Zielona 31.08.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 na poprzedniej stronie No popatrz, a ja szukałam w [zdjęcia] Już kiedyś pisałam w komentarzach do Twojego dziennika, że domek mi się bardzo podoba. Taki niekonwencjonalny, nieprzesłodzony zbędnymi elementami, spójny, prosty a niebanalny. Jak wygląda na tle sąsiednich domków, czy wpasował się w okolicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 31.08.2004 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 na poprzedniej stronie też są zdjęcia z okien na domy sąsiadów.Napewno od nich się różni. Ale ma podobną wysokość i spadzisty dach. Czy ja wiem, dla mnie jakoś bardzo nie odstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 31.08.2004 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 O matko! Jaki piekny dom! I te "kanciastości"!!!!!!! Dawno nie widziałam tak eleganckiego, szykownego w swojej prostocie domu!!! No cudo! I faktycznie - jak sie coś wokół zazieleni, to dopiero będzie bomba... Gratulacje! Ps. A mały Staś na tym "Sklonowanym" zdjęciu, to całkiem jak Maliniak z "40-latka" Fajny chłopaczek Ci wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 31.08.2004 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Podobnej konstrukcji stoi domek obok mojego osiedla ( nie martw sie -opolskie) , ale gościu podszedł tradycyjnie z elewacją ...w górnej połowie rzucił biel , w dolnej polowie domu bananowy kolor elewacji..... kolubryna okropnista ....Cieszę się,że nie zabrakło Ci fantazji ( tej pozytywnej) Z wielkim zainteresowaniem patrze na sufit w pokoju. To oświetlenie mnie intryguje , jak sie robi te półeczki na światło ? i z czego ? Kiedyś ogladałam takie rozwiązanie w jakiejś gazecie , wyglądalo to niesamowicie, rozpraszające światło na ścianach, lekki pólmrok oj mieczotronix chyba będziesz rozrabiał w tym pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 31.08.2004 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Cieszę się,że nie zabrakło Ci fantazji ( tej pozytywnej) To zasługa mojej koleżanki-architektki, a nie moja. Ja jej tylko zaufałem. Fantazje widać jej. Wielkie pokłony. Chwała jej chwała za to! jak sie robi te półeczki na światło ? i z czego ? To gipso-karto-płytowniki mi zrobili. Ja im tylko powiedziałem co chcę, a oni już upletli konstrukcję z kątowniczków. Kiedyś ogladałam takie rozwiązanie w jakiejś gazecie , wyglądalo to niesamowicie, rozpraszające światło na ścianach, lekki pólmrok No właśnie, ja też to chyba gdzieś w żurnalu jakimś wypatrzyłem. A robię te półeczki, bo bardzo lubię półmrok w salonie. oj mieczotronix chyba będziesz rozrabiał w tym pokoju Spokojnie mogę sączyć krew z szyi ofiary. I żona moja też bardzo lubi półmrok. I belki pod dachem na wieży, na których sypiamy do góry nogami. Ha ha ha ha ha (złowrogie echo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 31.08.2004 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 O matko! Matko!!! Jaki piekny dom! Aaaa!!!! Dawno nie widziałam tak eleganckiego, szykownego w swojej prostocie domu!!! Matko!!!No cudo!No nie! Znowu? Matko!!! to dopiero będzie Dziękujemy! Bardzo miło nam się czyta wasze posty!! Aaaa!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 31.08.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Mieczu musisz sobie sprawić nowy aparat fotograficzny. Ten oszukuje na kolorach . W rzeczywistości kolory elewacji wyglądają o wiele ciekawiej, niż na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 31.08.2004 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 kupię sobie nowy, na pewno, czekam na razie aż wyprodukują idealny a teraz trochę zdjęć wieczorową porą: Klatka schodowa. Super, że wieczorem wpada na nią światło. Bardzo ładnie ją rozświetla ciepłym, żółtym kolorem:http://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/r-DSC05544.jpg a tu widok na podbitkę, tynk i na domek sąsiadów:http://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/r-DSC05545.jpg tzw. pełna krasahttp://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/r-DSC05542.jpg Aha. Pojawił się jeszcze szkielet schodów. Na zdjęciu z dziadkiem Stasia, czyli moim tatą. Nie, to nie on je zmontował, choć tak wygląda. Za to udało mi się go wreszcie namówić na różne drobne robótki. Właśnie dziś malował schody na srebrno (srebno?). Tu na zdjęciu wyglądają oczywiście beznadziejnie. Ale dopiero będą ładne, jak się pojawią barierki ze stali nierdz i ciemne stopnie (dąb malowany na mahoń).http://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/r-DSC05591.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.09.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 pełna krasa jest naprawdę superowa ...i ten kolorek na klatce - mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 01.09.2004 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 ten kolorek na klatce to w 90% słońceklatka co prawda jest pomalowana na żółto, ale na razie tylko po bokach górnego okna i sufit, boki dolnego okna i ściany są białeto słonko tak ładnie zażółciło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.09.2004 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 niezłego Dziadka ma ten Stasio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 01.09.2004 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 mieczu - słyszałem od znajomej że ciemne schody (a dąb malowany na mahoń ciemny jest) są trudne w utrzymaniu w czystości - widać każdy pyłek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 01.09.2004 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 W rzeczywistości kolory elewacji wyglądają o wiele ciekawiej, niż na zdjęciach Aha! Właśnie się dowiedziałem od dziadka dzisiaj, że byłeś sobie wczoraj popatrzyć. Nie wiedziałem. Myślałem że już wcześniej widziałeś tą elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.09.2004 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Nie będę nic a nic oryginalna- po prostu czad. Super pomysł elewacji. Całość wygląda pieknie. Gratuluję i życzę jak najszybszej przeprowadzki. My przeprowadzamy sie już jutro . Synek jest śliczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 02.09.2004 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 mieczu - to i ja się przyłączam do fanów Waszego domku Kolorystyka super, rewelacyjnie ze sobą zgrana (zgrzyta mi tylko ta antena - może jednak wrócisz do pomysłu jej zamaskowania). Klatka schodowa pięknie doświetlona. Czekam na dalsze zdjątka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 02.09.2004 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 tak - tak - ta antena sucks dzisiaj mi wyrównali teren i domek jeszcze ładniej wygląda, a ta antena zaczyna na nim strasznie walić po oczach. nie wiem na razie co zrobić, może wezmę pędzel albo gąbkę na długim kiju i z okienka na strychu przetrę ją acetonem, albo innym wytrawiaczem, a potem pomaluję tą farbą elewacyjną Albo muszę kupić długą drabinę i zgadać się z koleżanką, która się wspina na skałki i ma uprząż i liny (bez tego nie wlezę na 7,5 metrową drabinę - co to, to nie) i dopiero wtedy coś by można pokombinować odczuwam niejaki problem Jak już pisałem dziś mi wyrównali teren, wymurowali pół kominka i wstawili wkład (dovre), dziadek Stasia pomalował konstrukcję schodów na srebrno, a jutro mają mi montować drzwi (ale nie wierzę, że im się uda). Więc niedługo znowu przybędzie ładnych elementów i widoków, a wtedy wstawię parę fotosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.09.2004 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Mieczu- a może czarna antena byłaby mniej rażąca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 03.09.2004 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 mieczu - a może poproś koleżankę od skałek żeby pomalowała antenę - nie powinna mieć problemów z wysokością Czekam na dalsze zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 03.09.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Ale się uczepiliście tej anteny. Antena to antena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pieczara 13.09.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Czesc! W Alpach widzialem brazowe anteny satelitarne - coby pasowaly do koloru drewnianych domkow. Ale moze mozna by ja po prostu przykryc jakas oslonka? W koncu wojskowe radary cale sa obudowane i nie widac co maja w srodku. Na jaka dlugosc fali / czestosc jest ta nieszczesna antena? Wlasnie przegladam oferte Oxford Instruments na kriostaty do dalekiej podczerwieni i widze, ze w GHz i THz to okienka w kriostatach sa robione z Polythene (Polietylen - czarne worki na smieci???), Mylar ® (taki material na mocne zagle), Polyprophylene (Polopropylen, a moze to jest na te worki?) - to sa materialy calkowicie przezroczyste dla mikrofal. Ewentualnie kwarc krystaliczy lub szafir, ale uwaga! schlodzone ponizej 80K, wiec nie wiem, czy instalacja do skraplania cieklego azotu do chlodzenia szafirowego okienka by nie zeszpecila Twojej elewacji. Ale Twoj wybor. Moze wolisz czarne worki... PozdrawiamPieczara. PS:A jakbys chcial kupic sobie kriostat (zamiast np. samochodu) to moge Ci polecic tansza firme niz Oxford Instruments... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts