Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AK + KK (mieczotronix)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ten stolik to jakaś chińszczyzna (tzn. made in china), sprzedają go w Agata-Mebel (W Raszynie pod wwa) . O ile dobrze pamiętam kosztował 500 zł. W sumie jest solidny (ciężki) i raczej się nie rozleci. Jedyna wada, że dość widoczne są rysy na nim. Kolor jest ciemny, a jak się przesunie po nim tależykiem to robi się biała rysa. Może po zateflonowaniu go jakimś prontem byłoby lepiej, nie wiem. Gdyby nie to, że się tak rysuje, to byłby bardzo fajny. a tak to jest tylko poprawny

Na pudełkach była nazwa firmy Red Apple i znaczki chińskie. Z tej serii dostępne jest jeszcze dużo różnych mebelków, wszystkie w takim ciemnym brązie z chromowanymi i srebrnymi wstawkami. My mamy jeszcze 3-metrową ławę (takie coś niskie) pod telewizor. Ma to to wytrzymałość odpowiednią, wnękę na wideła, wzmacniacze i dividi i dwie szuflady i sięga do pół łydki. Chyba nie dysponuję zdjęciem na razie

ten stolik to jakaś chińszczyzna (tzn. made in china), sprzedają go w Agata-Mebel (W Raszynie pod wwa) . O ile dobrze pamiętam kosztował 500 zł. W sumie jest solidny (ciężki) i raczej się nie rozleci. Jedyna wada, że dość widoczne są rysy na nim. Kolor jest ciemny, a jak się przesunie po nim tależykiem to robi się biała rysa. Może po zateflonowaniu go jakimś prontem byłoby lepiej, nie wiem. Gdyby nie to, że się tak rysuje, to byłby bardzo fajny. a tak to jest tylko poprawny

Na pudełkach była nazwa firmy Red Apple i znaczki chińskie. Z tej serii dostępne jest jeszcze dużo różnych mebelków, wszystkie w takim ciemnym brązie z chromowanymi i srebrnymi wstawkami. My mamy jeszcze 3-metrową ławę (takie coś niskie) pod telewizor. Ma to to wytrzymałość odpowiednią, wnękę na wideła, wzmacniacze i dividi i dwie szuflady i sięga do pół łydki. Chyba nie dysponuję zdjęciem na razie

Muszę sprawdzić w katowickiej "Agacie". Bardzo fajny i cena niewygórowana (jedyny stolik, który mi się podoba był za 1,8 tyś z Klera :( a takiego przy mojej szalonej trzylatce jeszcze dłuuugo nie kupię ;))

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
ja właśnie nie dałem się wpuścić w kanał z ogrodzeniem. Zrobiłem najtańsze. Słupki metalowe, siatka, tylko furtka i brama z klinkieru, po to żeby zaoszczędzone pieniądze dolożyć do ogrodu. Stwierdziłem, że siatka porośnięta bluszczem jest lepsza niż sztachety, bo bluszcz sam się konserwuje i nie da się go wysprejować, ani nakleić plakatu na niego, a przeleźć jest tak samo trudno.

Mieczu, a jak rozwiązałeś problem przesuwającej sie bramy po bluszczu? :o Bo jak mniemam brama przesuwa się już na siatkę, a nie ogordzenie z klienkieru.

bluszcz posadziłem między bramą, a siatką. To co wyrośnie w stronę miejsca, gdzie suwa się skrzydło bramy, się będzie automatycznie karczować. Na razie jeszcze nie urosło na tyle, żeby konflikt zaistniał, ale widzę że nie powinno być problemów. Jeśli u was tak się nie da, to możecie jeszcze posadzić bluszcz na zewnątrz ogrodzenia. Jak podrośnie to listowie zakryje łodyżki i efekt będzie taki sam, jak w przypadku posadzonego za ogrodzeniem.

Dzieki! Spodobał nam się pomysł z siatką i bluszczem, bo jak sie poorientowałam w cenach ogrodzeń to włos mi się zjeżył na głowie :o

A tak wogóle to super ta Wasza "stodoła" :D Dokładnie taki minimalistyczny styl nam sie podoba i to tego wszystkiego gra świateł (sztucznych i nie tylko :wink: ). No to teraz odpoczywajcie :lol: