Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AK + KK (mieczotronix)

Recommended Posts

na poprzedniej stronie

No popatrz, a ja szukałam w [zdjęcia]

Już kiedyś pisałam w komentarzach do Twojego dziennika, że domek mi się bardzo podoba.

Taki niekonwencjonalny, nieprzesłodzony zbędnymi elementami, spójny, prosty a niebanalny.

Jak wygląda na tle sąsiednich domków, czy wpasował się w okolicę?

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O matko! Jaki piekny dom! I te "kanciastości"!!!!!!! Dawno nie widziałam tak eleganckiego, szykownego w swojej prostocie domu!!! No cudo! I faktycznie - jak sie coś wokół zazieleni, to dopiero będzie bomba... Gratulacje! :D

Ps. A mały Staś na tym "Sklonowanym" zdjęciu, to całkiem jak Maliniak z "40-latka" ;) Fajny chłopaczek Ci wyszedł :)

Podobnej konstrukcji stoi domek obok mojego osiedla ( nie martw sie -opolskie) , ale gościu podszedł tradycyjnie z elewacją ...w górnej połowie rzucił biel , w dolnej polowie domu bananowy kolor elewacji..... kolubryna okropnista ....Cieszę się,że nie zabrakło Ci fantazji ( tej pozytywnej) :D

Z wielkim zainteresowaniem patrze na sufit w pokoju. To oświetlenie mnie intryguje , jak sie robi te półeczki na światło ? i z czego ? Kiedyś ogladałam takie rozwiązanie w jakiejś gazecie , wyglądalo to niesamowicie, rozpraszające światło na ścianach, lekki pólmrok :lol:

oj mieczotronix chyba będziesz rozrabiał w tym pokoju :wink:

Cieszę się,że nie zabrakło Ci fantazji ( tej pozytywnej) :D

To zasługa mojej koleżanki-architektki, a nie moja. Ja jej tylko zaufałem. Fantazje widać jej. Wielkie pokłony. Chwała jej chwała za to!

jak sie robi te półeczki na światło ? i z czego ?

To gipso-karto-płytowniki mi zrobili. Ja im tylko powiedziałem co chcę, a oni już upletli konstrukcję z kątowniczków.

Kiedyś ogladałam takie rozwiązanie w jakiejś gazecie , wyglądalo to niesamowicie, rozpraszające światło na ścianach, lekki pólmrok :lol:

No właśnie, ja też to chyba gdzieś w żurnalu jakimś wypatrzyłem. A robię te półeczki, bo bardzo lubię półmrok w salonie.

oj mieczotronix chyba będziesz rozrabiał w tym pokoju :wink:

Spokojnie mogę sączyć krew z szyi ofiary. I żona moja też bardzo lubi półmrok. I belki pod dachem na wieży, na których sypiamy do góry nogami. Ha ha ha ha ha (złowrogie echo)

kupię sobie nowy, na pewno, czekam na razie aż wyprodukują idealny

a teraz trochę zdjęć wieczorową porą:

Klatka schodowa. Super, że wieczorem wpada na nią światło. Bardzo ładnie ją rozświetla ciepłym, żółtym kolorem:

http://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/r-DSC05544.jpg

a tu widok na podbitkę, tynk i na domek sąsiadów:

http://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/r-DSC05545.jpg

tzw. pełna krasa

http://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/r-DSC05542.jpg

Aha. Pojawił się jeszcze szkielet schodów. Na zdjęciu z dziadkiem Stasia, czyli moim tatą. Nie, to nie on je zmontował, choć tak wygląda. Za to udało mi się go wreszcie namówić na różne drobne robótki. Właśnie dziś malował schody na srebrno (srebno?). Tu na zdjęciu wyglądają oczywiście beznadziejnie. Ale dopiero będą ładne, jak się pojawią barierki ze stali nierdz i ciemne stopnie (dąb malowany na mahoń).

http://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/r-DSC05591.jpg

tak - tak - ta antena sucks

dzisiaj mi wyrównali teren i domek jeszcze ładniej wygląda, a ta antena zaczyna na nim strasznie walić po oczach.

nie wiem na razie co zrobić, może wezmę pędzel albo gąbkę na długim kiju i z okienka na strychu przetrę ją acetonem, albo innym wytrawiaczem, a potem pomaluję tą farbą elewacyjną

Albo muszę kupić długą drabinę i zgadać się z koleżanką, która się wspina na skałki i ma uprząż i liny (bez tego nie wlezę na 7,5 metrową drabinę - co to, to nie) i dopiero wtedy coś by można pokombinować

odczuwam niejaki problem

Jak już pisałem dziś mi wyrównali teren, wymurowali pół kominka i wstawili wkład (dovre), dziadek Stasia pomalował konstrukcję schodów na srebrno, a jutro mają mi montować drzwi (ale nie wierzę, że im się uda). Więc niedługo znowu przybędzie ładnych elementów i widoków, a wtedy wstawię parę fotosów.

• 2 weeks później...

Czesc!

W Alpach widzialem brazowe anteny satelitarne - coby pasowaly do koloru drewnianych domkow.

Ale moze mozna by ja po prostu przykryc jakas oslonka? W koncu wojskowe radary cale sa obudowane i nie widac co maja w srodku. Na jaka dlugosc fali / czestosc jest ta nieszczesna antena?

Wlasnie przegladam oferte Oxford Instruments na kriostaty do dalekiej podczerwieni i widze, ze w GHz i THz to okienka w kriostatach sa robione z Polythene (Polietylen - czarne worki na smieci???), Mylar ® (taki material na mocne zagle), Polyprophylene (Polopropylen, a moze to jest na te worki?) - to sa materialy calkowicie przezroczyste dla mikrofal. Ewentualnie kwarc krystaliczy lub szafir, ale uwaga! schlodzone ponizej 80K, wiec nie wiem, czy instalacja do skraplania cieklego azotu do chlodzenia szafirowego okienka by nie zeszpecila Twojej elewacji. Ale Twoj wybor. Moze wolisz czarne worki...

Pozdrawiam

Pieczara.

PS:

A jakbys chcial kupic sobie kriostat (zamiast np. samochodu) to moge Ci polecic tansza firme niz Oxford Instruments...