Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AK + KK (mieczotronix)

Recommended Posts

Mieczu, bardzo podobaja mi się w salonie duuuuże okno/drzwi. I klatka schodowa tak samo..... A pod sufitem w salonie ma być oświetlenie w tej wnęce? I słupki przy bramie wjazdowej są superaśne :) Jaką bramę będziesz miał?

Lubię takie duże szklane połacie, dom przy tym bardzo zyskuje i jest bardziej przestrzenny, niezależnie od tego jaką ma powierzchnię.

Super :D

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Okna w salonie są rzeczywiście spore. To rozsuwane ma 2,8 szer na 2,3 wys. Drugie jest chyba 1,8 na 2,3 czy jakoś tak - nieruchome. Po zdjęciu po zimie czarnych folii i wstawieniu tych dwóch okien w salonie, poczułem się jakby mi ktoś nagle portki ściągnął. Ale już się przyzwyczaiłem. Po uporządkowaniu erenu i posadzeniu paru drzewek będzie bardzo ładny widok.

No i na klatce schodowej mamy ogromniaste okna. Trochę obawiam się o to, jak się sprawdzą w praktyce, bo są od płn-zach strony. Ale napewno wpusczają masę światła do hallu i do bawialni na piętrze (z niej robiłem zdjęcie), a wieczorem super świeci przez nie żółte, zachodzące słońce (co też widać na zdjęciu).

Tak, w salonie ta półeczka to na oświetlenie - mają być dwa obwody: jeden świecący z półki w dół po ścianach i drugi - lampki ukryte za krawędzią półki świecące na sufit.

Słupki przy bramie to spadek po pierwszym właścicielu działki. Stoją niestety nie w tym miejscu, co trzeba więc są do rozebrania. Wymurowane będą za to słupki z klinkieru, takiego jak na domu. Bramę chcę mieć przesuwną (coś ze 4,5 metra).

ładny ten Twój domek :-) ....mimo że wolę takie bardziej "przycupnięte"

No widzę. Twój jest w sumie w tym samym stylu, co mój tylko właśnie przycupnięty.

Co to za "występki" na suficie?

te występki po obwodzie będą zawierały oświetlenie: halogeny świecące w dół "po ścianach" i inne źródło światła, nie wiem do końca jeszcze jakie, ukryte na półeczce pod sufitem świecące po suficie. Czyli ten występek po obwodzie to obudowa do dekoracyjnego oświetlenia. Występek po prawej ma za zadanie optycznie wydzielać część jadalnianą z salono-jadalnio-kuchni będącej jednym pomieszczeniem. W nim albo na nim też będzie zamocowane oświetlenie, ale stołu jadalnianego. Prawdopodobnie będą to trzy "zwisy" zapalane w układzie 1+2 czyli, gdy będzie stał mały stół będzie można palić jednego zwisa, a gdy stół się rozstawi na większy, dla gości, będzie można oświetlić go trzema zwisami.

Dziś z żoną i córeczką widzieliśmy ten domek na żywo.

Wygląda bardzo interesująco. Dach, który na zdjęciach nie robił na mnie pozytywnego wrażenia, okazał się bardzo ładny.

Zobaczyliśmy go jadąc na naszą działeczkę (pustą jeszcze, ale już na rogach są słupki !!! ).

Pozdrawiam Jakub z rodziną.

No tak - ten "maleńki" bliźniaczek (a raczej trojaczek) jest dość charakterystyczny

zaciekawiło mnie jeszcze to

Dlaczego dach ci się nie podobał na zdjęciach? chodzi o kolor ?

Mnie się on akurat wydaje brzydszy w rzeczywistości niż na fotografiach.

W sumie to dobrze, że się podoba na żywo, ale ciekawi mnie skąd ta rozbieżność

Mieczu - interesujący projekt. Prosty kształt zewnętrzny powinien sprzyjać prostocie zagospodarowania przestrzani we wnątrz budynku.

Interesująco wygląda wykończenie sufitu w salonie. Jak to się robi??? Czy tak po prostu z profili?

Gratuluję

i Zasuwajcie żeby zdąrzyć na Święta :wink:

Witaj mieczotronix!

Dom SUPER! Wszystko mi się w nim podoba!

Bardzo proszę Cię tylko o info co to ładnego jest na Waszym dachu? Czy to blacha jest? I w jakim odcieniu, bo zdjęcia trochę niekiedy przekłamują kolory. Może już ktoś o to pytał wcześniej, ale jeśli możesz to napisz.

Przyjemnie popatrzeć na taki dom, pradziwe wytchnienie od wszechobecnych dworków (posiadacze dworków, nie obraźcie się).

Witaj mieczotronix!

Bardzo proszę Cię tylko o info co to ładnego jest na Waszym dachu? Czy to blacha jest?

JA! JA! JA! odpowiem!!!!! WIEM WIEM!!!

TO NAJSŁAWNIEJSZA BLACHA RR NA TYM FORUM

Poszperaj na forum. Bardzo pouczające

albo podpowiem

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=17012&start=0

warto to poczytać

Prawda Mieczu?

No tak - ten "maleńki" bliźniaczek (a raczej trojaczek) jest dość charakterystyczny

zaciekawiło mnie jeszcze to

Dlaczego dach ci się nie podobał na zdjęciach? chodzi o kolor ?

Mnie się on akurat wydaje brzydszy w rzeczywistości niż na fotografiach.

W sumie to dobrze, że się podoba na żywo, ale ciekawi mnie skąd ta rozbieżność

Szczerze...na zdjęciu wydawał mi się prosty-w negatywnym tego słowa znaczeniu.

W rzeczywistości wygląda ładniej i bardzo ciekawie komponuje się z resztą budynku ( nie miałem czasu na długie przyglądanie się :- ( )

Pozdrawiam

• 3 weeks później...

no dobra... stało się... pomalowany

do pierwszego remontu będzie miał ten kolor

Więc kwaśne uwagi proszę zamieszczać w innym wątku (żeby mi żony nie dołować), a tutaj tylko pochwały i jęki zachwytu.

http://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/DSC05320.JPG

http://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/DSC05321.JPG