Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym wyczyścić klej na oknie z PCV ?

Recommended Posts

Pomóżcie!

By zabezpieczyć okna naklejono taśmę malarską na okna, po miesiącu gdy ją ściągnięto został biały klej :evil:

Czym usunąć go by nie zniszczyć okien PCV kolor orzech.

Jestem załamana, miejscami na oknie jest jeszcze pianka montazowa (gdy wypełniano luki między styropianem.) Wykonawcy zapewniają że wyczyszczą, jak pytam się czym to mówią że sobie poradzą :x , jak probowali parapet wyczyścić to poryli go taką szpachelką!

Boję się że okna też tak potraktują!

Ratujcie!

Do usuwania kleju z różnych powierzchni służy środek LABELL OF (nie jestem pewna pisowni :wink: ) jest on w spraju 200 lub 250 ml za ok. 20 zł do dostania w sklepach z częściami elektronicznymi. Należy spryskać i odzczekać chwilę, a następnie zetrzeć szmatką. Ku pewności że nie zaszkodzi twoim oknom możesz najpierw zrobić próbę w "niewidocznym" miejscu. Mój Mąż używa tego do "wszystkiego" co ma klej na wszelkich powierzchniach i nigdy jeszcze nie było skutków ubocznych :wink: .

A swoją drogą jak myli okna(PCV) u nas po elewacji to zanim się zorientowałam to "poszło" benzyną (taką z samochodu) :o , obejrzałam ramy dokładnie, ale żadnych zmian nie widać.... ufff.

DO Marta- mam

dzięki za radę,

Liczyłam że odezwie sie ktoś życzliwy :D

DO 3241mirek

"a poszukaj za pomocą wyszukiwarki i nie zaśmiecaj forum takimi wątkami. Było na ten temat już kilka razy. "

Szkoda nie nie wszyscy sa tacy wyrozumiali. :cry:

W wyszukiwarce sprawdzałam i jakoś kiepsko mi to wyszło skoro zapytałam na forum.

Jeśli to dla ciebie żaden problem to pomoż, a nie zaśmiecaj postem skoro nie umiesz pomoc!!!

miałem ten sam problem okna PCV okleina złoty dąb no i klej po taśmie papierowej która miała być OK po wielu podejściach : ocet, olejki itp duperele

efekt był mizerny no i wreszcie kupiłem ściereczki takie małe do mycia garnków z szorstkim włosem chyba żywica albo cuś no najważ wycierać na sucho klej się kruszył powoli ale schodzi