sypialni Farba firmy Para z mieszalnika, numer koloru 1634-4 (i wierzę, że nie pomyliłem z białym tej firmy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 12.03.2009 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Cześć Frykow Fajnie zobaczyć, że żyje ktoś z Jaworzna Ten bojler na wodę co to Ci rurki kapały to z powodu teflonu dawanego na uszczelnienia (tak mi się zdaje na zdjęciach). Teflon jest bardzo delikatny i wrażliwy na jakikolwiek ruch na złączach. Ja go daję tylko na ozdobne np.: chromowane części armatury - czyli te na samym końcu kręcenia. Polecam nić Loctite (oczywiście zamiast pakuł, które są ok) dostępna w Castoramie. To taka woskowana nić i super uszczelnia. Można nawet pokręcić złączem i nic nie cieknie. Żyjemy, pewnie, a co, u innych przerwa zimowa? Najwyraźniej masz rację - wybrałem teflon bo sądziłem, że taki nowoczesny i niezawodny, ale jak widzę jak innymi wykonują niezawodne instalacje z pakułami czy tymi niciami, to też się przerzucę. Chociaż to ciekawe z tym uszczelnianiem - niektóre połączenia nadal ciekną pomimo kilku prób, inne znowu, pomimo kilkukrotnego rozkręcania za każdym razem wychodzą dobrze - i to bez specjalnego dokręcania kluczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 12.03.2009 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witajcie Wpisujemy sie w Wasz dziennik jako nastepni podgladacze. Zyczymy szybkiego zakonczenia budowy. Dzieki bardzo za szczegolowe wyliczenia kosztow, postaramy sie takze publikowac nasze. Pozdrawiam Dominium Witajcie i podglądajcie do woli. Co do publikowania kosztów - zachęcam gdyż inni na pewno wyniosą z tego jakieś pożyteczne informacje - ale zanim to zrobicie, upewnijcie się, że sami nie macie nic przeciwko temu aby dzielić się takimi informacjami publicznie. Nawiązuję do tego co napisała Monia tutaj: http://forum.muratordom.pl/post3175310.htm#3175310 Uważam te przemyślenia za trafne, sam od dawna chronię swoją prywatność w internecie, tylko że to forum jest takim małym wyjątkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 14.03.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Tak czy tak , z tym dużym gankiem podoba mi się też Podglądaczka. Ale faktycznie projekt jest inszy od tego co ci wybudowano, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 15.03.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Najwyraźniej masz rację - wybrałem teflon bo sądziłem, że taki nowoczesny i niezawodny, ale jak widzę jak innymi wykonują niezawodne instalacje z pakułami czy tymi niciami, to też się przerzucę. Chociaż to ciekawe z tym uszczelnianiem - niektóre połączenia nadal ciekną pomimo kilku prób, inne znowu, pomimo kilkukrotnego rozkręcania za każdym razem wychodzą dobrze - i to bez specjalnego dokręcania kluczem. Ja tylko podzieliłem się własnym doświadczeniem. Pakuły są uciążliwe choć dobre, no i paskudnie wyglądają. Teflon to sam już wiesz jaki. A nici kupiłem dla próby i teraz przy nich zostałem. A takich niezgodności ( jak ta z gankiem) to się znajdzie więcej. Teraz zaczynam mierzyć domek i okazuje się, że mam do granicy równe 4m, a tu ocieplenie 10 cm no i później mapa powykonawcza do zrobienia Ciekawe jak będzie z odbiorem. ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 01.04.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 No, no Elegancko wszystko do przodu idzie! Gdy ostatni raz (zanim zdecydowaliśmy się na budowę) zaglądałam do dziennika, byłeś na etapie fundamentów Bardzo jestem ciekawa efektu finalnego. A tymczasem pozwolę sobie zapytać: jak duże jest Twoje największe okno jednokwaterowe? (bo chyba dwa wymiary widziałam - albo mi się zdawało.. ) PS. Staram się nie czytać Twoich raportów finansowych, bo włosy mi dęba stają, gdy porównuję z naszymi wydatkami (typu okna na ten przykład...) Pozdrawiam Sąsiada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 01.04.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Dobry wieczór Jak tam zakupy drzewek?? Udane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 01.04.2009 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Monia, kupiłem tego sumaka na Oświęcimskiej. Swoją drogą jak szukałem tego sklepu to znalazłem jakiś taki mały, trochę wcześniej, ale za to z ujmującą obsługą w postaci poczciwego pana - zaklinał się, że chociaż teraz to on wiele nie ma, to mam koniecznie przyjechać do niego po świętach Jutro jadę tam ponownie bo byliny, bo mieli trochę tych co szukam, a ja byłem bez kasy. PS. I kompletna prywata - nie byłaś przypadkiem dzisiaj w sklepie na cezarówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 01.04.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Byłam Kupiłam kilka bylinek i ... oczywiście róże Nie mów, że się spotkaliśmy Ten sklep, o którym wspominasz (ten mały na Oświęcimskiej) to znam również, ale tam wielkiego wyboru roślinek nie mają Obsługa milutka, to prawda Mają również stoisko ogrodnicze na Alei niedaleko USC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 01.04.2009 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 No, no Elegancko wszystko do przodu idzie! Gdy ostatni raz (zanim zdecydowaliśmy się na budowę) zaglądałam do dziennika, byłeś na etapie fundamentów Bardzo jestem ciekawa efektu finalnego. A tymczasem pozwolę sobie zapytać: jak duże jest Twoje największe okno jednokwaterowe? (bo chyba dwa wymiary widziałam - albo mi się zdawało.. ) PS. Staram się nie czytać Twoich raportów finansowych, bo włosy mi dęba stają, gdy porównuję z naszymi wydatkami (typu okna na ten przykład...) Pozdrawiam Sąsiada:) Droga Sąsiadko, moje największe okno ma dokładnie 1.5x1.5m i mam takich aż dwa Co do efektu finalnego - im dłużej tą chatę buduję, tym mniej mi zależy Zamiast tego coraz bardziej zaczynam przymierzać się do przeprowadzki. Z drugiej strony właśnie przywieźli styropian na elewację, może w końcu i zewnątrz coś się ruszy do przodu. I ostatnia sprawa - okna to akurat wziąłem jedne z najtańszych, w jednej z najtańszych firm.. Nie jestem pewien, czy przypadkiem nie żałuję tego wyboru. W przyszłym tygodniu mają przyjechać poprawiać drzwi tarasowe, bo są nieszczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 01.04.2009 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Byłam Kupiłam kilka bylinek i ... oczywiście róże Nie mów, że się spotkaliśmy Kurde Ja po prostu zbyt wolno przetwarzam informację albo brakuje mi pewności co do własnych osądów - gdy wracałem z Chrzanowa zwolniłem przy sklepie zobaczyć co tam słychać - i wydawało mi się, że widzę kobietę podobną do ciebie, ale pomyślałem że przecież nigdy się nie spotkaliśmy, więc na pewno się mylę I pojechałem dalej. Kiedyś cię znienacka odwiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 01.04.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Jak mogłeś A mieli dzisiaj taki wybór bylinek Kupiłam śliczne bratki bylonowe i sasanki, parzydło leśne, no i 2 róże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 01.04.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Drogi Sąsiedzie, ośmielona odpowiedzią na pierwsze, pozwolę sobie zadać kolejne pytanie: jak Ci się te okna sprawują?? nic nie opada, nie paczy się? Bo widzisz jedni odradzają, drudzy uspokajają i już nie wiem czy brać takie czy nie brać (ten sam wymiar). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 02.04.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Droga Sąsiadko, mam je dopiero niecały rok, więc nie czuję się uprawiony do wydawania kategorycznych sądów - ale jak na razie nie zauważyłem nic niepokojącego - co więcej, pierwszy raz słyszę aby ktoś miał problemy przy tym rozmiarze.. ekhm... Ale powtarzam - na razie w porządku, chociaż okno zostało zamontowane byle jak (niezgodnie ze sztuką - za mała liczba kotew). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 02.04.2009 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Jak mogłeś A mieli dzisiaj taki wybór bylinek Kupiłam śliczne bratki bylonowe i sasanki, parzydło leśne, no i 2 róże. Ale nie mają wilczomlecza pstrego Potrzebuję takiego dziada, tylko jedną sztukę, do kompletu w moim "skalniaku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.04.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Wesołych Świąt http://img217.imageshack.us/img217/5461/kurczak.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.04.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Witaj przeczytałam Twój dziennik i gratuluję zdolności manualnych Bardzo podoba mi się zestaw Malm komoda i łóżko Super Ci idzie budowanie Pozdrawaimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts