bob.mar 08.08.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Przy cięciu kątówką powtapiały mi się opiłki w okna. Czy jest jakis sposób aby je usunąc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 08.08.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Tak,wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.08.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Okna, nie opiłki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob.mar 08.08.2007 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 A tak na poważnie i bez zgryźliwości. Jest jakiś sposób na to? Na opiłki i bez wymiany okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 08.08.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 A tak na poważnie i bez zgryźliwości. Jest jakiś sposób na to? Na opiłki i bez wymiany okien? To było na poważnie. Zgryźliwości to jeszcze nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 08.08.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Spróbuj kwasem solnym, jeżeli nie są mocno zatopione w szkle.Okna najlepiej wyjąć, położyć na płasko i malować szybę kwasemrozcieńczonym wodą 1:1. Oczywiście nie spodziewaj się, że szybabędzie jak nowa, jakieś ślady pozostaną. Maluj kwasem ostrożnie, żeby nie rozlał się za bardzo tam, gdzienie trzeba. Być może wytrawianie żelaza z szyby trzeba będzie powtórzyćaż do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 08.08.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 O ile to są opiłki ze stali bo wtopionego korundu raczej nie wytrawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.08.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Wytrawianie jest dobrym pomysłem choć nie musi przynieść spodziewanych efektów. Osobiście widzę dwa rozwiązania: pokochać to co jest lub wymienić szyby (nie okna). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 08.08.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Raczej trzeba bedzie wymienić wklady z szybami. i jesli to możliwe obciążyć kosztami wandali. (chyba, że sam sobie zrobiłes kuku) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 08.08.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Opiłki nie wtapiają sie w szkło.Reszte można naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.08.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Opiłki nie wtapiają sie w szkło. Tylko co? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 09.08.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Opiłki nie wtapiają sie w szkło. Reszte można naprawić. To u mnie chyba Mojżesz namówił szybę aby się rozstąpiła robiąc miejsca opiłkom aby doszły do swej ziemi obiecanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 09.08.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Opiłki nie wtapiają sie w szkło. Reszte można naprawić. To u mnie chyba Mojżesz namówił szybę aby się rozstąpiła robiąc miejsca opiłkom aby doszły do swej ziemi obiecanej. Geno u mnie tez był ten sam Mojżesz - ja te opiłki poprostu pokochałem.. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 09.08.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Po pierwsze nie jest tutaj jasno powiedziane czy opiłki wtopiły się w ramy czy w szyby... Jeżeli w szyby to jedynym rozsądnym wyjściem jest wymiana wkładów. Są wprawdzie metody naprawy szkła (np. wytrawienie i polerowanie) ale gra jest nie warta świeczki a efekty wątpliwe. Jeżeli opiłki wtopiły się ramę i nie są głęboko to trzeba ją przeszlifować papierem ściernym a później doprowadzić do połysku środkami typu Cosmofen. Jak ktoś nie ma doświadczenia to raczej zniszczy okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.08.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Przy cięciu kątówką powtapiały mi się opiłki w okna. Czy jest jakis sposób aby je usunąc? - wymienić lub - polubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts