Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agnieszki budujące - ileż nas ach ileż?

YreQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oglądałam "dom @nia" - chata piękna , luxusowa, za wysokie progi jak na moje nogi, nowocześnie urządzona - dla mnie za sterylna choć piękna. Pozostaję przy swoim starociu z kamiennymi podłogami i cegłą zamiast ściany :roll:

I słusznie lepsza swojska wygoda niż włoskie, śliskie marmury :wink:

Ale fakt domek robi wrazenie, a już szczególnie oszklony taras - moje marzenie, które pewnie nigdy nie zostanie zrealizowane :(

A ciasto które wkleiłam, miało tytuł "orange cakes". Wygląda rzeczywiście pięknie i pewnie smakuje nieziemsko :D , ale tego niestety nie udało mi się sprawdzić :wink:

A kto to do nas przybył? Miło widzieć i powitać :D

Ty lepiej powiedz, czemu Cię tak długo nie było! Nie wykpisz się nawet dwoma tortami :wink: 8)

Groźnie to zabrzmiało amonite, a podobno z Ciebie spokojna i cicha kobietka jest :wink:

iiiiiiiiiiiiiiiii tam.............amonite drzemała, trębacze ją obudzili i dlatego udaje, że groźna :D :wink:

i oglądałam elewacje....... różne........... u nas jest jeden dom z elewacją tak pmarańczową, ża zlewa się z ceglastą dachówką i ma pomarańczowe okna :roll:

Nie chciałabym mieszkać po sąsiedzku - taki widok może podnieść ciśnienie :wink:

ja też - u nas znaczyło blisko Legnicy - ale mówię ci tak daje po oczach, że szok. Nie wiem co poeta miał na myśli ........ :roll:

Pewne pomysły ludzkie nakazują człowiekowi zatrzymać się i zastanowić dłużej .....o co chodziło ..... 8) :lol: :wink:

iiiiiiiiiiiiiiiii tam.............amonite drzemała, trębacze ją obudzili i dlatego udaje, że groźna :D :wink:

Noooo....... a skąd wiedziałaś?! 8) :D

Zaraz będę kontynuować drzemkę, tylko jeszcze wierszyk na dobranoc:

Józef Baran

......Bezszelestnie.......

bezszelestnie

otwarły się

okiennice snu

i ze wszystkich stron

powiało tęsknotą

na parapecie

usiadł biały kruk bezsenności

czy to ty myślisz o mnie przez sen

w środku nocy

.......................................................................

.......................................................................

Śpijcie dobrze i niech bezsenność będzie Wam obca :wink: :)