amonite 15.11.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Addio pomidory Minął sierpień, minął wrzesień, znów październik i ta jesień rozpostarła melancholii mglisty woal Nie żałuję letnich dzionków, róż, poziomek i skowronkow Lecz jednego, jedynego jest mi żal Addio pomidory, addio ulubione Słoneczka zachodzące za mój zimowy stół Nadchodzą znów wieczory sałatki niejedzonej Tęsknoty dojmującej i łzy przełkniętej wpół To cóż że jeść ja będę zupy i tomaty Gdy pomnę wciąż wasz świeży miąższ ... w te witaminy przebogaty... Addio pomidory, addio utracone Przez długie, złe miesiące wasz zapach będę czuł Owszem była i dziewczyna i miłości pajeczyna co oplotła drżący dwukwiat naszych ciał Porwał dziewcze zdrady poryw i zabrała pomidory te ostatnie com schowane przed nią miał Addio pomidory, addio ulubione Słoneczka zachodzące za mój zimowy stół Nadchodzą znów wieczory sałatki niejedzonej Tęsknoty dojmującej i łzy przełkniętej wpół To cóż że jeść ja będę zupy i tomaty Gdy pomnę wciąż wasz świeży miąższ ... w te witaminy przebogaty... Addio pomidory, addio utracone Przez długie, złe miesiące wasz zapach będę czuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 15.11.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 To chyba będzie moje motto na najbliższe miesiące: Agnieszka (! ) Chrzanowska - Nie bój się nic nie robić Od rana do wieczora, gdy przyjdzie na to pora, pokonuj strach, co drzemie i który w tobie tkwi. Nie bój się nic nie robić. Nie bój się tracić czas. Nie bój się leżeć, nie bój się marzyć, nie bój się długo spać. Z okna wyglądać godzinami, snuć się bez sensu ulicami, zagapiać się na własny cień, spędzać w ten sposób cały dzień. Możesz być tym, co umie. Możesz być tym, co wie. Lecz zanim zaczniesz już coś rozumieć, pomyśl, czy ci się chce. Powiedz sobie: nie mogę. Powiedz sobie: stój! Przyrzeknij sobie: Już nic nie zrobię, to będzie wieczór mój. Wyłącz dziki telefon, zamknij okna i drzwi. Pokonaj strach, co drzemie w tobie i który w tobie tkwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 15.11.2008 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 to niemożliwe, że nie jesteś moim bliźniakiem...................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 15.11.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 to niemożliwe, że nie jesteś moim bliźniakiem...................................... Ależ jestem, jestem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 16.11.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 cześc babeczki pięknie poczarowałaś amonitko jak za starych dobrych czasów (ależ to zabrzmiało ) co u was? u nas powoli zaczyna się wykończeniówka tak na odległośc to masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 21.11.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Basiah2, jak tam wykończeniówka? Kolejny tydzień minął... Pewno sporo się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 21.11.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 I w ogóle jak wam minął ten tydzień, kobitki? Mam nadzieję, że dobrze Ja za to czuję się mniej więcej, jak w tym kawałku ------------------------/Basia Stępniak - Wilk - Anemia/----------------------------- ...przez chwilę pomyślałam, że jestem nawiedzona, widzenie jakieś senne - a to po prostu ONA! Dopadła mnie na skrzyżowaniu dróg anemia. Nie powiem, żeby pani była to przyjemna. Zawirowało w głowie, a potem już karetka. Gdzieś z góry usłyszałam, że jestem ledwie ciepła. Dotykam lekko dłonią czoła - norma i twarz zapewne mam tę samą w lusterku wstecznym. Wczoraj z tą fisis byłam dobra, a dzisiaj - ot, wysiadłam, spalił się bezpiecznik. Dotykam lekko dłonią czoła - norma, a sanitariusz sprawnie pyta: czy dziecko w drodze, żylaki, brak witamin, żołądek, albo może modna na odchudzanie dieta nie daj Boże Do potakiwań mnie skłaniają dróg wyboje, choć ni żylaki, ni to dziecko nie są moje, choć nie wiem, skąd się chudy ten babsztyl wziął - anemia i gorzej niż ja co dzień wygląda wszak nie jedna. Więc znów dyskretnie dłoń do czoła - norma. Ratujmy sytuację. Może ot - flircik drobny. Nikt nigdy dotąd mnie nie porwał, w dodatku ta karetka - pojazd tak wygodny. Gorączki przecież nie mam. Czuję - norma. Już dobrze. Sanitariusz wreszcie gdzieś się rozpływa. Znika karetka. Znika dłoń moja zbyt swawolna i znika sytucja kłopotliwa. Więc to był tylko sen? Ale to jest anemia. Przypadłość, nie charyzma, mówią, dość przeciętna... Wiruje znowu w głowie. I biała jest karetka. Jest biały sanitariusz. I ja, ta ledwie ciepła. Nie umrę. Sił mi doda pietruszka i marchewka. Znów banał. Jak tu ze mnie wyrosnąć ma poetka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 21.11.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Genialne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 22.11.2008 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 mhmm świetne a cytat poniżej oddaje wiernie całą olbrzymią robotę, którą dziś odwaliłam, ufff najłatwiejsze było spanie do 14tej, ale później też sobie nieźle radziłam :) Nie bój się nic nie robić. Nie bój się tracić czas. Nie bój się leżeć, nie bój się marzyć, nie bój się długo spać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 23.11.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 mhmm świetne a cytat poniżej oddaje wiernie całą olbrzymią robotę, którą dziś odwaliłam, ufff najłatwiejsze było spanie do 14tej, ale później też sobie nieźle radziłam :) Nie bój się nic nie robić. Nie bój się tracić czas. Nie bój się leżeć, nie bój się marzyć, nie bój się długo spać. pozdrawiam Brawo!!! To wcale nie takie łatwe, wbrew pozorom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 23.11.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Śnieg Im bardziej pada śniegbim - bom.Im bardziej prószy śniegbim - bom.Tym bardziej sypie śniegbim - bom,jak biały puch z poduszkibim - bom.I nie wie zwierz ni człekbim - bom,choć żyłby cały wiekbim - bom,kiedy tak pada śniegbim - bomjak marzną mi paluszki /A.A.Milne/ -----------------------------------------------------------------------------------------------------------Wciąż nie lubię zimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 24.11.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Basiah2, jak tam wykończeniówka? Kolejny tydzień minął... Pewno sporo się dzieje? oj dzieje się dzieje wybieramy, wybieramy i wybrać nie możemy jeden wielki mętlik we łbach pozdrawiam wszystkie babeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 24.11.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 amonite Kubuś jest boski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 14.12.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Wyciągam grupkę, bo Matka Założycielka coś nie zagląda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 14.12.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 A ja już mieszkam..... prawie na całego!! Łazienka jeszcze nie do końca czynna ale jeszcze tylko dwa dni i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 14.12.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 A ja już mieszkam..... prawie na całego!! Łazienka jeszcze nie do końca czynna ale jeszcze tylko dwa dni i już No proszę!!! Święta już u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 15.12.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Bianeczko - gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 15.12.2008 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 net, net, net - czasami go u mnie niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 15.12.2008 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Bianca zasila podgrupę ... zamieszkałych baaaardzo się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 15.12.2008 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 A dla rozruszania - szykuję 2 dzień świąt i wymyślam jedzonko - może podślecie mi ze dwa przepisy na ciekawe smakowo i kolorystycznie sałatki co ? byłabym wdzięczna - bo moje sałatki już mi samej się przejadły. Na ciepłe potrawy mam pomysła ale te sałatki ..... ....a może ciekawy śledź ? ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts