Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płacić sprzataczce? Warszawa

Recommended Posts

Brzoza, wiem, że forum budowlane, no ale jak się już ma dom lub mieszkanie, to przydłoby się mieć w nim porządek i czysto. Ja nie mam czasu na sprzątanie i nie lubię tego robić i chcę na stałe zatrudnić sprzataczkę, ale nie mam pojęcia, ile to kosztuje w Warszawie. Chcę kobiecie płacić godziwą ale nie zawyżoną stawkę.

Sądzę, że Panie tutaj mogą mi pomóc.

Pozdrawiam!

Ja zaczęłam od dzwonienia z ogłoszeń, była to moim zdaniem przesada: 30 zł/godzinę, z tym że z fakturami i z własnymi środkami czystości.

Na razie mam kandydatkę, z którą chcę dopracować wynagodzenie po 1 sprzątaniu. Nie mam pojęcia, ile jej to zabierze czasu.

Wstępnie 120 zł za usługę samego sprzątania, czyli bez dodatków typu prasowanie i gotowanie, ale z umyciem okien.

Andrzeju!

Jeśli przynosisz do domu kupę kasy (bynajmniej nie z przewagą kupy :-) ) to może nawet nie wiesz, ale w ten sposób może płacisz :-) Wiesz, ja tam nie mam nic przeciwko kupie kasy na perfumy i ciuchy, wtedy może i chwyciłabym za tego mopa... a póki co czas na mopa wykorzystuję na zarobienie na te perfumy :-) Coś za coś, wolę perfumy niż mopa w łapie!

Ech, mężczyźni, uwielbiają gonić króliczka... 8) (NAS) do roboty!

Andrzeju,

A czymże gorszym jest pytanie, o to ile zarabia sprzątaczka od pytania ile zarabia glazurnik? Że glazurnik to zwykle facet to ok, można pytac ile bierze za metr położenia płytek, a że sprzataczka to zwykle kobieta, to już pytanie "be", fuj?

Bo nie bardzo rozumiem... powodu drwiny...Twej...

Nie pytałaś ile zarabia tylko ile płacicie! A jakie to ma znaczenie ile ktoś płaci? To Ty umawiasz się z kimś na konkretną robotę i za konkretne pieniądze 8) . A wracając do meritum, to masz mi za złe czy nie? :wink: . Pozdrawiam.