Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agnieszki budujące - ileż nas ach ileż?

YreQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

scur a ziemia to taka już do nasadzeń ( czyli lepsza...) tak ? jaka na dzień dzisiejszy jest cena tony ? i skąd braliście ? ....muszę sprawdzić u nas.......nie żeby aż tak była mi potrzeba ale wolę wiedzieć czy w przyszłym roku pojadę na wakacje czy kupię ziemie do ogrodu :-? :lol: :wink:

a ja myslałam, ze ta noga to ryba. O naiwności.... :oops: :oops: :oops:

Ziemia juz taka, że tak powiem ostateczna. U nas z ziemią dobrą i tanią (i tu mój kolega zawsze zadaje pytanie : to po co Ci dwie? :lol: :lol: :lol: ) jest hardcore. Załatwić, graniczy z cudem. Po mojej stronie Wrocławia jest raczej słaba i gliniasta a wozić z drugiego końca nikomu sienie opłaci. Więc tak jeździłam już jakiś czas po okolicy i się rozglądałam. Kiedyś Wypatrzyłam duuużą budowę i tam podjechałam. Poszłam od razu do kierownika, co się będę rozmieniać. I Pan kierownik mi powiedział, że jest zdjęty humus ale to jest ziemia Wydziału Środowiska Urzędu Miejskiego i że do nich trzeba pisać pismo z prośbą o tę ziemię. Więc napisałam i nieodpłatnie przyznano mi tyle ile chciałam ziemi II klasy jakości. Miała w sobie trochę gałęzi i większych, zbrylonych grud ale jak sie to rozwiozło to jest ok. Musiałam tylko sama sobie załatwić transport i załadunek. No i załatwiłam.

Może i w Waszych miastach są takie możliwości.

Normalnie za około 20 ton ziemi trzeba zapłacić co najmniej 500 zł.

Drugie źródło darmowej ziemi to są cukrownie (jesli macie takowe w pobliżu). Tam po sezonie jest rozdawana ziemia, która została wypłukana z buraków. To tez jest ziemia dobrej jakości.

Ale się napisałam.

Cześć Dziewczyny :)

może nie jest to urlop jak z katalogu wycieczkowego.... ale marzę bardzo o takim urlopie ehhh :)

Rozumiem, że poGrzebać bys się chciała? :lol: :lol: :lol:

Szkoda, że Was nie zwabiłam ogórkami, bo jest ich oczywiście u mnie dostatek. Na pewno byłoby lżej a już na pewno weselej. :lol: :lol:

Babcia zakisiła mi już ponad 30 słoików. :roll: :D :o

Cześć Dziewczyny :)

może nie jest to urlop jak z katalogu wycieczkowego.... ale marzę bardzo o takim urlopie ehhh :)

Rozumiem, że poGrzebać bys się chciała? :lol: :lol: :lol:

hihi no pewnie, uwielbiam sie Grzebać hihih :D

scur

Babcia zakisiła mi już ponad 30 słoików. :roll: :D :o

i dopiero teraz o tym piszesz?? a będziesz może miała jeszcze trochę ziemi do rozrzucenia?? hihih ;) to my z YreQ sie piszemy... :wink: :wink:

a będziesz może miała jeszcze trochę ziemi do rozrzucenia?? hihih ;) to my z YreQ sie piszemy... :wink: :wink:

to nawet śmieszne nie jest bo chyba ciut za dużo przywiozłam. :o :o bo ziemia jest, ale za bardzo na mojej działce już nie mam miejsca żeby ją rozrzucić.

jednym słowem klęska urodzaju :-? :-? (hmmm 2 słowa a nie jedno :))

za mało nie dobrze, za dużo też źle... ale chyba lepiej za dużo niż za mało :)

ehh ciężko wszystko tak na tip top obmierzyć

Poszło :D

Nastawiłam budzik na 6.30 i miałam między 7 a 8 jechać. Ale leń kazał mi leżeć i ciut dłużej dospać.

Między 7 a 8 :o :o :o był poważny wypadek w Karczowiskach :o :o :o - nie wiem co się stało ale karetki jeździły jak oszalałe..................................... :roll:

No dobra jadę teraz - Scur przyjeżdżaj, czekam. Do 5-6 będę na bank.