c550 09.08.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Witam!Za niedługi czas chciałabym się zabrać za remont kuchni. Obecnie na ścianach znajdcują się płytki, które są ułożone tylko do pewnej wysokości, póżniej jest ściana, która ma pełno dziur i odpada z niej farba. Zresztą same płytki też w niektórych miejscach poodpadały, są też gdzieniegdzie sztukowane płytakmi, które nie pasują ani kolorem ani wymiarem:/ Dlatego rzeczą oczywistą jest, że chcę się ich pozbyć. Pomyślałam, że najłatwiej było by położyć płyty kartonowo-gipsowe, bo tych ścian za nic w świecie się nie wyrówna (tzn pewnie dobra ekipa by sobie z tym poradziła, ale nie stać mnie na fachowców:)). I tak się własnie zastanawiam... bo najlepiej było, by skuć te płytki i wtedy położyć karton-gips... ale z tego co już wyczytałam, to skucie płytek może stanowić nielada problem...a z kolei jeśli bym je kładła na płytki (jeśli jest to w ogóle możliwe) to chyba musiałabym czymś pokryc ściany, tak aby w miare było równe z płytkami... Sama nie wiem, kompletnie sie na tym nie znam, dlatego prosze o rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matyninak 13.08.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 WitamSprawdź ja Ci pójdzie skuwanie, może nie będzie tak źleW najgorszym wypadku (z zależności od rozmiarów kuchni) możesz zamocować płyty gips-karton na stelażu ( najcieńszym chyba ok. 55mm ) , ale to kosztem pow. kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts