YreQ 10.09.2007 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Jutro wklpię wam przepis na super serniczek z rosą, dla osłody życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 10.09.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 uwielbiam sernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 10.09.2007 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 uwielbiam sernik to jutro napiszę A Dawidek u siebie czy przy cyci a ty na laptopie stukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 10.09.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 ja stukam na laptopie. Dawidka odczepilam od wodopoju i odlozylam do lozeczka. teraz sprawdzam w jakim stanie najlepiej zostawic zero na zime. czy musi byc hydraulika czy nie. a jutro moze sernik bedzie. mniam reszta chyba spi co nie???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 11.09.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam Dizewczynaki z rana. Oczywiście kawka już na Was czeka http://lilia.blox.pl/resource/kawa_okno.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.09.2007 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam Kawkę popijam, podsyłam obiecany przepis na serniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.09.2007 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 SERNIK Z ROSĄ Ciasto: - 8 łyżek cykru - 2,5 szkl. mąki - 13 dkg margaryny - 1 całe jajko - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki zagnieść, w razie potrzeby dodać troszkę śmietany ( ) i na pół godzinki do lodówki. Masa serowa: - 1 kg sera - 0,5 szkl. oleju - 2 budunie waniliowe i śmietankowe - 2,5 szkl. mleka - 4 żółtka - 2 całe jajka - 1 szkl. cukru Jajka, żółtka i cukier - ubić razem na puszystą masę. Następnie powoli dodawać ser ( ja używam tego mielonego z wiaderka ), miksować, dodać budynie, dobrze utrzeć i powoli wlewać mleko, a następnie olej. Masa serowa jest bardzo rzadka. Jeżeli kupicie ser na wagę i go zmielicie ( albo zemlecie jak kto woli ) to należy mleka dolać 3/4 litra. Ciasto rozwałkować na spód blaszki i ostrożnie wylać masę serową. Piec 55 minut w piekarniu nagrzanym do 195-200 stopni, następnie wyjąć i wyłożyć na ciasto pianę ubitą z pozostałych nam 4 białek i 4 łyżek cukru. I do piekarnika na jakieś 10 minut - do lekkiego zrumienienia piany. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 11.09.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Składniki zagnieść, w razie potrzeby dodać troszkę śmietany ( ) i na pół godzinki do lodówki. "naturalnej" czy "kupnej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 11.09.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Składniki zagnieść, w razie potrzeby dodać troszkę śmietany ( ) i na pół godzinki do lodówki. "naturalnej" czy "kupnej" właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.09.2007 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 ale sobie dzieci wychowałam kupnej gęstej naturalnie ekologicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.09.2007 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Składniki zagnieść, w razie potrzeby dodać troszkę śmietany ( ) i na pół godzinki do lodówki. "naturalnej" czy "kupnej" właśnie i kto tu się tak chichra "kupnej" aby potem dobra "naturalna" była no i jak niby na zlocie spokój w hotelu ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 11.09.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witajcie YreQ, już mam ochotę na ten sernik... Widzę, że klaruje sie pomysł na spotkanko grupki, ciekawe, co z tego wyjdzie no ja nie wiem jak Kryśki się zachowują, ale pewno zauważyłaś, że ja nie zawsze ...teges... normalna jestem , generalnie wesołe z nas babki a z Agnieszkowym poczuciem humoru i temperamentem, to nie każdy hotel wytrzyma Już zastanawiam się nad wzięciem z muratora nalepki " przyjazna budowa....coś tam coś tam z muratora" co by mój sąsiad wątów nie miał jak wszystkie do mnie przyjedziecie. Muszę powolutku go przyzwyczajać na "poważną" imprezę kobitek z poważnego pisma Wiecie, jak czasem jestem z koleżankami z pracy na kawce i nie tylko , to niektórzy się na nas dziwnie patrzą ale raczej z sympatią (te knajpki na krakowskim Kazimierzu to już wiele widziały i słyszały ale jeszcze z nikąd nas nie wyrzucili), więc może agnieszkowe spotkanko hotel by też przetrzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 11.09.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 i kto tu się tak chichra "kupnej" aby potem dobra "naturalna" była no i jak niby na zlocie spokój w hotelu ma być hmm...hihi ta naturalna ma byc dobra czy skuteczna?? oj ale mam dziś głupi humorek i mysli jakies takie nieuczesane bardzo lubie babskie imprezy... dużo można o nich powiedziec, ale na pewno nie to, że sa ciche i spokojne no i wlasnie dlatego tak je lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.09.2007 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 i kto tu się tak chichra "kupnej" aby potem dobra "naturalna" była no i jak niby na zlocie spokój w hotelu ma być hmm...hihi ta naturalna ma byc dobra czy skuteczna?? A już myślałam, że bardziej "rozczochranej" ode mnie nie ma .... a to proszę Skuteczna Edyciu, skuteczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.09.2007 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Amonite, dbając o "wnętrza" córek zapodaję mebelki, http://www.meblonowak.pl/index2.php?lang=pl&g=3 a Ty zapodasz wierszyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 11.09.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Amonite, dbając o "wnętrza" córek zapodaję mebelki, http://www.meblonowak.pl/index2.php?lang=pl&g=3 a Ty zapodasz wierszyk? Hmmm z tych mebelków podoba mi się krzesło: http://foto.m.onet.pl/_m/b99069b8b9b9bd42e7ab9fe0c3abdd1f,10,19,0.jpg oj ale mam dziś głupi humorek i mysli jakies takie nieuczesane bardzo lubie babskie imprezy... dużo można o nich powiedziec, ale na pewno nie to, że sa ciche i spokojne no i wlasnie dlatego tak je lubie Piosenka o filiżance - grupa Pod Budą O filiżance zwykła ballada a może jeszcze o czymś więcej rym się za rymem będzie układał jak to w piosence W pewnej kawiarni gdzie na pół czarnej wpadał stójkowy i poeta ta filiżanka miała zwyczajnie coś jakby etat Słuchała plotek nowin słuchała nie uroniła nic z rozmowy nie od parady dwa uszka miała porcelanowe małe zwycięstwa przegrane sprawy czułe uściski i rozstania łza tylko czasem wpadła do kawy łza pożegnania Aż filiżankę w końcu rozbito i ktoś powiedział żadna strata i kawę dalej normalnie pito i nikt nie płakał A morał z tego chociaż nieduży to niechaj wszyscy go poznają całkiem bez echa odchodzą którzy tylko słuchają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.09.2007 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Amonite doskonała puenta. A krzesło bardzo wygodne wybrałaś, siedziałam na nim w salonie na Bielanach Wrocławskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 11.09.2007 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Co jest? Nie mówcie, że wszystkie sernik pieczecie w tym samym momencie i nie macie czasu zajrzeć do mnie Oglądam Małaszyńskiego na tvn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 11.09.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 cześć agnieszki właśnie sie od pracy oderwałam ,bachory z komputra wyrzuciłam i jestem zapodajcie jakiegoś drinka choć pewnie czysta byłaby lepsza... ledwo żyję a jutro kołowrót od nowa, ech życie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 11.09.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 nikto nie je doma???no to spać idę gdybyście tego drina miały to na jutrzejsze popołudnie mi zostawcie...przyda się pewnie dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts