Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agnieszki budujące - ileż nas ach ileż?

YreQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:D a ja zadowolona jestem, bo właśnie przed chwilą stałam na stropie parteru, czyli na I piętrze. Ale super wrażenie! I widok! Wprawdzie wytrzymałam chwilę (bo zimnica) ale warto było! Poki jeszcze okolica mało zabudowana, w dali widać las. Eeeeech

U mnie robocizna za blachodachówkę będzie jakieś 12zł + obróbki, jeszcze nie dostałam pełnej wyceny. Ale dach mam najprostszy na świecie, 2spadowy, bo domek piętrowy+strych nieużytkowy.

hej,hej!

A do mnie dzisiaj przyjechali wstawiać okna i pełna spokoju (bo mąż w domu) poszłam do pracy, a około południa dostaję sms-a że okna są prawie super. No to dzwonię i pytam dlaczego prawie? A mąż mi na to że okna są super ale zamontowali metr od podłogi. K#$^&&!!!! Jak to metr od podłogi? A bo powiedział im żeby zamontowali najniżej jak się da, a oni na to że ok. Poszedł spokojnie na dół wraca po pół godzinie a tu okna założone, opiankowane a na dole.....11 centymetrów szpary!!! :evil: Niżej się nie dało bo by u góry była szpara!!! :o Musiałam czekać aż ktoś po mnie przyjedzie, jechać do domu 10km popatrzeć na okna i powiedzieć że ja chcę mieć je niżej. No i co? Ja mam tylko 150cm wzrostu i kurna okno mi się zaczynało powyżej talii albo raczej pod biustem!!! :evil: Jutro mają poprawić, przynajmniej drzwi na balkon są ok.

Za metr krycia (robocizna) chcą coś ok. 50 - 53 zł za metr przy dachówce cementowe Brassa natomiast przy blachodachówce wychodzi ok 30- 33 zł.

:o to niewiele :o

Ja płacę 70 zł za metr - czyli więźba, dachówka (mam ceramiczną zakładkową), 7 okien, wyłaz, klinkier na kominach i orynnowanie. Za podbitkę dodatkowo, bo poprosiliśmy grzecznie aby zrobił ją jednak w tym roku - więc dach na gotowo.

A te wielgachne krokwie wciągają ręcznie.

Nie jest u Was z cenami źle.

Mój mąż dzwonił do firmy z Bolesławca w zeszłym miesiącu i zaśpiewali mu 110 zł za mkw dachu :o :o :o

Ale te ceny które podałam to tylko krycie+ obróbka i wstawienie 9 okien + wsyłaz bez więźby i bez kominów ponad dachem no i bez podbitki.

matka dyrektorka (córka marnotrawna) wraca popiołem obsypana ,ukorzona, i co tylko chcecie :wink:

rozgrzewać się mogę do woli bo niczego nie karmię (tzn karmię ale nie piersią)

zainwestowałam w laptopa więc już mnie rodzina nie przepędzi z kompa i będę tu częściej bywać :D

matka dyrektorka (córka marnotrawna) wraca popiołem obsypana ,ukorzona, i co tylko chcecie :wink:

rozgrzewać się mogę do woli bo niczego nie karmię (tzn karmię ale nie piersią)

zainwestowałam w laptopa więc już mnie rodzina nie przepędzi z kompa i będę tu częściej bywać :D

Witaj - mnie przepędzał mąż.......... długo nie wytzrymał i też kupił - niby dla siebie do pracy , ale zaraz słyszę ...." a może usiądziesz na laptopa."........ :roll:

no i ja też bym się rozgrzała, ale na razie nie mogę, bo synka karmię :)

no pewnie, że kaska pójdzie na kafelki :) ale za to wy będziecie miały efektywne domy, a ja taki zwykły, prosty...

oj coś mi mówi, że wcale nie taki zwykły i nie taki prosty........domy Agnieszek są niezwykłe - ... no i tych, które z nimi się zadają :wink: