Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SOLBET

slaw79

Recommended Posts

• Odpowiedzi 115
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a co niby mieliby powiedzieć w takiej hurtowni? :D

nawet jakby mial tanieć o 0,50zł w marcu to za chiny ludowe by ci tego nie powiedzieli bo ty klient zdecydowany na zakup byłeś :lol:

Pożyjemy zobaczymy :D

no :wink:

rzecz jasna dla Twego samopoczucia lepiej byłoby gdyby jednak zdrożał :wink:

tak samo jak na moje podziała zwyżka ceny styropianu który zdecydowałem się zakupić, po dobrej jak się wydaje cenie, w ubiegłym tygodniu :wink:

Od dzisiaj drożeje o 0,50 zł gazobeton Solbet 24x24x59, takie info dostałem w składzie gdzie dzisiaj kupowałem po 8,75 zl.

hmmm nie wiem czy to tak tanio i czy naprawdę zdrożał bo ja zamawiam solbet 24x24x59 w cenie 7,95 w Rzeszowie

polecam link promocja u nich trwa do 18 lutego od 1 marca cena podniesie się 0 10 %

http://www.gmkautoparts.eu/

• 2 weeks później...
Standardem podobno jest 600, ale lepiej chyba Solbet 400 o grubości 42 cm, który ma z kolei lepszy współczynnik przenikania ciepła U=0,25:

http://www.solbet.pl/izolacyjnosc_cieplna.php (wytrzymałość na ściskanie 2 MPA) ?

Jeżeli chcesz mieć ścianę 1W to jest to dobre rozwiązanie, ale przy 2W lepsza jest tańsza 600-ka o grubości 24 cm. 15 cm ocieplenia i U będzie poniżej 0,2 przy cieńszej ścianie.

• 3 weeks później...

Witam!!

Prosze o pomoc specjalistów :)

Nie wiemy z mężem co wybrac do budowy domu.

Solbet 24 P+W za 10,40 (cena za szt razem z klejem i transportem).

Sam transport 700 zł no ale trudno.

no i drugi wybór roben 24x308x238 za 4 zł/szt.

Prosze o szybka odpowiedz bo mamy 2 dni do podjecia decyzji

Z góry dziękuje za odpowiedzi

• 3 years później...
Grupa Solbet jest jednym z najwiekszych producentow bloczkow. Na budowe z tego materialu skusiła mnie cena jak i wlasnie marka. Bloczki stawialem z zakladu w stalowej woli zaprawa na klej i szzczerze polecam. mialem budowac z ceramiki ale solbet mnie przekonal wlasnie osszczednosia na zaprawie jak i materiale. CZysto szybko 100% zadowolenia

• 2 weeks później...
kryzys... panie kryzys... a magazyny pełne materiałów...

Z tego co wiem to magazyny swieca pustkami tyle tego sprzedaja! Zamowilem w zeszlym tygodniu po 6,74 opaletowane z transportem tylko 2 samochody bo wiecej nie maja-produkcja na bierzaco; cena podobno promocyjna oferowana jeszcze na targach dlatego ceny juz ida w gore

• 2 months później...
dzień dobry, nowy na forum, znaczy jednak nie do końca zielony, po długotrwałym i bolesnym procesie tentegowania w glowie wybór skłania się ku Solbetowi 420 mm, doceniam opinie wszystkich i tych mnie i bardziej doświadczonych uzytkowników forum. stanąłem przed dylematem stropów, czy uzyc proponowanych przez Solbet teriva czy zastapic je innymi? jesli tak to prosze o porady co by sie nadawało aby utrzymywac lekką konstrukcję domu i nie słyszeć dzieciaków na poddaszu nawet przy podgłosnionym telewizorze? Pozdrawiam