Tichy 09.08.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Witam wszystkich. Kupiłem niedawno mieszkanie (w budowie). Projekt mi się jednak nie podobał i wprowadziłem kilka zmian. Ostatecznie (po negocjacjach z inspektorem nadzoru) oddałem do spółdzielni następujący projekt łazienki: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b74d05bd137978b9.html Inspektor nadzoru ostrzegł mnie przed problemem z odpływem z wanny (zbyt daleko od pionu kanalizacyjnego i co za tym idzie brak spadku wymaganego wg. polskiej normy). Proszę o opinię kogoś, kto zna się na hydraulice, czy fakcztycznie to będzie taki problem i ewentualnie jak można go rozwiązać nie zmieniając położenia urządzeń (gdyż taki układ wydaje mi się optymalny). Wstawione przeze mnie urządzenia są przykładowe (wanna będzie pewnie większa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zby5 14.08.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 najwyżej woda z wanny będzie wolniej sciekać i nic poza tym. Spadek powinien wynosić ok 2%, nie wieżę żeby było u ciebie mniej, a inspektor kto mu płaci przecież nie ty. Inwestor chce mieć jak najmiej komplikacji i przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tichy 16.08.2007 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Dzięki za informacje. Od odpływu najdalszego urządzenia mam około 5,5m, więc jeśli wymagany jest 2% spadek to wystarczyłoby podnieść wanne(odpływ) na 10-15cm i powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts