Pati13 08.01.2005 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Ja rowniez gratuluje i musze przyznac,ze ogladam ten Twoj domek za kazdym razem jak jestem na Forum i juz go chyba znam na pamiec (to staje sie jakas obsesja Bardzo podobaja mi sie Wasze rozwiazania, choc u mnie bedzie zupelnie inny klimat, bardziej wiejski...Na pewno Wam sie cudownie mieszka i tego tez Wam zycze. Ja jeszcze jakies 3,4 miesiace w bloku... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.01.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 eko-klinkier (z Bogdanki) - na elewacji i na kominkuWłaśnie dotarłam do Twoich zdjęć, po wcześniejszych wstrząsach estetycznych i........jak miło, ze ktoś ceni proste piekno Dom, cudny i boskie kolory elewacji...i...piękne schody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.01.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Mieczu dom jest ok....kadzic nie bede....ale mam nadzieje ze ten projekt jest indywidualny..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 15.01.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Oglądałem od tyłu i bardzo dobrze, bo gdybym zobaczył Twój dom najpierw w stanie surowym, to dalej na taką stodołę bym chyba nie miał ochoty patrzec. Na szczęście najpierw zobaczyłem, jak wygląda wykończony, z elewacją. POWALIŁO MNIE TO NA KOLANA !!! Szczęki będę szukał przez dłuższą chwilę... Ta elewacja zupełnie zmienia charakter domu. Wielkie brawa dla koleżanki architekturki za pomysł i uznanie dla Ciebie za stalowe nerwy w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 19.01.2005 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Mieczu! Dałbyś mi jakieś bliższe informacje nt firmy robiącej u Ciebie balustrady? Myślałam prawie o tym samym, tylko z uwagi na Młodego zastanawiam się dla bezpieczeństwa jeszcze nad dodaniem jakiegoś kawałka plexi. A czy Twój następca nie próbuje się przez balustradkę przeciskać? (są chyba w podobnym wieku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 20.01.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 no wlasnie ..... a gdzie nowe zdjecia????grrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 20.01.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Ja też czekam na nowe zdjęcia. Pochwal się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 20.01.2005 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 no jeszcze trochę cierpliwości! Muszę się mieć czym chwalić. Dopiero mi dziś kończą robić cokoły. I dopiero teraz zaczniemy rozstawiać stare meble i pakować na nie bambetle z pudeł. Do dziś meble na piętrze stały puste i jak popadnie i panował pierdzielnik poprzeprowadzkowy (pudła, torby, pudła). a na parterze jest prawie ciągle pierdzielnik postaśkowy. Pozatym nadal brakuje paru zwisów podsufitowych, no i meble ciągle niedocelowe. Starymi (nie w tym kolorze co trzeba) nie chcę się chwalić - bo boję się posądzeń o bezguście. W przedpokoju nawet wieszaka na ubrania nie ma, tylko taki kłąb palt, na klatce nie ma kinkietów. No generalnie jeszcze mi dalego do stanu pełnego samozadowolenia. Na wigilię wyglądało to tak: 1 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 20.01.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Nie no rewelacja , Mieczu, jak sprawuje się ogrzewanie podłogowe na części drewnianej, czy jest jakaś odczuwalna "gołą stopą" różnica między kaflami a drewnem? ps.wracam za tydzień i mam nadzieję, że będzie więcej super zdjątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 20.01.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 To samozadowolenie...to taki niedościgniony diablik. Mieszkasz. Sądzisz, że masz już wróbla w garści, że tylko ciut-ciut zostało w przedmiotach do kupienia, rzeczach do wykończenia. Ale, gdzie tam, płonne Twoje nadzieje... Bo jeszcze : niezbędna szafka do kupienia, koniecznie kranik do przykręcenia, kinkiet na takiej wysokości ( żebyś nie zginął w odmętach ciemności), o lustrze nie wspominając- ( to też taki pędzący zając). Uff, na dziś o tym starczy!! ( do tego jeszcze żona warczy) Pozdrawiam z podobnej pozycji wykańczania ara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 20.01.2005 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 jak sprawuje się ogrzewanie podłogowe na części drewnianej, czy jest jakaś odczuwalna "gołą stopą" różnica między kaflami a drewnem? różnica jest - przez kamień szybciej zaczyna ciepło wychodzić do pomieszczenia. Drewno niby jest normalne, ale cieplejsze. Za to jak podłogówka akurat nie chodzi (bo nie chodzi non-stop) to drewno jest cieplejsze. Całej podłogi z drewna i pod to podłogówki, to bym raczej nie dawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 20.01.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 A o balustradzie cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 21.01.2005 00:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Jak pisałem już wcześniej schody całe robiła mi firma http://stadler.pl (nie wiem kto im robił balustrady). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 21.01.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Jak na razie to SUPER. Czekam na więcej zdjęć.POZDROWIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 21.01.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Bardo fajny dom. I wnętrza też super.Poproszę o więcej zdjęć .Mam pytanko odnośnie kuchni.Czy to firma BRW-popraw jeżeli sie mylę. Jaki model? Jak ogólne wrażenia-czy jesteś zadowolony z mebelków? I co to za mozaika? Wygląda bardzo ciekawie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 21.01.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Bardo fajny dom. I wnętrza też super.Poproszę o więcej zdjęć .Mam pytanko odnośnie kuchni.Czy to firma BRW-popraw jeżeli sie mylę. Jaki model? Jak ogólne wrażenia-czy jesteś zadowolony z mebelków? I co to za mozaika? Wygląda bardzo ciekawie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 21.01.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Bardo fajny dom. I wnętrza też super.Poproszę o więcej zdjęć .Mam pytanko odnośnie kuchni.Czy to firma BRW-popraw jeżeli sie mylę. Jaki model? Jak ogólne wrażenia-czy jesteś zadowolony z mebelków? I co to za mozaika? Wygląda bardzo ciekawie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 21.01.2005 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 tak, tak meble to BRWmodel nie pamiętam jaki (one wszystkie nazywają się podobnie, różnią się tylko cyferką). Na razie bez zarzutów. Szydło wyjdzie z wora po 5 latach, jeśli, o ile, coś zacznie się odklejać i tepe. Mozaika, to taka powszechnie dostęna w sklepach z glazurą. Kosztowała poniżej 200 zł za m2. Więc nic nadzwyczajnego. Z bliska wygląda trochę zbyt "kiblowo", ale z daleka nie rzuca się w oczy. To jest generalnie dobra strategia. Po co się zastanawiać nad detalami, których potem nikt nie zauważy. Trzeba pracować w rozdzielczości swojej percepcji, a nie poniżej jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 31.01.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Mieczu, a ja znowu z tą balustradą. Na ile według Ciebie taka jak Twoja jest bezpieczna dla nadpobudliwego dwulatka? Mam sporo balustrady w hallu na górze, a nie chciałabym, żeby jej używał jako drabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 09.02.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Mieczu wiem ze juz sie wybudowales i pewnie dlatego coraz mniej cie widac na forum...szkoda, zrobilo sie jakby smutniej i brakuje "ciepłych" wątków o tym jak budowa wpedza w alkoholizm, baj, baj, jestem wsiórem bo nie mam reku itp... A było tak wesoło, inaczej, ciekawiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts