mieczotronix 22.10.2004 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Tylu tu kadziło , że nie wiem czy jest sens, abym i ja napisała Proszę mi tu kadzić dalej, bo ja to bardzo lubię! Domek też mi się przeokrutnie podoba. Do tego stopnia, że co godzinę oglądam sobie jego zdjęcia, bo "już się nie mogę doczekać przeprowadzki". Tymczasem lecę na budówkę, bo będą montowć bariery z szuper-sztali-szlachetnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 22.10.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Polepka proszę Miecza to jest takie czarodziejskie miejsce, gdzie się siada i grzeje od tylca i dolca. I na takich polepkach ludki sobie korzonek wygrzewali i dłuuuugo mogli. W polu dziabać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2004 22.10.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 W takim razie dodam jeszcze, skoro lubisz, aby kadzić , że jest to jedyny domek z tego forum, który, gdyby rozdawali, to biorę z pocałowaniem ręki, bez jakichkolwiek zmian, a ja to zawsze potrafię mieć jakieś zastrzeżenia Choć jeszcze poczekam na wykończone wnętrza i wtedy się zastanowię czy brać czy nie brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kirlia 22.10.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Wielkie, wielkie ACHHHHHHHHHHH! No, pięknie! Gratuluję wyczucia!Powinieneś chodzić cały czas z wypiekami od tych pochwał! Ale nie mogłam się powstrzymać, żeby się do nich nie dopisać!Trzymaj tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 23.10.2004 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2004 Zamontowałem wszystkie halogenki w kuchni. Umordowałem się i uwalałem w gipso-kartonie okropnie, bo mi wycięli o 2 milimetry za małe otwory i musiałem frezować i wycinać dodatkowe bruzdy na wypustki oprawek. Uff. Jeszcze tylko 14 oprawek w salonie. Kuchnia wygląda w tym świetle prawie jak sklep, ale w sumie fajnie.Raczej przesadziłem tylko z mocą oświetlenia. Dałem halogenki po 50 W. 8 sztuk to 400W. Do tego jeszcze 3 lampy po 60 W. Więc na tych zdjęciach świeci się prawie 600W. Oszczędne to to nie jest. Jeszcze mi został jeden kabelek do zamontowania 'zwisu' na środku kuchni. Więc może tam dam jakiś zestaw 3 reflektorów, żeby każdy świecił na swój blat dając takie "dyżurne" światło. W sumie, co bym tam nie dał to będzie się wydawało za ciemne i wszyscy i tak odpalać będą halogenki. Najwyżej wymienię żarówki na słabsze. 580Whttp://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/C.jpg400Whttp://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/B.jpgW wersji 180W było za ciemno na zdjęcie.Oba powyższe zdjęcia były cykane z ręki, bez flesha, wtajemniczeni w fotografię będą wiedzieli, że to dość jasno. A tutaj barierki schodów ze stali nierdzewnej. Konstrukcja schodów jest ze zwykłej stali, pomalowanej na srebrno. W roli stopni na razie surowe dechy. Stopnie i pochwyty mają robić gdzieś za 2 tygodnie.http://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/sch1.jpghttp://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/sch2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_MYCHA__ 24.10.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2004 Jestem zwolenniczka domów parterowych, ale Twój dom jest pierwszym który mi sie bardzo podoba, mimo ze z daleka wyglada jak stodoła to z bliska ma to cos, ze nie mozna oczu oderwać, elewacja powaliła mnie, wnętrza sa rewelacyjne a oswietlenie takie jakie lubie, kuchnia palce lizac nie chcesz mnie może adoptować, pomieszkałabym sobie w Twoim domku _MYCHA__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 25.10.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Twoje lampy nad stołem zainspirowały mnie do tego by zmienić koncepcję oświetlenia u mnie. Mam jednak pytanie - jeżeli jadalnia jest połączona z salonem to jakie dać oświetlenie w salonie aby to pasowało. Jakie oświetlenie będziesz miał w salonie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 25.10.2004 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Twoje lampy nad stołem zainspirowały mnie do tego by zmienić koncepcję oświetlenia u mnie. Mam jednak pytanie - jeżeli jadalnia jest połączona z salonem to jakie dać oświetlenie w salonie aby to pasowało. Jakie oświetlenie będziesz miał w salonie??? ja będę miał w salonie raczej półmrok, bo tak lubimy z żoną. Czyli światło snujące się po ścianach. Mam taką półeczkę dookoła salonu pod sufitem i w niej będą halogenki świecące na ściany do dołu, a nad półeczką jakieś światło (nie wiem jeszcze jakie) świecące na sufit. To będą dwa obwody ze ściemniaczem. Do tego dużo lamp stojących (już w mieszkaniu nam się parę uzbierało). Mam w salonie też przewidziane miejsca na tzw. "zwisy" czyli zwykłe lampy wiszące, albo sufitowe, które czasem się przydadzą, np. jak żoniee upadnie kolczyk. A lampy nad stołem to tanioszka po 50 zł w Leroyu Merlinie - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 25.10.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Dzięki za szybką odpowiedź. Lubię półmrok i nastrojowe światło ale czasami potrzbne jest porządne światło. Myślałam o halogenach na drugiej połowie salonu ale nie wiem czy takie zestawienie będzie ze sobą pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 26.10.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 "Kurcze, nigdy bym nie pomyślał, że wybiorę taki kolor kostki (simmerlock classico czerwona + czarna). "A o jakim kolorze kostki myślałeś? Mnie podoba się Vindobona, pomarańczowobrązowy melanż, obijana... tylko czy pomimo mikroskopijnego podjazdu będzie nas na nią stać?Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek Borkowski 29.10.2004 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Mam taką półeczkę dookoła salonu pod sufitem i w niej będą halogenki świecące na ściany do dołu, a nad półeczką jakieś światło (nie wiem jeszcze jakie) świecące na sufit. Ja mam podobne rozwiązanie. Przy tego typu oświetleniu ściany muszą być idealnie gładkie - widać będzie każdą, najmniejszą nawet nierówność. Nad półką u nas są jarzeniówki, efekt wg mnie fajny, ale do tego raczej nie da się zastosować ściemniaczy. PS. Dom super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Ja też przyłączam się do zachwytów. Super domek. Kuchnia tak mi się podoba że nie moge oderwać wzroku. Tak jak ty nie lubię wiszących szafek w kuchni. Kominek też fajowy. Nie mogę doczekać się dalszych zdjęć wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 02.11.2004 00:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Kominek w akcjihttp://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/r-DSC06008.JPG Akcja w kominkuhttp://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/r-DSC06011.JPG Odrzwia głównehttp://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/r-DSC06013.JPG Malbork w całej okazałościhttp://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/r-DSC06014.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.11.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Pieknie Akcja w kominku prześliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 02.11.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Pięknie, piękniście śliczna kuchnia, kibelek, kominek i akcja w kominku.... Teraz to tylko usiąść, sączyć winko i upajać się domkiem. Zazdroszczę mieszkania na swoim Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 02.11.2004 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 mieczotronix domek superzasto-śliczniasty action w kominku piękniasty No dla mnie BOMBA Jeśli mogę spytać, to:jakiej firmy i jakiego koloru masz cegłę na słupie przy wejściu i zdaje się na cokole też, czy to ta sama co na kominku(chociaż wygląda na troszkę inną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 02.11.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 no to jak tak lubisz to i ja pokadze... chociaz pewnie wolalbys kadzenie naszych forumowiczek ... No więc gratulacje... widac ze ktos mysli od etapu projektu do realizacji. I nikomu nic nie ujmując, to najlepszy dom jaki widzialem na tym forum. Dobry przyklad jak dom tradycyjny w formie moze byc nowoczesny i mily dla oka, a przede wszystkim dla jego mieszkancow. gratulacje za gust, umiar rzadko spotykany i konsekwencje. Pieniedzy malo tu nie poszlo, ale za to dobrze zostaly spozytkowane... hmm... ja tu rzadko kadze, ale Ci sie nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 02.11.2004 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 kadzić każdy może (nie tylko forumowiczki) jeden lepiej drugi gorzej Ale kurcze blade! generalnie czuję się bardzo dokadzony! Największe kadzie czadu należą się oczywiście mojej koleżance architektce, która to koncepcję całą wykoncypowała i którą duma zapewne też przepełnia ogromna i smużki czadu pewnie jej już gdzieniegdzie się pokazują pod czupryną. Podejrzewam, że ty, ja i ona mamy podobny gust (oceniam to po waszych mieszkaniach i po podobieństwie waszych portfoliów, oraz po tym że twoj i jej projekty i rozwiązania podobają mi się tak samo). Po dwakroć jej się to należy, bo swoim kąśliwym słowem nie raz sprowadzała mnie z estetycznych tudzież ergonomicznych manowców.Ze swojej strony wielkie okady czadu zasyłam mojej małżonce, która okazała się wielce zgodna i dzięki której dom nie został całkowicie zdehumanizowany przeze mnie w fazie wykończenia stalą, chromem, prostokątami i laboratoryjnym oświetleniem i za sprawą której wnętrze domu jest bardzo ciepłe i przytulne. Oczywiście odpalam kłąb najprzedniejszego czadu mojej mamie inspektorce nadzoru na mojej budowie, która dzielnie powstrzymywała się od prób ratowania się przed nieuchronnymi-acz-hipotetycznymi katastrofami budowlanymi i nie dociążyła domu w sposób widoczny redundantną stalą i żelbetem. Podsumowując, jestem bardzo wzruszony i wdzięczny dobroczyńcom, którzy zapracowali sobie na niekwestionowany dla mnie sukces estetyczny naszej modernistycznej stodółki. Jeszcze raz dziękuje w imieniu swoim i żony wszystkim okadzaczom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 02.11.2004 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 to zabrzmialo jak na rozdaniu oskarow po slowach de łyner ys: a lezka w oku sie zakrecila??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 02.11.2004 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 no bo pewnie to to samo uczuciechlip chlip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts