Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AK + KK (mieczotronix)

Recommended Posts

jak wiadomo owce, padające łupem latających spodków są całkowicie przezroczyste, a raczej ich pokrywa futrzano-sierściowa jest całkowicie przezroczysta dla promieniowania psi (lub ko-ci) i promieniowania podejrzewam jakiegokolwiek. Jean Jacques Custeau (czy jak mu tam) człowiek głębin w każdym razie też chodził w takie wyczesanej wełnianej czapeczce, która zupełnie nie zaburzała mu telepatycznych konwersacji z ziomalami delfinami, (czy jakoś tak albo mi się filmy pomyliły). Byłby to kolejny dowód na permanentną transparencję wełny dla radiacji i przekazów jakiejkolwiek konsystencji, mniej czy bardziej złowrogich. Do czego zmierzam? - zapewne wielu z was zadaje sobie to pytanie w tej chwili właśnie. Otóż opierając się na tejże hipotetycznej neutralności włóczki wełnianej dla promieniowania mógłbym poprosić babunię o wyszydełkowanie mi brązowej pochewki na talerz i konwertery. Co więcej babcia mogłaby mi wychaftować zintegrowaną z pochewkóa sówkę, która mogłaby nieźle zamaskować zajmowany przez siebie drążek podkonwerterowy, czy jak mu tam.

Włóczkę zakupię w mediamarkcie, a szydełko rąbne chirurgom z przychodni na parterze. Babunię mam, choć nie wiem czy szydełkuję, ale napewno sama jakieś szydełkujące zna

http://www.satcover.com/cover1.gif<-Clickable

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia! Dawaj Stasia!

A te kafelki, kore wkleiles, to zapewne Opoczynski Gres Damasco w kolorach wanilia, cappucino i grafit.

Ja postawilem na te dwa ostatnie kolory. Juz leza i prezentuja sie bardzo dobrze. Mialem z nimi jednak nie lada problemy, bo: najpierw sprzedawano w Castoramie pierwsza partie, ktora byla wadliwa, potem sprzedali mi kafelki z zoltym nalotem, ktorego nie byl na wzorniku. Ten nalot podobno jest celowy...ehhh.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

i synek udany (ja też chcę takiego Stasia! do kogo mam się zwrócić w tej sprawie? :lol:) i dom piękny, dzrewo tez pewnie już posadzone, czas na kolejne wyzwania!

piekny, prosty dom ci wyszedł, jak w mojej ulubionej skandynawskiej architekturze i kolorystyka tez ciepła, brawo! czy jzu mieszkacie, czy twoje baj, baj stało się faktem?

dziękujemy,

wciąż nie mieszkamy

teraz kładą nam podłogi i malują, w środę mają przywlec telefon (niezbędny warunek do przeprowadzki, bo ja pracuję w domu), więc zaczniemy się powoli przeprowadzać - a zamieszkamy napewno przed świętami - już wiem że się wyrobimy, prawdopodobnie w listopadzie

ale będzie fajnie!

Fajowy domek, ale chyba tysiące bądą szły na ogrzanie :roll: . :(

Dlaczego łaj? Właśnie robiłem co mogłem, żeby mnie to ogrzewanie nie zarżnęło. Powierzchnia ogrzewana 195 m2. Ściana: 25 cm porotherm + 15 cm wełna + 2 cm pustka + 8 cm elewacja + tynk silikonowy, okna K=1,3 pięciokomorowe, izolacja stropu 25 cm wełenki + poddasze nieocieplane, na podłodze 10 cm styropianu + 2 cm od podłogówki. Okna i drzwi zamontowane w warstwie ocieplenia. Napęd kocioł kondensacyjny na gaz z gazociągu + kominek 9 kW mocy nominalnej / 13 kW maksymalnej z doprowadzeniem powietrza z zewnątrz.

Fajowy domek, ale chyba tysiące bądą szły na ogrzanie :roll: . :(

Dlaczego łaj? Właśnie robiłem co mogłem, żeby mnie to ogrzewanie nie zarżnęło. Powierzchnia ogrzewana 195 m2. Ściana: 25 cm porotherm + 15 cm wełna + 2 cm pustka + 8 cm elewacja + tynk silikonowy, okna K=1,3 pięciokomorowe, izolacja stropu 25 cm wełenki + poddasze nieocieplane, na podłodze 10 cm styropianu + 2 cm od podłogówki. Okna i drzwi zamontowane w warstwie ocieplenia. Napęd kocioł kondensacyjny na gaz z gazociągu + kominek 9 kW mocy nominalnej / 13 kW maksymalnej z doprowadzeniem powietrza z zewnątrz.

i zasmażka :lol: i wisienka :lol: