Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Frykow dom buduje - było coś o tanim budowaniu

frykow

Recommended Posts

Ale masz piekną tą wisienkę :o :D :D :D :D

Ja już się nie mogę doczekać na moją - jest nieco marniejsza (uboższa w ilość gałązek) w porównaniu do Twojej, ale ma kilka pąków kwiatowych i liczę na to, że zakwitnie niebawem. Póki co kwitnie mi inna wiśnia - Kiku Shidare Zakura - też śliczna :wink: Kusi mnie też zakup Kanzan - przyszły do tego ogrodniczego na Szpitalnej - to też wspaniała odmiana, ale trochę większa :wink: A trawkę masz cudowną - u mnie dopiero posiana na nowo rozplantowanej ziemi. Jak długo czekałeś na wzrost?

• Odpowiedzi 219
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zdjęcie z bliska dodaje jej uroku ;)

Kusi mnie też zakup Kanzan - przyszły do tego ogrodniczego na Szpitalnej - to też wspaniała odmiana, ale trochę większa :wink: A trawkę masz cudowną - u mnie dopiero posiana na nowo rozplantowanej ziemi. Jak długo czekałeś na wzrost?

Eh, masz przynajmniej ten komfort że sobie sadzisz na co masz ochotę.. a ja muszę z Kierownikiem Prac Ogrodowych uzgadniać wszystko, bo to nie mój teren.

Co do trawy - około tygodnia, ale codziennie podlewałem, a nasiona przysypałem cienką warstwą żyznej ziemi z sklepu. Tylko, że to tak naprawdę jest kawałeczek dosiany przed domem, więc mogłem sobie pozwolić na takie fanaberie ;)

PS. Dziękuję za życzenia! Jakoś te święta tak niespodziewane zawsze mijają..

Witaj :)

przeczytałam Twój dziennik i gratuluję zdolności manualnych :)

Bardzo podoba mi się zestaw Malm komoda i łóżko :)

Super Ci idzie budowanie :)

Pozdrawaimy

Witajcie i zapraszam ponownie. Co do malm i innych szwedzkich wynalazków - nie są złe :) Jeżeli tylko komuś pasuje taka stylistyka, to te meble, moim zdaniem, spełniają oczekiwania.

Chcesz powiedzieć, że w rzeczywistosci nie jest taka ładna??

Ja swoją trawkę podlewam, ale posiana na zwykłej ziemi, na dodatek nasza ziemia jest marnej jakości, a noce chłodne i na razie nic nie wychodzi :roll:

Chcesz powiedzieć, że w rzeczywistosci nie jest taka ładna??

Chcę powiedzieć, że fotograf dobry :p Ładna, ładna, tylko czekam aż cała zakwitnie, bo to dopiero pierwszy kwiat.

moja jest nieco mniejsza, więc nie spodziewam się wielu kwiatów, ale za rok pewnie bedzie już pięknie. Ten rozwinięty kwiat wygląda jak biały, ale w rzeczywistosci jest chyba bladoróżowy? Wielkosć ok.4-5cm?

Fotograf doskonały - piękne ujęcie :wink:

moja jest nieco mniejsza, więc nie spodziewam się wielu kwiatów, ale za rok pewnie bedzie już pięknie. Ten rozwinięty kwiat wygląda jak biały, ale w rzeczywistosci jest chyba bladoróżowy? Wielkosć ok.4-5cm?

Dzisiaj sprawdziłem - w zasadzie kwiaty z tej strony są białe. Lekko różowe po stronie zewnętrznej, ale czym bardziej rozkwitają tym bardziej bieleją. 4-5cm - zgadza się.

Dzisiaj sprawdziłem - w zasadzie kwiaty z tej strony są białe. Lekko różowe po stronie zewnętrznej, ale czym bardziej rozkwitają tym bardziej bieleją. 4-5cm - zgadza się.

muszą być piękne :D Moja ma już widoczne, różowe pąki, więc sądzę, że jeszcze 2 ciepłe dni i się rozwiną :wink: :D

• 2 weeks później...
Witaj :wink:

Chciałam zapytać o hosty. Wyszły już z ziemi w tych gazonach przy drzwiach?

Jakieś 10 dni temu. Ale ponieważ w zeszłym roku marnie sobie radziły, przesadziłem je do "mobilnej" donicy i postawiłem w cieniu. Na ganku jest jednak dużo więcej słońca niż to wcześniej szacowałem.

Dzisiaj już mają z 30cm.

Witaj :wink:

Chciałam zapytać o hosty. Wyszły już z ziemi w tych gazonach przy drzwiach?

Jakieś 10 dni temu. Ale ponieważ w zeszłym roku marnie sobie radziły, przesadziłem je do "mobilnej" donicy i postawiłem w cieniu. Na ganku jest jednak dużo więcej słońca niż to wcześniej szacowałem.

Dzisiaj już mają z 30cm.

:o

no to fotki, fotki, fotki proszę Pana :wink:

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Monia, słychać że trawa rośnie :) W końcu mi się udał kawałek trawniczka, a to chyba dzięki temu deszczowemu czerwcowi. Poza tym odkryłem potęgę nawozów - pierwszy raz zaaplikowałem roślinom nawóz, a one od razu wystrzeliły w górę.

Poza tym... mieszkamy już. 8) No, żeby nie było.. poniżej pierwsze zdjęcie z niepublikowanej jeszcze serii kuchennej:

http://lh5.ggpht.com/_48TWBczs9hc/Sk5jYqCcMHI/AAAAAAAAEts/b0bKNquDYw8/s800/IMG_2734.jpg

Witam z pierwszą wizytą. Różnymi drogami trafiłam do twojego dziennika i... bardzo podobają mi się panele: dąb bielony Eggera - czy to właśnie takie są na Twoich zdjęciach?

Witam, witam! Ciekawe jakie to drogi cię do mnie zawiodły? 8) Kurcze, nie wiem czy to dąb bielony, ale jest to produkt o nazwie "9496 - Noce Tregarda" z serii Kronostep Vario - tutaj znajdziesz więcej informacji: http://www.kronooriginal.pl/go.live.php/PL-H5/produkty/P14319/kronostep-vario.html