andzia28 02.11.2004 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 to najlepszy dom jaki widzialem na tym forum Jestem zaaaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 02.11.2004 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 hehe, jak sie wiecej takich osób znajdzie to jakas nagrode trza by zorganizowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 02.11.2004 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Jeśli mogę spytać, to:jakiej firmy i jakiego koloru masz cegłę na słupie przy wejściu i zdaje się na cokole też, czy to ta sama co na kominku(chociaż wygląda na troszkę inną) Przepraszam, umknęło mi Twoje pytanie w oparach czadu. Tak, to ta sama cegła. EKO-KLINKIER (z Bogdanki) kolor 'karmel', a ta jasna na elewacji to kolor 'Siena'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 02.11.2004 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 hehe, jak sie wiecej takich osób znajdzie to jakas nagrode trza by zorganizowac... chyba to nie grozi, jak zauważyłem styl mojego domu nie jest zbyt popularny w społeczeństwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 02.11.2004 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 hmm, tez nad tym ubolewam, ale dobre wzory dajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiulek 03.11.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Jestem pod wrażeniem. Oryginalnie a jednocześnie prosto i elegancko. Jakiej firmy masz armaturę w toalecie, bardzo mi się spodobała. Jedyna rzecz, której nie kumam to wszechobecność halogenków, nie tylko w tym domu – wygląda to mi na jakąś zarazę halogenową. No, ale to jedyny niuans, który mi się w twoim domku nie spodobał, cała reszta to landrynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vg-m 03.11.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 tak w środku domek jest rzeczywiście przyjemny-kominek cudo kuchnia też jestem w szoku niestety poraz kolejny sprawdziła sie zasada,że trudno wybrac domek funkcjonalny-fajnie rozłożony w środku i ładny na zewnątrz ogolnie domek na "5" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 03.11.2004 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Jakiej firmy masz armaturę w toalecie, bardzo mi się spodobała. Jedyna rzecz, której nie kumam to wszechobecność halogenków armatura to Hansa Polo - (bateria po 250 zł z rabatem). Wszechstronność halogenków wynika z tego, że montuje się je najpierw, bo to robota brudna, a wręcz budowlana. Przecież nie powkładam w otwory w zabudowie żarówek 220 V na drutach, a coś na blat musi mi świeić. Napewno nie będą one jedynym oświetleniem w moim domu, ale nie powiem, tu gdzie są bardzo mi się podobają i naprawdę się sprawdzają. Halogenki traktuję jako oświetlenie roboczo-ekspozycyjne (w kuchni) i dekoracyjne (w kiblu dla gości - gdzie się ładnie się armatura mieni). Po zamontowaniu halogenków w kuchni stwierdziłem, że ich światło bardzo podkreśla kolory przedmiotów. Jabłka i pomidory wyglądają jak z katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 03.11.2004 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 niestety poraz kolejny sprawdziła sie zasada,że trudno wybrac domek funkcjonalny-fajnie rozłożony w środku i ładny na zewnątrz komu trudno, temu trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 03.11.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Mieczu - ja już wcześniej kadziłam Pytanko: dlaczego wybraliście taki wkład a nie z pełną szybą np. jak Jotul Panorama? Pięknie by u Was wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiulek 03.11.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 A sedes i umywalka - co za firma i za ile? Jeśli można wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 03.11.2004 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 dlaczego wybraliście taki wkład a nie z pełną szybą np. jak Jotul Panorama? Pięknie by u Was wyglądał Bo ja nie lubię tych z pełną szybą, bo mi wyglądają za bardzo jak telewizor, a ja chciałem żeby kominek wyglądał jak kominek, a telewizor jak telewizor. Tym bardziej, że oba będą w jednym pokoju. Pozatym ta szyba jest ładna tylko do 1-szego palenia, a zaraz potem się brudzi i albo trzeba ją czyścić, albo ma się szybę z taką wielką mazają tęczową. Stwierdziłem, że 4 małe szybki z małymi mazajami lepiej będą wyglądać, bo nie zamierzam pucować kominka po każdym paleniu. A sedes i umywalka - co za firma i za ile? Jeśli można wiedzieć Sedes Koło, umywalka Duravit, chyba Starck 4. Ten duravit w cenie podchodzącej pod cany Koła. Już nie pamiętam dokładnie, ale coś 270 zeta (możliwe?). Koło to chyba model 'Fantazja" (już jakiś czas temu kupowałem - nie pamiętam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 03.11.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 dlaczego wybraliście taki wkład a nie z pełną szybą np. jak Jotul Panorama? Pięknie by u Was wyglądał Pozatym ta szyba jest ładna tylko do 1-szego palenia, a zaraz potem się brudzi i albo trzeba ją czyścić, albo ma się szybę z taką wielką mazają tęczową. Stwierdziłem, że 4 małe szybki z małymi mazajami lepiej będą wyglądać, bo nie zamierzam pucować kominka po każdym paleniu. Mieczu - mam Panoramę i wcale tak nie jest jak piszesz. Przede wszystkim szyba sama się czyści. Myłam ją może kilka razy jak paliliśmy mokrym drewnem - wtedy burdzi się bardzo szybko ale przypuszczam, że w Twoim kominku będzie tak samo. Przy suchym drewnie szyba jest zawsze czysta I dementuję stwierdzenie o mazaji tęczowej - nie ma takiej. pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 03.11.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Już nie będę kadziła ( bo inni zrobili to za mnie) - ale proszę pare słów o tych pięknych schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 04.11.2004 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Też mi się podoba, może powstanie więcej takich domów- mam na myśli spokojną, elegancką bryłę której głównym walorem jest b. gustowna i niebanalna elewacja. Gdybym nie preferowała domów typu bungalow to myślałabym o wybudowaniu czegoś podobnego. Pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 04.11.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Wielką zaletą twojego domu jest to, że na poddaszu masz pełnowymiarowe pokoje bez skośnych sufitów - koszt budowy porównywalny a nikt o sufit głową nie zawadza, powietrza więcej, ustawność lepsza no i metraż lepiej wykorzystany... Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 04.11.2004 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 to nie poddasze, to piętropoddasze też mam, nad piętremtam jest strych (2,10 m w szczycie)czyli baaardzo duży pawlacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 05.11.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Wcześniej pisałam chyba, że domek i owszem chociaż nie zupełnie w moim stylu. Muszę teraz zmienić zdanie bo z wykończeniami faktycznie prezentuje się bardzo fajnie. A najbardziej podoba mi się to, że macie z żoną własne zdanie co do całego domku i nie sugerujecie się tym co aktualnie wszystkim się podoba. Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 05.11.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Mieczu, domek oryginalny i miłu dla oka.Nam też sie takie stodoły podobały ( z tych samych powodów co i tobie), ale ze względu na mała działke wybralismy coś innego. Elewacja z klinkierem nieregularnym bardzo dobry pomysł. Na mój gust , trochę za dużo tego swiatła ( punktów ) w kuchni.Jeśli mozna to podaj , ile kosztowała Cię balustrada ze stali nierdzewnej ??/Chcemy taką zrobić na naszych schodach. Żonie tego rodzaju marzy się też na zewnątrz (balkon i schody wejsciowe) ale to chyba jest strasznie drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 05.11.2004 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Na mój gust , trochę za dużo tego swiatła ( punktów ) w kuchni.Jeśli mozna to podaj , ile kosztowała Cię balustrada ze stali nierdzewnej ??/ Ta balustrada to coś ok 6 tys zł, nie wiem dokładnie ile kosztuje sama balustrada, bo płacę za całe schody. Firma Stadler (http://stadler.pl) robi je od A do Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts