Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AK + KK (mieczotronix)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli mogę spytać, to:jakiej firmy i jakiego koloru masz cegłę na słupie przy wejściu i zdaje się na cokole też, czy to ta sama co na kominku(chociaż wygląda na troszkę inną)

Przepraszam, umknęło mi Twoje pytanie w oparach czadu.

Tak, to ta sama cegła. EKO-KLINKIER (z Bogdanki) kolor 'karmel', a ta jasna na elewacji to kolor 'Siena'.

Jestem pod wrażeniem. Oryginalnie a jednocześnie prosto i elegancko. Jakiej firmy masz armaturę w toalecie, bardzo mi się spodobała. Jedyna rzecz, której nie kumam to wszechobecność halogenków, nie tylko w tym domu – wygląda to mi na jakąś zarazę halogenową. No, ale to jedyny niuans, który mi się w twoim domku nie spodobał, cała reszta to landrynka. :wink:

Jakiej firmy masz armaturę w toalecie, bardzo mi się spodobała. Jedyna rzecz, której nie kumam to wszechobecność halogenków

armatura to Hansa Polo - (bateria po 250 zł z rabatem).

Wszechstronność halogenków wynika z tego, że montuje się je najpierw, bo to robota brudna, a wręcz budowlana. Przecież nie powkładam w otwory w zabudowie żarówek 220 V na drutach, a coś na blat musi mi świeić. Napewno nie będą one jedynym oświetleniem w moim domu, ale nie powiem, tu gdzie są bardzo mi się podobają i naprawdę się sprawdzają. Halogenki traktuję jako oświetlenie roboczo-ekspozycyjne (w kuchni) i dekoracyjne (w kiblu dla gości - gdzie się ładnie się armatura mieni). Po zamontowaniu halogenków w kuchni stwierdziłem, że ich światło bardzo podkreśla kolory przedmiotów. Jabłka i pomidory wyglądają jak z katalogu.

dlaczego wybraliście taki wkład a nie z pełną szybą np. jak Jotul Panorama? Pięknie by u Was wyglądał :D

Bo ja nie lubię tych z pełną szybą, bo mi wyglądają za bardzo jak telewizor, a ja chciałem żeby kominek wyglądał jak kominek, a telewizor jak telewizor. Tym bardziej, że oba będą w jednym pokoju. Pozatym ta szyba jest ładna tylko do 1-szego palenia, a zaraz potem się brudzi i albo trzeba ją czyścić, albo ma się szybę z taką wielką mazają tęczową. Stwierdziłem, że 4 małe szybki z małymi mazajami lepiej będą wyglądać, bo nie zamierzam pucować kominka po każdym paleniu.

A sedes i umywalka - co za firma i za ile? Jeśli można wiedzieć :wink:

Sedes Koło, umywalka Duravit, chyba Starck 4. Ten duravit w cenie podchodzącej pod cany Koła. Już nie pamiętam dokładnie, ale coś 270 zeta (możliwe?). Koło to chyba model 'Fantazja" (już jakiś czas temu kupowałem - nie pamiętam).

dlaczego wybraliście taki wkład a nie z pełną szybą np. jak Jotul Panorama? Pięknie by u Was wyglądał :D

Pozatym ta szyba jest ładna tylko do 1-szego palenia, a zaraz potem się brudzi i albo trzeba ją czyścić, albo ma się szybę z taką wielką mazają tęczową. Stwierdziłem, że 4 małe szybki z małymi mazajami lepiej będą wyglądać, bo nie zamierzam pucować kominka po każdym paleniu.

Mieczu - mam Panoramę i wcale tak nie jest jak piszesz. Przede wszystkim szyba sama się czyści. Myłam ją może kilka razy jak paliliśmy mokrym drewnem - wtedy burdzi się bardzo szybko ale przypuszczam, że w Twoim kominku będzie tak samo. Przy suchym drewnie szyba jest zawsze czysta :D I dementuję stwierdzenie o mazaji tęczowej - nie ma takiej.

pozdrawiam gorąco :D

Wcześniej pisałam chyba, że domek i owszem chociaż nie zupełnie w moim stylu. Muszę teraz zmienić zdanie bo z wykończeniami faktycznie prezentuje się bardzo fajnie. A najbardziej podoba mi się to, że macie z żoną własne zdanie co do całego domku i nie sugerujecie się tym co aktualnie wszystkim się podoba. Tak trzymać!

Mieczu, domek oryginalny i miłu dla oka.

Nam też sie takie stodoły podobały ( z tych samych powodów co i tobie), ale ze względu na mała działke wybralismy coś innego. Elewacja z klinkierem nieregularnym bardzo dobry pomysł. Na mój gust , trochę za dużo tego swiatła ( punktów ) w kuchni.

Jeśli mozna to podaj , ile kosztowała Cię balustrada ze stali nierdzewnej ??/

Chcemy taką zrobić na naszych schodach. Żonie tego rodzaju marzy się też na zewnątrz (balkon i schody wejsciowe) ale to chyba jest strasznie drogie.

Na mój gust , trochę za dużo tego swiatła ( punktów ) w kuchni.Jeśli mozna to podaj , ile kosztowała Cię balustrada ze stali nierdzewnej ??/

Ta balustrada to coś ok 6 tys zł, nie wiem dokładnie ile kosztuje sama balustrada, bo płacę za całe schody. Firma Stadler (http://stadler.pl) robi je od A do Z.