basiah2 27.02.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 o! jakie ładne gdzie takie wyczaiłaś??? i nawet Agęjar zwabiłaś zdjęciami no właśnie Agajar - gdzie byłaś jak cię nie było??? a ktoś wie gdzie się podziewa amonite? jakiś wiersz by się przydał (zawsze rano w pracy podczytuję)........ i musze się wam pochwalic, że dzięki nk złapałam kontakt z koleżanką z klasy (bardzo dobrą swego czasu), z którą kontakt urwał się x lat temu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 27.02.2008 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 cieszę się , że filiżanki się podobają Kupiłam je w ....centrum ogrodniczym, które sprowadza i handluje już wszystkim - stoły , meble, art. dekoracyjne do wnętrz. Cieszę się, że na nk znajomi się odnajdują .....może i amonite w nk wsiąkła ... I w ogóle to wiało u mnie dzisiaj okrutnie pa, pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 27.02.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 i nawet Agęjar zwabiłaś zdjęciami no właśnie Agajar - gdzie byłaś jak cię nie było??? Jak mnie nie było to byłam na budowie. Jutro rusza elektryk a w poniedziałke ekipa od tynków, wylewek, gipsów, ocieplenia poddasza i elewacji, i do glazury wogóle ekipa która przez dwa miesiące ma nam domek doprowadzić do użytku Nawet nie wiecie jak ja się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 28.02.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Agajar super, że u ciebie ruszyło ostro do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 28.02.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Cześć dziewczyny Dawno mnie nie było, ale już jestem. Miałam pewne problemy ze zdrowiem, a konkretnie ze wzrokiem - jestem właśnie po zabiegu łatania dziur w siatkówce (laserowo). Usiłuję więc posługiwać się jednym okiem, bo tamto mam podrażnione i zakropione, więc i tak niewiele na nie widzę + światłowstręt To "niby" zdrowe oko też nie jest takie zdrowe, bo parę lat temu operowane - więc niezła inwalidka ze mnie Najgorsze, że nie wolno mi nic cięższego robić, schylać się, dźwigać - a tu wiosna za pasem i porządki ogrodowe czekają... Przy komputerze też posiedzieć mi się dłużej nie da...Ale cóż Agajar, ale masz fajnie, za 2 miesiące przeprowadzka? u mnie na razie cisza na budowie - czekam na stabilizację pogody i wyschnięcie terenu wokół domku. YreQ, mlecznik, cukiernica i filiżanka przecudniaste! Basiah2, bedą wierszyki... za jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 28.02.2008 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Cześć dziewczyny Dawno mnie nie było, ale już jestem. Miałam pewne problemy ze zdrowiem, a konkretnie ze wzrokiem - jestem właśnie po zabiegu łatania dziur w siatkówce (laserowo). Dużo zdrowia amonite. A podejrzewałam, że w nk wsiąkłaś. Cieszę się, że moje cudeńka Ci się podobają. Wracaj do nas szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 28.02.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 amonite - ja też zyczę duuuużo zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 28.02.2008 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 20 lutego agwapi urodziła swoje drugie dzieciątko Gratulujemy dzielnej mamie Agnieszcze. Czekamy na zdjęcia malństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 28.02.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 dołączam do życzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 28.02.2008 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 i nawet Agęjar zwabiłaś zdjęciami no właśnie Agajar - gdzie byłaś jak cię nie było??? Jak mnie nie było to byłam na budowie. Jutro rusza elektryk a w poniedziałke ekipa od tynków, wylewek, gipsów, ocieplenia poddasza i elewacji, i do glazury wogóle ekipa która przez dwa miesiące ma nam domek doprowadzić do użytku Nawet nie wiecie jak ja się cieszę Cieszę się z Tobą .....a bardzo z Ciebie zedrą? Ceny jakie ja dzisiaj dostałam....pomijam powierzchnie np płytek ( wyliczyli 220 mkw )bo w zaokrągleniu wyszło mi 100 mkw po wszystkich podłogach czyli na kibelek i 2 łazienki na ściany 120 mkw ???? Nie mam bladego pojęcia skąd te wielkości skoro nikt z metrówką nie raczył się przebiec. Inne błędy to ilość drzwi do osadzenia czy ilość parapetów, bo wyszło, że mam 1 okno więcej Generalnie całość ponad 38 tys. A w szczegółach to : - płytki 60 zł za mkw - szpachlowanie ścian i sufitów z malowaniem - 25 zł - panele z listwami - 25 zł - osadzanie parapetów 60 zł - osadzanie drzwi - 120 zł - obrabianie okien dachowych - 100 zł za szt. - sufit(jętkowy) z dociepleniem - 40 zł - skosy dachowe z dociepleniem- 45 zł. Rozmawiałam z nimi jak rozpoczynałam budowę. Podali mi ceny ciut niższe jak teraz ( jakieś 10 zł na metrze) i oświadczyli że przy całym domku policzą kompleksowo i będzie taniej. No cóż, nie wyszło. Polubiłam tego pana, ale na moje okrągłe oczy na cenę, powiedział, że ceny są ciut wyższe bo oni robią "na gotowo" Czyli reasumując ...czy 20 mkw u nich czy 220 to i tak po 60 zł.....a na gotowo to co? myśleli, że kafelki to bez kleju inni układają albo bez fug......bo wiesz zastanawiam się teraz ... niczym "blondynka z kawałów". Teraz poprzeliczam w miarę możliwości te powierzchnie, bo już kiedyś pisałam, że 40 tys. to na dzisiaj dla mnie kosmos. - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 01.03.2008 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Agajar - jesteś ? A co porabia reszta rodzinki - czyli gdzie jesteście dziewczynki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 01.03.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Buszujemy po sklepach internetowych Tzn. ja szukam bidetu, wc, i umywalki. Co o tym sądzicie? http://sklep.kati-kati.pl/galerie/cersanit-arena-umywalka_11321.jpg http://sklep.kati-kati.pl/galerie/cersanit-arena-bidet-wis_11300.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 01.03.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Zabijcie mnie ale nie wiem dlaczego cersanit umieścił zdjęcia do góry nogami? A kibelek jest taki jak bidet tylko z deską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 01.03.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Jakiś czas temu wylukałam bidet z deską i bardzo mi się to podoba , ale do tego powyżej nie można takiej dokupić. Jak myślicie upierać się przy tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 01.03.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Ten z klapką wygląda mniej więcej tak: http://sklep.kati-kati.pl/galerie/roca-meridian-bidet-wisz_5637.jpg i co ja mam począć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 01.03.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 hej bidet z klapką jest ok podoba mi się nie wiem czemu, ale osobiście wolę zakryc tę dziurke YreQ śliczne filiżaneczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 01.03.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Cześć! Ale długo cię tu nie było. Bo w tym pierwszym podoba mi się całość,a w tym drugim tylko klapka. I co ja biedna mam począć?? Nie wiem czy pasowałaby deska z innego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 01.03.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 YreQ jestem ale dopiero teraz. Nie powiem Ci ile za co biorą ponieważ nam ta ekipa spadła z nieba. Wiem tylko tyle że robili oni do tej pory dom dwie ulice dalej i tamci wydali na wszystko łącznie z hydraulikiem, położeniem glazury i terakoty, zrobieniem kominka ok 90 tys. Nie wiem czy w tym był też elektryk i np okna. Jeżeli kogoś interesuje to mogę powiedzieć ile nam wyszła elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 02.03.2008 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 YreQ jestem ale dopiero teraz. Nie powiem Ci ile za co biorą ponieważ nam ta ekipa spadła z nieba. Wiem tylko tyle że robili oni do tej pory dom dwie ulice dalej i tamci wydali na wszystko łącznie z hydraulikiem, położeniem glazury i terakoty, zrobieniem kominka ok 90 tys. Nie wiem czy w tym był też elektryk i np okna. Jeżeli kogoś interesuje to mogę powiedzieć ile nam wyszła elektryka. 90 tys. za samą robociznę ? dla orientacji - sama robocizna hydraulika - czyli robi to co w dzienniku - to ok. 12 tys. elektryk - ok. 3 tys. jak dodam moich magików - to + 38 tys. Razem : 53 Nie wiem ile mi wyjdzie za tynki i wylewki... A teraz ze spraw relaksacyjnych - moje dziecko zaliczyło dzisiaj 2 imprezy urodzinowe w "lokalach"- zastanawiam się, czy w tym wieku to normalne, ale chyba nieco za późno skoro je zaliczyła. Nawet ja - stara d.... na dwóch dziennie nie bywam ...... ostatnio w sumie w ogóle nie bywam A Wy cosik poza budowaniem robicie, tzn. gdzie się bawicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 02.03.2008 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 YreQ[/b] śliczne filiżaneczki no to się z nich napijemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts