Żelka 12.06.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 U Was nie wiadomo co piękniejsze. Czy wnętrza domu, czy dom zewnątrz czy tez ogród. Wszystko kolorystycznie i stylowo dobrane. Na prawdę ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcy 15.06.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 och! i ach! takie zdjecia i opisy działają szalenie mobilizująco Piękny dom, wnętrza, synio , a ogród... brak słów Jak wygląda ten nasyp od drugiej strony? Schodzi do siatki? Jest tez obsadzony? Może masz jakies zdjęcie? Po obejrzeniu Twoich zdjęć też nam sie zamarzyły pagórki, tylko jak je zabezpieczyć, gdy z drugiej strony jest siatka? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.06.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Mieczu, wszystko w twoim domu jest takie piekne? Jest coś może co ci nie wyszło lub się nie podoba?Zdjęcia naprawdę odjechane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 16.06.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Piękny dom , nie widziałem jeszcze takiego , prosty a wzrok przyciąga.Harmonia tego co na zewnątrz z tym co wewnątrz.Zródło inspiracji , także dla mnie , przyznam że dzięki Tobie już wiem jak ogrodzić swoją działkę , nie będe oszczędzał na elewacjach i wygospodaruje trochę więcej pieniędzy na urządzenie ogrodu.No i te 650zl , które zapłaciłeś za 2 zimowe miesiące ogrzewania podniosły mnie na duchu.Uzupełnie może jeszcze pytanie marcy o nasyp.Jak jest wykonany , czy tylko uformowany z ziemi , czy może jakoś zabezpieczony przed erozją , osunięciem? I jeszcze może jakieś wymiary?Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K_amila 16.06.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Piękny dom GRATULUJE Bardzo spodobały mi się twoje schody, weszłam na podaną przez Ciebie stronę i oniemiałam - główne biuro jest tu w Suwałkach Fajnie. jak już stanie mój dom to sobie do nich pojadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 16.06.2005 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 bardzo dobrze nam się mieszka też w tym domku naszym tymod pół roku mieszkamy, a czujemy się, jakbyśmy tu mieszkali zawszeprawie wcale nie wspominamy naszego mieszkana w blokuCo do nasypuTo od drugiej strony nasyp schodzi do siatki. Tam jest obsadzony różami i irgami, ale rzadziej (kiedyś i tak zarośnie) i posypany korą. Rosną tam też chwasty co się zdążyły wysiać - głównie skrzypy - czekam aż podrosną i je opryskam. Ale "co zoczu...." Zdjęć tamtej strony nie ma co pokazywać. Marcy - nie wiem o jakie zabezpieczenie pytasz?Nasyp jest uformowany z ziemi, a raczej z humusu, który zdjąłem prawie z całej działki przed budową. Działkę podnosiłem o kilkadziesiąt cm. Poszło na to ze 30 wywrotek glino-ziemu, który przysypałem humusem. A to co mi zostało utworzyło górkę. Górka nie jest specjalnie wzmacniana. Była ukształtowana w zeszłym roku na jesieni, a potem sobie osiadała na deszczu i pod śniegiem. Teraz przed zrobieniem ogrodu jeszcze ją trochę ogrodnicy poformowali, a ja ją przez 2 dni polewałem wodą z podlewaczki, żeby osiadła jak tylko sie da najbardziej. Jest solidna. Spokojnie można po niej chodzić. Duża burza wczorajsza też jej nie ruszyła. Pewnie musiałoby padać z 2 tygodnie non-stop, to może by się rozlała. Ale niedługo wzmocnią ją korzenie roślin. Wymiary ... M... Góka sięga mi do szyi - czyli ma jakieś 1,50 m. A u podstawy pewnie ze 4 m. Nie ma co się wzorować, trzeba zrobic taką, co się nie będzie rozsypywała. To zależy od materiału, z którego jest zrobiona i jego lepkości, spoistości itepe. W moim domu piękne jest wszystko. Nie podoba mi się tylko to, że synek nas teraz budzi o 6.30 drąc japę na całe gardło, bo on akurat się wyspał i już nie chce spać i wszyscy mają wstać i się z nim bawić. pozdrawiam i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.06.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Mieczu, ciesz się, bo twój synek z tego wyrośnie. Mój synek ma 10 lat (choć nie można porównywaćgo z dzieckiem zdrowym, nie) przedwczoraj zasnął o 22.30, obudził się o 02.00 i koniec spania. Zasnął o 5 rano. Wczoraj zasnął także o 22.30, obudził się o 02.00 i koniec spania, zasnął o 09.00. I tak mam przez 10 lat... Od czasu do czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 27.06.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 no, no Mieczu nie zachwalaj tak okolicy i ogrodu, nie zachwalaj, bo ci sie cale towarzytswo forumowe zwali na głowę celem sprawdzenia prawdziwosci twoich słów i bedzie bal! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 27.06.2005 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 i tak się nieźle czuję obmacany - 30 tysięcy odwiedzin tego wątku. Ciary po plerach mi chodzą. Trochę się uspokajam myśląc, że z 15 tysięcy odwiedzin wygenerowałm ja sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenamirek 28.06.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Cześć domek jest naprawdę wpsaniały! Bardz omi się wszytko podoba. Szczególnie kolorystyka wnętrz Mam prośbę możesz mi podać nazwę oraz firmę produkującą kafle w salonie? Taki kolorek idalnie by mi pasował Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 28.06.2005 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Kafelki A te kafelki, kore wkleiles, to zapewne Opoczynski Gres Damasco w kolorach wanilia, cappucino i grafit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenamirek 30.06.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Dzięki za odpowiedź Sama nie zauważyłam Pozdrawiam Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenamirek 30.06.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Obejrzałam sobie te kafle na stronie opoczna i ..... u Ciebie wyglądają na taki śliczny kremik, a tam są szarawe???? Jak jest naprawdę??? muszę obejrzeć je na żywo, zrobię to w sobotę, ale będe równiez wdzięczna za Twój komentarz. Kolorek w Twoim salonie też mi się bardzo podoba. Możesz co o nim napisac? Dzięki Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 30.06.2005 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 kolor na ścianach w salonie to Dulux "Sundrenched safron". Te kafelki opoczna mają b. ładne kololry - naturalnie wyglądające. Jest ich chyba z 5 kolorów. Sprawdzają się, bo nie widać na nich brudu (he he - nie trzeba za często sprzątać) bo mają taki melanżówo - naturalny odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 30.06.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Mieczu....przepraszam za prywate, ale odpowiem Obejrzałam sobie te kafle na stronie opoczna i ..... u Ciebie wyglądają na taki śliczny kremik, a tam są szarawe???? Jak jest naprawdę??? muszę obejrzeć je na żywo, zrobię to w sobotę, ale będe równiez wdzięczna za Twój komentarz. Kolorek w Twoim salonie też mi się bardzo podoba. Możesz co o nim napisac? Dzięki Marzena Marzeno...a wiec, na stronie Opoczna moga miec jeszcze nieuaktualniony wzor. Ja zamawialem je i przedstawiciela, gdzie byly takie jak na stronie www, a dostarczyli mi takie z żółtym nalotem. Ponoć taki ten wzór im wyszedł i bez tego już nie będzie. Oprócz tego w Castoramie mozna było dostać te kafle, ale z jeszcze innym rodzajem plam i rysek (jakby kot nasikał i podrapał). Castorama ode mnie się dowiedziała, że kafle te nie są pełnowartościowe i je przeceniła chyba na 25zł/mkw. Takie sobie położyłem na schodach zewnętrznych Pozdrawiam Tommco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malenka 30.06.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 mieczotronix czy mozesz jeszcze raz zamiescic fotki lazienki? Ja tych wczesnijeszych nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenamirek 30.06.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Tommco dzięki za opis. Popytam w sklepie czy mogą mi te żółtawe sprowadzić. Geenralnie uparłam się na kafle w cłym domu w ciemnym brązie i kremowo-żółt-waniliowe (?), ale coś nie mogę znależć takich ja ksobie wymarzyłam Pozdrawiam Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annanatali 01.07.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Nie wiem czy w ogóle powinnam pisać ...........bo chciałam tylko wyrazić swój zachwyt. Już może nudno Ci to czytać?W innych domach podobają mi się elementy, a w Twoim ........... po prostu wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenamirek 02.07.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Tommco, Mieczotronic, jak udało się Wam kupić te kafelki??? Była mdzis w największej wrocławskiej hurtowni kafli (cermag) i powiedzieli mi że opoczno nie ma takich kafli Mają tylko odcienie któśe są w katalogu i na stronie , a takic hłądnych jak wasze nie ma Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 03.07.2005 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 moje były w zeszłym roku w katalogu. Było z pięć kolorów tych kafli. One b. różnie wyglądają w zależności od światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts