Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AK + KK (mieczotronix)

Recommended Posts

pociągać, to pewnie i pociąga, ale ja mam zaprogramowany piec, tak żeby grzał wodę w zasobniku 3 razy w ciągu dnia po kilka godzin. W związku z tym jest gorąca rano i wieczorem, a w środku dnia letnia. Ale to dlatego, że ja siedzę cały czas w domu. Jak ktoś chodzi do pracy, to może mieć usawione grzanie tylko rano na półtorej godziny i np. cały wieczór.

Napewno przepływowy będzie oszczędniejszy, bo ja grzeję 120 litrów rano i wieczorem i wykorzystuję z tego po kilkanaście.

no tak.....właśnie zastanawiam się nad przepływowym, bo znajoma też ma (w domu 4 dorosłe osoby) i nie narzeka, a koszt gazu co m-c całkiem przyzwoity.....do tego myślałam aby zamontować gazowy kondensat przepływowy i wersję awaryjną to piec C.O z bojlerem w razie braku dostawy gazu, awari pieca itp....muszę na ten temat pogadać z jakimś instalatorem .... :roll: mam nad czym podumać.... :lol:

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mieczu, zanim przyjdzie mi do głowy wpraszać się w gości (a to tylko kłopot, bo jak tu takiego spławić, żeby grzecznie, a jak tu na spławienie zareagować etc.) - mógłbyś pstryknąć kilka ujęć podłogi przez duopanel skutecznie podgrzewanej? Można, oczywiście, obejrzeć sobie 0,5 m2 czegoś takiego w drewniarskich składach rozmaitych, ale nie daje to lepszego poglądu na to, jak wygląda taka podłoga.

Pozdrawiam,

Maciek

• 4 weeks później...
sprowadziliśmy se potwora, Staszek bałagan robi, wstydzę się fotografować wnętrz z tym całym pierdzielnikiem, a sprzątać mi się nie chce, może mi się uda wstrzelić w jakiś moment większego porządku, to zrobię. Napewno zrobię, czekam na dobry moment. Jeszcze mi się wszystko nie podoba. nie ma obrazów i zdjęć na ścianach. Trochę za łyso. Poczekajta

• 3 weeks później...

mamy ogród, już prawie skończony. Jaka zmiana! Jest po prostu totalnie! Nigdy bym się nie spodziewał, że tak będę lubiał siedzieć na dworze. Po prostu cudnie! Prawie zupełnie już nie mogę pracować w domu. Wychodzę na dwór podlewać a to drzewka, a to byliny, a to trawkę (z rolki) i już nie mogę wrócić do szumiącego komputera, do roboty. Ale to pewnie szok. Jestem totaaalnie odprężony - jak na wczasach - i to na codzień! Ludzie! Niesamowite! Świeże powietrze, ptaszki. Zieleń. Pełna kulturka! Po prostu mnie ogłupiło. Jest jeszcze lepiej, niż jak przeprowadziliśmy się w grudniu. Już zupełnie przestałem jeździć do miasta (do Warszawy). Tylko żona jeździ 2 razy w tygodniu. Ja jeżdżę sobie do sklepiku po colę 60 km/h - otwarte szyby - zapach Zalesia przez szyby - normalnie jak na wczasach. Cud malina. Jeździmy tylko czasem na zakupy do centrów handlowych, a to czego tam nie mają, albo czego się tam nie opłaca kupować kupuję przez internet i listonosz albo kurier przynosi mi do domu, prawie że do stóp rzuca, jak sobie siedzę na ławeczce. Opaliłem się po 1-nym dniu polewania ogrodu i już jestem czerwone-karczycho - zupełnie jak lokals.

Zakupiliśmy grill - chrupiące kiełbaski - mniam mniam. Piwo w lodówie. Leżaczek, wiaterek, szelest liści, ptaszki ćwir ćwir. Stasio bawi się w piaskownicy. Rodzicó zciaga do nas z Warszawy teraz jak magnes opiłki żelaza. Zaraz musimy zaprosić kontrolnie paru znajomych, żeby ich uzależnić i częściej gościć. Ale będzie! A jak już jest!

Zdjęcia ogrodu zrobię pewnie gdzieś w weekend, jak ogrodnicy uprzątną resztki bałaganu.