lena31 09.08.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Witam. Proszę o pomoc. W projekcie mam szambo oddalone od domu 20 m, a w dodatku spadek terenu jest niekorzystny (5 m), tak że to sazmbo musiało by wbardzo głęboko wkopane (pewnie gdzies na 7 m). Już kilka osób zwróciło na to uwagę min. geodeta i kierownik budowy. nawet spotkałam się z opinią, że to szambo bedzie nieekonomiczne bo wykorzystane tylko w połowie. Jedynym plusem usytuowania tego szamba jest to, że byłby dobry dojazd do niego. Co trzeba zrobic aby zmienic lokakalizację szamba? Trzeba do projektanta? Czy można zmienic to samemu? czy ktoś to potem sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 09.08.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Ja pytałem na forum kilka mc temu o możliwość przesunięcia szamba o kilka metrów. Pomimo dużego terenu architekt zaprojektował mi szambo pod wjazdem. A mi sie to nie podoba. Jak mi to projektował to nie bardzo kumałem wielu spraw budowlanych. Forumowicze poradzili aby przesunąć...nia pamietam argumentacji ale była przekonująca. Nawet jakies art. z PB tam się pojawiły. Poszukaj w archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 09.08.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 zachowując przepisowe odległości możesz przesunąć "sama", szeryf może to wipisać na końcu dziennika budowy, strona o zgłoszeniu do odbioru, gdzie jest info o dokonanych zmianach, geodeta nanosi w inwentaryzacji i chwatitmożna pokusić się o "rurociąg" do miejsca, gdzie podjedzie szambiara, ale przy dużych odległościach może nie dać rady ssać (popytaj sie tych co wywożą, czy da radę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts