Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agnieszki budujące - ileż nas ach ileż?

YreQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jak postępy budowlane?

postępy ?/?

wychodzi na to, że w tym roku sie nie wprowadzę :evil: :cry: wystawił mnie gość od tynków, tak o sobie, beż żenady, nie bo nie, bo robotę na 6 tys.mkw sobie nagrał, a ja? kogo to obchodzi co ja zrobię?

wiszę Basieńko na telefonach od czwartku - nie ma nikogo w promieniu 80 km kto podjąłby się od razu - wolne teminy za ok.3 miesiące.....tyle, że z pozostałymi wykonawcami też będe musiała się rozstać.

Jestem załamana i walczę.....i nic to nie daje.

cześć - Szukam dalej.....jestem po dwóch rozmowach osobistych, jednej telefonicznej, jutro jadę na wizualne oględziny ścian, posadzki będą wylane po świętach.....Trzymajcie kciuki dalej, bo osiwieję.

A dla kobiet , które nie wiedzą jak szastać pieniędzmi - a jak świetnie udaje się to facetom - proponuję zajrzeć do dziennika Majki od nas z Karczowisk ( dziennik m&k ) i nie o mężu Majki będzie a o gościu, który budował obok nich rezydencję. Majka ma zdjęcia swojego domu, tuż za ogrodzeniem z muru zobaczycie budującą się już rezydencję. Jakiś czas w tamtym roku stała, wichury wieźbę lekko zdewastowały, przyjeżdżam wczoraj - DOMU NIE MA. Szkoda, że nie zrobiłam zdjęć.

Ponoć będzie gość budował jeszcze większy dom :roll: ciekawe czy to prawda ?

Wiem, wiem -- roboty sporo :roll: , ale ja między tortem a sernikiem wpadam na chwię, aby złożyć Wam życzenia.

Mówi zając do baranka,

jaka piękna ta pisanka,

wtem z jajeczka wyszła kurka,

nastroszyła swoje piórka,

Teraz biega, głośno krzyczy,

że WESOŁYCH ŚWIĄT WAM ŻYCZY!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Drogie Agnieszki :D Szanowna Matko Z. :D

Z okazji Świąt Wielkanocnych wszystkiego naj, naj, najlepszego :D

http://farm3.static.flickr.com/2011/2354160120_74b3bcd4fd.jpg

Agajar

Nie daj się chorobie. Pamiętaj jutro będzie lepsze niż dzisiaj a pojutrze będzie po prostu cudownie :D

basiah2

Oczywiście, że jajeczka wyświęcone a więc wszystkim paniom "wesolutkich jaj" życzę :wink:

I co ja biedna mam począć??

Nie wiem czy pasowałaby deska z innego??

:cry: :cry: :roll:

hihi no nie wiem, lepiej nie ryzykować sztukowaniem klapek. Możę znajdziesz jeszcze bidecik z klapka który ci się cały spodoba??

Ja po raz pierwszy dopiero na tej Twojej fotce zobaczyłam bidet z klapką.. no ale ja sie jeszcze za takim sprzętem nie rozglądałam ;)

Klapka jest genialna 8) 8)

Bianeczko. miałam ten sam dylemat z dechą do bidetu.

Mówię co nastepuje.

Bardzo mało jest bidetów z dechami. A ja kiedy już zobaczyłam, że są takie .... innego nie chciałam. Musisz jednak wiedzieć, że wśród tych, które mają dechę 80% to są stojące a nie wiszące. A ja już miałam Geberity zamontowane do wiszących misek. I znów problem.

W którymś z sklepów zmyślny sprzedawca podpowiedził mi, że jak kafelkarz będzie miał głowę na karku to uda mu się zamontować deskę ze stojącego bidetu do wiszącego (ale oczywiście z tej samej serii) I tak własnie teraz mam zamontowane. Trochę podkuł ścianę, włożył tam zawiasy. potem ładnie zasilikonował i jest piknie. :wink: :wink:

Jeśli chodzi natomiast o Kati-Kati to właśnie tam kupowałam i mogę potwierdzić uczciwość firmy .

Kupiłam tam min. biodet o którym piszę:

http://sklep.kati-kati.pl/index.php?p74057,roca-dama-senso-bidet-wiszacy-br-a357515000

http://sklep.kati-kati.pl/galerie/roca-dama-senso-bidet-wi_4433.jpg

http://sklep.kati-kati.pl/index.php?p77891,roca-dama-senso-pokrywa-do-bidetu-br-a8065100004

http://sklep.kati-kati.pl/galerie/roca-dama-senso-pokrywa_5546_m.jpg

Bianca, i jeszcze jedno bo piszesz, że wybrałaś Cersanit. Czy pozostałe łazienkowe sprzety tez wybrałaś cersanitu - tzn, wannę , brodzik, umywalkę?

Bo musiszs wiedzieć, że cersanit ma zupełnie inna biel niż pozostali producenci. i jeśli w jednym pomieszczeniu jest Cersanit i "coś innego" to widać różnicę. Można dobierać biały montaż do jednego pomieszczenia z różnych firm byle nie mieszać z cersanitem.

ale sie nagadałam.... ale może trochę pomoże.

też myslę, że na przyszłość dobrze wiedzieć

a ja mam wreszcie net w pracy

:D :D

nawet nie wiecie jak się cieszę :D

i zaczęły nam mury rosnąć :D :D :D

co prawda na gospodarczym a nie na domku ale i tak się cieszę

mieliśmy małe zgrzyty z sąsiadem (nowy sąsiad) ale na szczęście moi tesciowie ruszyli z misją pokojową i wsjo na razie (tfu tfu odpukać) jest oki

bo się pochwalę, że teściów mam baaaaaaaaaardzo oki 8)