joan 09.08.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 pozwolę sobie na "zieloną ispirację" i zapytam - jakie piosenki bezwarunkowo poprawiają wam humor i pomagaja znaleźć dystans w krytycznych sytuacjach. Ja np. mam mnóstwo takich okolicznościowych kawałków, ale zauwazyłam że po usłyszeniu paru konretnych, choć wyjątkowo prostych,może głupawych nawet jest mi wszystko jedno - i na chwilę zapominam o "prozie życia"... Moje uniwersalne kawałki na szybką poprawę nastroju: dla uśmiechu pomimo przeciwności losu: 1. "The Lion Sleeps Tonight" w różnych wykonaniach, inspiruje mnie zwłaszcza kawałek: A-weema-weh A-weema-weh A-weema-weh A-weema-weh... 2."Always look on the bright side of life" ukłon dla zielonej 3. Oczywiście "Don't Worry Be Happy" Bobb-iego Mc Ferrin'a na filozoficzne powątpiewania: 4. "What a wonderful World "- wiadomokogo a jak było pusto w portfelu i nagle sie poprawiło "Jezu jak się cieszę Janerki i w podobnym klimacie Gaj Osieckiej ( też w różnych wykonaniach) i jej " Ole, ole, ole, ola, oli, niech żyją młode żądze ole, ole, ole, ola oli, dopóki są pieniądze." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 09.08.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Od dłuższego czasu Nina Simone - My Baby Just Cares For Me Zawsze jak ją słyszę widzę piękne krajobrazy z filmu Bertolucciego " Ukryte pragnienia " i gębusia sama mi się śmieje Aria na strunie G ......emocje tak skrajnie różne że trudno opisać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 09.08.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 YMCA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 09.08.2007 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 YMCA oczywiście najlepiej połączyć z Body language...bardzo intergrujący kawałek...łamie wiele "barier" na parkiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 09.08.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 10 lat temu mieszkałam w Londynie...w pubach jak zwykle w piątek królowało Karaoke...razem z innymi studenciokami zawsze to właśnie odstawialiśmy , pamietam do dziś i nadal fajowo mnie nastraja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.08.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 pozwolę sobie na "zieloną ispirację" i zapytam - jakie piosenki bezwarunkowo poprawiają wam humor i pomagaja znaleźć dystans w krytycznych sytuacjach. rozumiem ze zainspirowala cie moja sygnaturka? oprocz "Always Look on the Bright Side of Life " to (oczywiscie teraz mam zacmienie i nie moge skojarzyc pewnie wielu ): Massive Attack "Protection" - na zrelaksowanie sie, odplyniecie (ew. zasniecie:)) (polecam na romantyczny wieczor ) U2 "I Still Haven't Found What I'm Looking For " (szczegolnie wersja koncertowa z chorem gospel - ge nia lne! ) - kiedy potrzebuje kopa energii sobie przypomne to dopisze [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 09.08.2007 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 pozwolę sobie na "zieloną ispirację" i zapytam - jakie piosenki bezwarunkowo poprawiają wam humor i pomagaja znaleźć dystans w krytycznych sytuacjach. rozumiem ze zainspirowala cie moja sygnaturka? jasne - wiem że trochę ostatnio miałas stresów i przypuszczam że to fiu fiu fiuuu też było dla pokrzepienia...i zresztą zadziałało - skutecznie odstraszyło złe wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 09.08.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Teściowo ,ty stary rowerze ....to moja ulubiona dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.08.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 http://pl.youtube.com/watch?v=UkhDfr57IIM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 10.08.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Takich piosenek jest kilka, ale gdy słyszę Raise Strachów... to od razu chce się żyć. W romantyczny nastrój wprowadza mnie piosenka J.Wasika - Nastroje. No i oczywiście wszystkie utwory Placebo. Oni są dobrzy zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 10.08.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Zeljka, dobre to na mnie do tej pory duże wrażenie robi utwór Scorpions - "Wind of Change" a BARDZO poprawiają mi humor "stare" piosenki, np. "Oh Caroll" /Neil Sedaka/, "Oh, Pretty Woman" /Roy Orbison/ z polskich to muszę jeszcze pomyśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 10.08.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Chumbawamba - "I get knocked down" ... pidum, pidum, pidum... Już mnie bierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 10.08.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Stare Dobre Małżeństwo Czarny blues o czwartej nad ranem.. i cała reszta..... kltóra stworzyli Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 10.08.2007 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 U2 "I Still Haven't Found What I'm Looking For " (szczegolnie wersja koncertowa z chorem gospel - ge nia lne! ) - kiedy potrzebuje kopa energii nie, no bezwzględnie -zresztą długo by opowiadać...bo na każdy nastrój/potrzebę chwili/etap życia można znaleźć różne osobiste melodie... Zresztą ja non stop cos nucę sobie pod nosem - a w samochodzie... to sie dopiero dzieje - jak jedziemy z dziecmi - to każde z nas uderza w swoją "niepowtarzalną" nutę i jest niezły chórek (swoją droga musze to kiedyś nagrać ) - a jak jadę sama to volume na maxa i czasem śpiewam głośniej niż wyje silnik smaochodu... Acha - w piątki na zbliżający sie weekend najlepiej "działa" na mnie kawałek The Cure "Friday Im' in Love" - chce mi sie wstać zza tego biurka i biec przed siebie... większości z tyc pozytywnych lekkich piosenek nie "kolekcjonuję"/nie słucham w domu...po prostu - gdzieś usłyszę i świat robi się jakby weselszy...taki fiu fiu fiuuu fiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 10.08.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Stare Dobre Małżeństwo Czarny blues o czwartej nad ranem.. i cała reszta..... kltóra stworzyli Sebo8877 Ależ z ciebie romantyk Też to bardzo lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 10.08.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 tak sobie pomyslalam - wrzucajcie linki do tych swoich ulubionych utworow (na youtube.com bardzo duzo jest ) - bo nie wszystkie mozemy pamietac lub kojarzyc. Fiu fiu fiu - jest w mojej sygnaturce Tu : Massive Attack Protection i: U2 I still.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 10.08.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 No to macie oryginała Tu : Czarny blues o czwartej nad ranem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 10.08.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Zeljka, dobre to a to z mojej mlodosci piosenki..., wtedy akurat tego nie sluchalam.., bo bili inny clapton, dylan, lennon, dire stratis, cat stevens, chris rea, paul simon, creedence, bee gees i inny.., teraz tez sa.., tylko, ze daleko od karju, to porusza cos swojskiego... a tu jeszcze pare linkow do swojskich http://pl.youtube.com/watch?v=bQvg5oV8yzI http://pl.youtube.com/watch?v=OFCdlRqucKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 10.08.2007 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 http://www.youtube.com/watch?v=lyjq9RJ-_yM + hipcio rozbraja mnie - do łez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 10.08.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 www.youtube.com/watch?v=lyjq9RJ-_yM + hipcio rozbraja mnie - do łez super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts