Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

... fiu fiu fiuuu, fiu fiu fiu ...

joan

Recommended Posts

pozwolę sobie na "zieloną ispirację" i zapytam - jakie piosenki bezwarunkowo poprawiają wam humor i pomagaja znaleźć dystans w krytycznych sytuacjach.

Ja np. mam mnóstwo takich okolicznościowych kawałków, ale zauwazyłam że po usłyszeniu paru konretnych, choć wyjątkowo prostych,może głupawych nawet jest mi wszystko jedno - i na chwilę zapominam o "prozie życia"... :wink:

Moje uniwersalne kawałki na szybką poprawę nastroju:

dla uśmiechu pomimo przeciwności losu:

1. "The Lion Sleeps Tonight" w różnych wykonaniach, inspiruje mnie zwłaszcza kawałek:

A-weema-weh A-weema-weh A-weema-weh A-weema-weh... :lol:

2."Always look on the bright side of life" ukłon dla zielonej :wink:

3. Oczywiście "Don't Worry Be Happy" Bobb-iego Mc Ferrin'a

na filozoficzne powątpiewania:

4. "What a wonderful World "- wiadomokogo

a jak było pusto w portfelu i nagle sie poprawiło

"Jezu jak się cieszę Janerki

i w podobnym klimacie Gaj Osieckiej ( też w różnych wykonaniach) i jej " Ole, ole, ole, ola, oli,

niech żyją młode żądze

ole, ole, ole, ola oli,

dopóki są pieniądze." :wink: 8)

• Odpowiedzi 238
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pozwolę sobie na "zieloną ispirację" i zapytam - jakie piosenki bezwarunkowo poprawiają wam humor i pomagaja znaleźć dystans w krytycznych sytuacjach.

:wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: rozumiem ze zainspirowala cie moja sygnaturka?:)

oprocz "Always Look on the Bright Side of Life " to (oczywiscie teraz mam zacmienie i nie moge skojarzyc pewnie wielu ):

Massive Attack "Protection" - na zrelaksowanie sie, odplyniecie (ew. zasniecie:)) (polecam na romantyczny wieczor :))

U2 "I Still Haven't Found What I'm Looking For " (szczegolnie wersja koncertowa z chorem gospel - ge nia lne! ) - kiedy potrzebuje kopa energii :wink:

sobie przypomne to dopisze :)[/i]

:wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: rozumiem ze zainspirowala cie moja sygnaturka?:)

jasne - 8) wiem że trochę ostatnio miałas stresów i przypuszczam że to fiu fiu fiuuu też było dla pokrzepienia...i zresztą zadziałało - skutecznie odstraszyło złe wieści :wink:

Gość elutek

Zeljka, dobre to :D

na mnie do tej pory duże wrażenie robi utwór Scorpions -

"Wind of Change"

a BARDZO poprawiają mi humor "stare" :wink: piosenki, np.

"Oh Caroll" /Neil Sedaka/, "Oh, Pretty Woman" /Roy Orbison/

z polskich to muszę jeszcze pomyśleć... :roll:

U2 "I Still Haven't Found What I'm Looking For " (szczegolnie wersja koncertowa z chorem gospel - ge nia lne! ) - kiedy potrzebuje kopa energii

nie, no bezwzględnie :lol: -zresztą długo by opowiadać...bo na każdy nastrój/potrzebę chwili/etap życia można znaleźć różne osobiste melodie...

Zresztą ja non stop cos nucę sobie pod nosem - a w samochodzie... to sie dopiero dzieje :o - jak jedziemy z dziecmi - to każde z nas uderza w swoją "niepowtarzalną" nutę i jest niezły chórek :oops: (swoją droga musze to kiedyś nagrać :wink: ) - a jak jadę sama to volume na maxa i czasem śpiewam głośniej niż wyje silnik smaochodu... :oops:

Acha - w piątki na zbliżający sie weekend najlepiej "działa" na mnie kawałek The Cure "Friday Im' in Love" 8) - chce mi sie wstać zza tego biurka i biec przed siebie...

większości z tyc pozytywnych lekkich piosenek nie "kolekcjonuję"/nie słucham w domu...po prostu - gdzieś usłyszę i świat robi się jakby weselszy...taki fiu fiu fiuuu fiu :wink:

Zeljka, dobre to :D

a to z mojej mlodosci piosenki..., wtedy akurat tego nie sluchalam.., bo bili inny

clapton, dylan, lennon, dire stratis, cat stevens, chris rea, paul simon, creedence, bee gees i inny.., teraz tez sa.., tylko, ze daleko od karju, to porusza cos swojskiego... :D

a tu jeszcze pare linkow do swojskich

http://pl.youtube.com/watch?v=bQvg5oV8yzI

http://pl.youtube.com/watch?v=OFCdlRqucKI