ewusia 12.07.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Mieczu, bardzo podobaja mi się w salonie duuuuże okno/drzwi. I klatka schodowa tak samo..... A pod sufitem w salonie ma być oświetlenie w tej wnęce? I słupki przy bramie wjazdowej są superaśne Jaką bramę będziesz miał? Lubię takie duże szklane połacie, dom przy tym bardzo zyskuje i jest bardziej przestrzenny, niezależnie od tego jaką ma powierzchnię. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 12.07.2004 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Okna w salonie są rzeczywiście spore. To rozsuwane ma 2,8 szer na 2,3 wys. Drugie jest chyba 1,8 na 2,3 czy jakoś tak - nieruchome. Po zdjęciu po zimie czarnych folii i wstawieniu tych dwóch okien w salonie, poczułem się jakby mi ktoś nagle portki ściągnął. Ale już się przyzwyczaiłem. Po uporządkowaniu erenu i posadzeniu paru drzewek będzie bardzo ładny widok. No i na klatce schodowej mamy ogromniaste okna. Trochę obawiam się o to, jak się sprawdzą w praktyce, bo są od płn-zach strony. Ale napewno wpusczają masę światła do hallu i do bawialni na piętrze (z niej robiłem zdjęcie), a wieczorem super świeci przez nie żółte, zachodzące słońce (co też widać na zdjęciu). Tak, w salonie ta półeczka to na oświetlenie - mają być dwa obwody: jeden świecący z półki w dół po ścianach i drugi - lampki ukryte za krawędzią półki świecące na sufit.Słupki przy bramie to spadek po pierwszym właścicielu działki. Stoją niestety nie w tym miejscu, co trzeba więc są do rozebrania. Wymurowane będą za to słupki z klinkieru, takiego jak na domu. Bramę chcę mieć przesuwną (coś ze 4,5 metra). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.07.2004 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 ładny ten Twój domek ....mimo że wolę takie bardziej "przycupnięte" to ten naprawdę jest taki ładnie zgrany...i te okna.....super pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 17.07.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 Mi też się podoba Twój domek, bardzo ciekawe rozwiązania. Zaciekawił mnie sufit w salonie. Co to za "występki" na suficie? Klatka schodowa mi się bardzo podoba... te okna. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 18.07.2004 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 ładny ten Twój domek ....mimo że wolę takie bardziej "przycupnięte" No widzę. Twój jest w sumie w tym samym stylu, co mój tylko właśnie przycupnięty. Co to za "występki" na suficie? te występki po obwodzie będą zawierały oświetlenie: halogeny świecące w dół "po ścianach" i inne źródło światła, nie wiem do końca jeszcze jakie, ukryte na półeczce pod sufitem świecące po suficie. Czyli ten występek po obwodzie to obudowa do dekoracyjnego oświetlenia. Występek po prawej ma za zadanie optycznie wydzielać część jadalnianą z salono-jadalnio-kuchni będącej jednym pomieszczeniem. W nim albo na nim też będzie zamocowane oświetlenie, ale stołu jadalnianego. Prawdopodobnie będą to trzy "zwisy" zapalane w układzie 1+2 czyli, gdy będzie stał mały stół będzie można palić jednego zwisa, a gdy stół się rozstawi na większy, dla gości, będzie można oświetlić go trzema zwisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 20.07.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Mieczu twój domek jest super !!!!!!! ten kolor czekoladowy polączony z jasnym klinkierem wygląda rewelacyjnie a jeszcze te duze przeszklenia -extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 20.07.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Rzeczywiscie jest na co popatrzec!! Kolory sa tez fajowe, ale i okolica chyba tez niezgorsza. W ktorym to miejscu? Ja teraz zaczynam rozgladac sie za dzialka w Babicach, na Wolce raczej nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaqbek 24.07.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Dziś z żoną i córeczką widzieliśmy ten domek na żywo.Wygląda bardzo interesująco. Dach, który na zdjęciach nie robił na mnie pozytywnego wrażenia, okazał się bardzo ładny.Zobaczyliśmy go jadąc na naszą działeczkę (pustą jeszcze, ale już na rogach są słupki !!! ).Pozdrawiam Jakub z rodziną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 25.07.2004 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 tak? to gdzie wy macie tą działkę? gdzieś koło mnie? przecież mojego domu prawie nie widać z asfaltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaqbek 25.07.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Nie! Mamy działkę za Piasecznem. Rodzice Marty (mojej żony) mają od paru lat dom w Łosiu (wcześniej byli warszawiakami ). Po zdjęciach poznałem miejsce w którym stoi Twój dom (widać fragment tego "małego" bliźniaka co stoi przy głównej ulicy). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 25.07.2004 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 No tak - ten "maleńki" bliźniaczek (a raczej trojaczek) jest dość charakterystyczny zaciekawiło mnie jeszcze toDlaczego dach ci się nie podobał na zdjęciach? chodzi o kolor ?Mnie się on akurat wydaje brzydszy w rzeczywistości niż na fotografiach. W sumie to dobrze, że się podoba na żywo, ale ciekawi mnie skąd ta rozbieżność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 25.07.2004 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Tynk na razie bez koloru. Teraz wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 26.07.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Mieczu - interesujący projekt. Prosty kształt zewnętrzny powinien sprzyjać prostocie zagospodarowania przestrzani we wnątrz budynku. Interesująco wygląda wykończenie sufitu w salonie. Jak to się robi??? Czy tak po prostu z profili? Gratuluję i Zasuwajcie żeby zdąrzyć na Święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 26.07.2004 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Interesująco wygląda wykończenie sufitu w salonie. Jak to się robi??? Czy tak po prostu z profili? tak tak, tylko trzeba ich tam sporo naprzykręcać - praktycznie przy każdek krawędzi a półeczka była wymodzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evita 27.07.2004 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Witaj mieczotronix!Dom SUPER! Wszystko mi się w nim podoba!Bardzo proszę Cię tylko o info co to ładnego jest na Waszym dachu? Czy to blacha jest? I w jakim odcieniu, bo zdjęcia trochę niekiedy przekłamują kolory. Może już ktoś o to pytał wcześniej, ale jeśli możesz to napisz. Przyjemnie popatrzeć na taki dom, pradziwe wytchnienie od wszechobecnych dworków (posiadacze dworków, nie obraźcie się). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 28.07.2004 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Witaj mieczotronix! Bardzo proszę Cię tylko o info co to ładnego jest na Waszym dachu? Czy to blacha jest? JA! JA! JA! odpowiem!!!!! WIEM WIEM!!! TO NAJSŁAWNIEJSZA BLACHA RR NA TYM FORUM Poszperaj na forum. Bardzo pouczające albo podpowiem http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=17012&start=0 warto to poczytać Prawda Mieczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaqbek 28.07.2004 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 No tak - ten "maleńki" bliźniaczek (a raczej trojaczek) jest dość charakterystyczny zaciekawiło mnie jeszcze to Dlaczego dach ci się nie podobał na zdjęciach? chodzi o kolor ? Mnie się on akurat wydaje brzydszy w rzeczywistości niż na fotografiach. W sumie to dobrze, że się podoba na żywo, ale ciekawi mnie skąd ta rozbieżność Szczerze...na zdjęciu wydawał mi się prosty-w negatywnym tego słowa znaczeniu. W rzeczywistości wygląda ładniej i bardzo ciekawie komponuje się z resztą budynku ( nie miałem czasu na długie przyglądanie się :- ( ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 13.08.2004 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 no dobra... stało się... pomalowanydo pierwszego remontu będzie miał ten kolorWięc kwaśne uwagi proszę zamieszczać w innym wątku (żeby mi żony nie dołować), a tutaj tylko pochwały i jęki zachwytu.http://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/DSC05320.JPGhttp://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/DSC05321.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 13.08.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Bardzo ladny kolor elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 13.08.2004 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 bardzo dobra odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts