jah6 08.08.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 witam! mam problem jak w tytule... sytuacja wygląda tak: budynek ma ponad 10 lat, prawdopodobnie na części ścian zastosowano niewłaściwą masę do fugowania, powstały okropne białe wykwity wapienne (albo solne - z taką opinię też się spotkałem)testowałem 3 różne środki dostępne w castoramie, specjalnie dedykowanych do wykwitów na klinkierze - efek mizerny... może ktoś zna jakiś "cudowny" sposób?bardzo prosze o pomoc przy okazji; może zna ktoś dobry środek do ożywienia koloru i impregnacji klinkieru pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 08.08.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 z preparatów sopro cos stosowałeś, podobno najlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jah6 08.08.2007 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 nie stosowałem jeszcze SOPRO, znalazłem ich stronę - wygląda obiecująco. jutro zadzwonię sobie do nich. dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jah6 09.08.2007 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 byłem dzisiaj u przedstawiciela SOPRO w moim mieście, kupiłem litr największego kilera do czyszczenia klinkieru i po wielu testach efekt jest niezadowalający niestety... może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?pozdrawiamjah6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 12.08.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Mam pewien pomysł - tylko się nie śmiej.W Muratorze znalazłam coś takiego:" czasami poleca się zmycie zabrudzeń słabym roztworem kwasu organicznego". Czyli co może kwas octowy - ocet????Jak namoczyć octem watę i położyć na kamień w łazience to po paru godzinach schodzi jak marzenie. To może zastosować tę samą metodę na jednej cegiełce i sprawdzić?PS też mam klinkier ale na razie bez wykwitów, ciekawa jestem czy to może działać.jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts