Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z motyką na księżyc?

lideczka

Recommended Posts

Oczywiscie, :D pod jednym warunkiem - czują się młodo :wink: :D

A może to ja... czując się młodo... na sttarość dziecinnieję :o :evil:

Eeee tam... dziecinnieję.... :-? Młodnieję... to lepsze określenie i bardziej trafne.

To ja tak truchcikiem, kurcgalopkiem przemieszczę się do Klubu 50-tek :wink: a co będę sobie żałować miłego Towarzystwa :p No to letem, chyba że już wszyscy śpią... :roll:

Lideczko, tak jak wszyscy tu piszą..powinnaś budować.

:) 50 lat...to Ty mloda jesteś :)

Buduj, mały prosty dom. Kiedy będzies już stara .... a to jeszcze długo...będziesz miała ogródek. Docenisz wtedy to.

Jestem młodsza od Ciebie.Trochę :wink:

Ale już wiele lat temu obserwowałam pewne tematy...miałam dwie babcie... jedna mieszkająca w bloku druga w domu. Jedna miała sąsiadki a druga przyrodę...ogród, owoce, zaprawy.

Ja całe życie mieszkałam w bloku.... ale już wtedy mając 20 lat wiedziałam, ze na starość trzeba mieć dom..i ogród. Czas innaczej płynie... Inne jest życie.

Zgodnie z chińskim przysłowiem ( chyba chińskim) jeśłi chcesz być szczęśliwym człowiekiem załóż sobie ogród.

Moja mama .... po 60 tce- nie chciała słyszeć o przeprowadzce z bloku.... w pewnych okolicznościach dała sie namówić.... teraz mieszka w domu z ogródkiem i ...jest zachwycona...powtarza: nigdy więcej bloku.... ma tu nowych znajomych ...ogród, rower... :)

Jeśli nie podejemiesz ryzyka... nic nie stracisz...ale co zyskasz?.....nic... a co zostanie... stracone nadzieje...i czas który się nie cofnie.......

Buduj... problemy rozwiążesz, kiedy nadejdą.

Pozdrawiam serdecznie... znam sporo ludzi którzy mają 50 lat ...i nigdy o sobie nie powiedzą że są starzy...znam wielu co mają 30 - i twierdzą, że już nic nie będą robić ..bo im blisko do emerytury..., że nic już nie osiągną,...

Więc jak widzisz to nie kwestia wieku..tylko stanu naszego umysłu :)

Jeśli nie podejemiesz ryzyka... nic nie stracisz...ale co zyskasz?.....nic... a co zostanie... stracone nadzieje...i czas który się nie cofnie..
..

Agdula, dziękuje za te słowa. Oczywiście wiek nie ma tu znaczenia , mamy tyle na ile się czujemy. Myślę, ze pójdę w dobrym kierunku.

na starość trzeba mieć dom..i ogród. Czas innaczej płynie... Inne jest życie.

Zgodnie z chińskim przysłowiem ( chyba chińskim) jeśłi chcesz być szczęśliwym człowiekiem załóż sobie ogród.

Buduj... problemy rozwiążesz, kiedy nadejdą.

Świete słowa...... Inaczej byc nie może !