Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AK + KK (mieczotronix)

Recommended Posts

Ja rowniez gratuluje i musze przyznac,ze ogladam ten Twoj domek za kazdym razem jak jestem na Forum i juz go chyba znam na pamiec (to staje sie jakas obsesja :) Bardzo podobaja mi sie Wasze rozwiazania, choc u mnie bedzie zupelnie inny klimat, bardziej wiejski...Na pewno Wam sie cudownie mieszka i tego tez Wam zycze. Ja jeszcze jakies 3,4 miesiace w bloku... Pozdrawiam :D

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oglądałem od tyłu i bardzo dobrze, bo gdybym zobaczył Twój dom najpierw w stanie surowym, to dalej na taką stodołę bym chyba nie miał ochoty patrzec. Na szczęście najpierw zobaczyłem, jak wygląda wykończony, z elewacją. POWALIŁO MNIE TO NA KOLANA :o !!! Szczęki będę szukał przez dłuższą chwilę... Ta elewacja zupełnie zmienia charakter domu. Wielkie brawa dla koleżanki architekturki za pomysł i uznanie dla Ciebie za stalowe nerwy w trakcie budowy.

Mieczu! Dałbyś mi jakieś bliższe informacje nt firmy robiącej u Ciebie balustrady? Myślałam prawie o tym samym, tylko z uwagi na Młodego zastanawiam się dla bezpieczeństwa jeszcze nad dodaniem jakiegoś kawałka plexi. A czy Twój następca nie próbuje się przez balustradkę przeciskać? (są chyba w podobnym wieku)

no jeszcze trochę cierpliwości! Muszę się mieć czym chwalić. Dopiero mi dziś kończą robić cokoły. I dopiero teraz zaczniemy rozstawiać stare meble i pakować na nie bambetle z pudeł. Do dziś meble na piętrze stały puste i jak popadnie i panował pierdzielnik poprzeprowadzkowy (pudła, torby, pudła). a na parterze jest prawie ciągle pierdzielnik postaśkowy. Pozatym nadal brakuje paru zwisów podsufitowych, no i meble ciągle niedocelowe. Starymi (nie w tym kolorze co trzeba) nie chcę się chwalić - bo boję się posądzeń o bezguście. W przedpokoju nawet wieszaka na ubrania nie ma, tylko taki kłąb palt, na klatce nie ma kinkietów. No generalnie jeszcze mi dalego do stanu pełnego samozadowolenia.

Na wigilię wyglądało to tak: 1 2 3

To samozadowolenie...to taki niedościgniony diablik.

Mieszkasz. Sądzisz, że masz już wróbla w garści, że tylko ciut-ciut zostało w przedmiotach do kupienia, rzeczach do wykończenia.

Ale, gdzie tam, płonne Twoje nadzieje...

Bo jeszcze :

niezbędna szafka do kupienia,

koniecznie kranik do przykręcenia,

kinkiet na takiej wysokości ( żebyś nie zginął w odmętach ciemności),

o lustrze nie wspominając-

( to też taki pędzący zając).

Uff, na dziś o tym starczy!! ( do tego jeszcze żona warczy) :D

Pozdrawiam

z podobnej pozycji wykańczania

ara

jak sprawuje się ogrzewanie podłogowe na części drewnianej, czy jest jakaś odczuwalna "gołą stopą" różnica między kaflami a drewnem?

różnica jest - przez kamień szybciej zaczyna ciepło wychodzić do pomieszczenia. Drewno niby jest normalne, ale cieplejsze. Za to jak podłogówka akurat nie chodzi (bo nie chodzi non-stop) to drewno jest cieplejsze. Całej podłogi z drewna i pod to podłogówki, to bym raczej nie dawał.

tak, tak meble to BRW

model nie pamiętam jaki (one wszystkie nazywają się podobnie, różnią się tylko cyferką). Na razie bez zarzutów. Szydło wyjdzie z wora po 5 latach, jeśli, o ile, coś zacznie się odklejać i tepe. Mozaika, to taka powszechnie dostęna w sklepach z glazurą. Kosztowała poniżej 200 zł za m2. Więc nic nadzwyczajnego. Z bliska wygląda trochę zbyt "kiblowo", ale z daleka nie rzuca się w oczy. To jest generalnie dobra strategia. Po co się zastanawiać nad detalami, których potem nikt nie zauważy. Trzeba pracować w rozdzielczości swojej percepcji, a nie poniżej jej.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...