Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płacić sprzataczce? Warszawa

Recommended Posts

Andrzeju,

E tam, nie mam ci nic za złe...

Znam te teksty: w stylu to ty umawiasz sie na konkretne pieniadze, i konkretną robotę... itp...

Właśnie takie chciałam zadać pytanie: ile inni płacą. I takie zadałam. Bo na forum są głównie zatrudniający sprzątaczki, a nie same sprzątaczki! Czyli ci, co sprzątaczkom płacą :-)

100 pln za wejście ( bez prasowania)

a ile biorą w tej warszawce za wyjscie? albo przy wychodzeniu?

czy tak jak wasi taksowkarze? za wejscie 5zl a potem 3x wokolo miasta?

a tak wogole i z ciekawoscie to ile kosztuje tam u Was chleb ?

W Warszawie sprzątanie musi dużo kosztować bo.... nie napisze :wink:

SNCF - ale powiedz mi czy masz problem ze stolycą czy branżą, czy matematyką ?

Pani u mnie sprząta raz w tygodniu.

Płacę jej 400 pln miesięcznie. Czy taka stawka Cię interesuje ? No to masz jasność ile można w tej branży zarobić.

Idąc dalej : ta pani ma 5 mieszkań. Czyli miesięcznie zarabia 2000 pln. Teraz już możesz siadać do biznes planu :)

A tu możesz zobaczyć co się jada w W-wie i za ile :

http://www.hipernet24.pl/

Chleb dowiozą i do Ciebie - za marne 21 pln, ale dopiero we wtorek - jeśli chcesz spróbować chlebek. Ale zamówić możesz tylko wersję paczkowaną, bo tak daleko nie chcą wozić produktów nietrwałych :(

:)

wiadoma, rzecz stolyca

zazwyczaj problemy związane są z tą miejscowością, na której rozpasanie wypada tylko bez y zrobić

a są rejony, gdzie porządna chłopina za porąbanie 12mp. drewna dostaje 150 PLN, a tu panie nawet sprzątanie to dnióweczka, że ho, ho

wiadoma, rzecz stolyca

zazwyczaj problemy związane są z tą miejscowością, na której rozpasanie wypada tylko bez y zrobić

a są rejony, gdzie porządna chłopina za porąbanie 12mp. drewna dostaje 150 PLN, a tu panie nawet sprzątanie to dnióweczka, że ho, ho

i metr mieszkania lekko podstarzałego 10.000 kosztuje... to pewnie stąd ...

ja to chcialem wogole przeprosic z tym chlebem

bo to pewnie staroswieckie jest i w stolicy to sie jada juz pewnie zupelnie co innego

moze jakis pokarm kaczek ;)

P.S. z tymi sprzataczkami cena pewnei zalezy wlasnie czy ona ze stolicy czy przyjezdna

i roznice pewnie nawet 5x

SNCF ty albo masz kompleks stolicy, albo wydaje ci się, że tam w tym Wrocławiu na kaczki nikt nie głosował!

Otóż śmiem twierdzić, że żaden szanujący się Warszawiak na kaczory nie głosował, więc ten pokarm dla kaczek reszta Polski glosującej powinna pojadać... :-)

Ciekawe czy SNCF sam sprząta czy też zagania żonę, jak jeden z poprzedników... :lol:

i dlatego w du.pach się wszystkim tan przewraca,

ale inne miasta gonią równo

Aaaaaaaaaa jak widzę kolega ma bardzo duże doświadczenie w kwestii warszwiaków .... ok. A niektórzy to nawet nie muszą mieszkać w W-wie, żeby im sie w d.upie przewróciło...

a to Oświecona nie pamięta polemiki n/t odśnieżania m.st.stolyca?

no tak Oświecaona wpada tu, gdzy trzeba powarczeć , gdy ktoś "oczernia"

cukier ziemi białej ze stolycy

mam aż za duże doświadczenie w kwestii warszawiaków i "warszawiaków" - szczególnie droga do i z pracy

wyznawanie miłości bliźniego na każdym kroku/skrzyżowaniu

a to Oświecona nie pamięta polemiki n/t odśnieżania m.st.stolyca?

no tak Oświecaona wpada tu, gdzy trzeba powarczeć , gdy ktoś "oczernia"

cukier ziemi białej ze stolycy

mam aż za duże doświadczenie w kwestii warszawiaków i "warszawiaków" - szczególnie droga do i z pracy

wyznawanie miłości bliźniego na każdym kroku/skrzyżowaniu

Przykro mi ale polemika nt.odśnieżania jakoś nieszczególnie utkwiła mi w pamięcie.

Tu nie chodzi o oczernianie stolycy. Reaguję alergicznie na wszelkie oczernianie innych tylko z powodu tego, że urodzili się tu/tam/siam a nie gdzie indziej.

Znam burasów z Warszawy i burasów z Poznania,Nowego Jorku, Gdańska,Zadupia Górnego.

Akurat od tego, że sie kto urodził w Nowym Jorku, nikt nie zmądrzał, nie uważasz Barbarossa ? Więc może konstruktywnie coś byś dorzucił we wątku na temat wysokości płacy sprzątaczki lub po prostu ...zrób coś konstruktywnego zamiast opowiadać jakies przykre kawałki...

Bo chyba taki jest temat a nie Twoje animozje do stolycy...

Nefer, no co ty! Przecież to Boss Baru, czyli BarBossa, czyli ma swój bar, w którym szefuje, czyli to forum... :-)

Barbarossa ładniejsze... :-)

Warszawka nie jest ani lepsza ani gorsza od "krakówka" czy "wrocławka"... Są po prostu inne... W Krakowie wszyscy się równo staczają, co silniejsi coś tam robią (hi, hi, głównie dla Warszawy i innych miast), Wrocławianie z przyjemnością wpadają do Warszawy zaszaleć i ponapawać się... itp, itd.. a moi stolarze są z jakieś Rudy, Huty, czy coś w tym stylu i mi wkręty metalowe w opaski drewniane drzwi wbili... Więc Nefer ma rację, buraki rosną wszędzie, inteligenci rodzą się w bólach na ugorze, którego też pełno wszędzie...

To ile w końcu tej sprzątaczce? :D :o

12 zł / godzinę brutto

8 x w misiącu po min 10 h / dniówka 120 zł

dom ponad 350 m

spratanie, mycie okien - bez prasownia bo nie starcza juz czasu na to

łacznie z szafami, szafkami etc

sprzata łacznie z myciem tarasu oraz garażu na mokro

zaufana, pracuje w rodzinie juz ponad 8 lat, w tym samym czasie mozemy wyjśc z domu zostawiając jej dom pod opieką,