Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

... fiu fiu fiuuu, fiu fiu fiu ...

joan

Recommended Posts

• Odpowiedzi 238
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ale podałaś kilka nazwisk, prowadź ! co warto z nostalgija sobie ściągnąć na chandrę ;)

podam pare przykladow, moze sie cos z tego spodoba - wszystkie sa na nostalgii

Bajaga - Moji drugovi, Divlje Jagode - Jedina moja, Djorde Balasevic - covek sa mesecom u ocima (super tekst), devojka sa cardas nogama (poludniowe rytmy), portret zivota mog (super tekst), stari laloski valts, dragacevske trube - to taka podobna muzika jak ta co ma G. Bregovic, te wszystkie instrumenty dete czy jak to sie nazywa, ja nie przepadam, ale jest to balkanskie jak najbardziej, Galija - na tvojim usnama, Garavi sokak - teci teci dunave, bice bolje ako budes tu, kad sunce nocas zazmuri, ako tebe ljubit ne smem, madjarica, neko neko ko je daleko, a wszystkie sa jajcarne, Goran Bregovic, Riblja corba - nemoj sreco nemoj danas, Oliver Dragojevic - molitva za magdalenu, ca je zivot vengo fantazija, dalmatinske drage luke, galeb i ja, hvala duso moja, majko, malinkonija, pismo moja (wszystkie tam sa dobre), starogradski biseri - ajde kato ajde zlato, tiho noci, u ranu zoru, Vlado Georgijev - reci mi da znam, Zeljko Bebek (to ten z biejlo dugme), Zeljko Joksimovic - ludak ponosan, jos ne svice rujna zora, zaboravljas, ima nesto u tome sto me neces, karavan, jesi li me volela..., inne tez sa dobre.....Na razie mi sie tyle przypomnialo....

• 1 month później...