Arek99 08.08.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 wyczytałem w kodeksie cywilnym, że wynajmującemu lokal przysługuje prawo zajęcia ruchomości najemcy, w przypadku gdy ten niewywiązuje się z obowiązku płacenia za wynajem. oświećcie mnie czy takiego zajęcia mogę dokonac sam, jako wynajmujący i właściciel mieszkania, czy trzeba to zrobić z asystą policji czy może poprzez sąd? klient, który wynajmuje ode mnie mieszkanie przestał płacić, nie odbiera telefonów, w mieszkaniu nie mogę go zastać. na razie jego zobowiązania pokrywam z kaucji którą pobrałem od niego na początku, ale kaucja się kończy. chcę wejść do mieszkania i wynieść kilka cenniejszych rzeczy (o ile takie znajdę) na zabezpieczenie płatności. na razie nie chcę uciekać się do drastyczniejszych środków, ale musze jakoś zabezpieczyć swoje interesy. prosze o opinię j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts