Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projektowanie kuchni - gdzie to zrobic

piotrulex

Recommended Posts

powiem ze sam nie potrafie. sa w necie jakies programy lecz nie daje rade tego obsluzyc.

hydraulik chce wiedziec gdzie bedzie zlewozmywak, zmywarka, elektryk - lodowka, mikrofala czy kuchenka

ja sam tego nie wiem bo nie mam pojecia co gdzie sie zmiesci i jak to bedzie wygladalo i funkcjonowalo

czy jak wysle jakiejs firmie to mi przygotuje projekt i odesle?

w Toruniu nie bardzo moge cos znalezc - podsuncie prosze jakies pomysly

najlepiej, żeby lodówka stała obok zlewozmywaka, a zlewozmywak z kolei koło zmywarki, koło płyty grzewczej przydałoby się trochę blatu i moim zdaniem najwygodniejszy piekarnik to taki na wysokości blatu

robisz takie założenia, patrzysz na swój projekt domu i analizujesz jak to zrobić, żeby się wszystko zmieściło jak w opisie, reszta szafek wyjdzie sama - po umiejscowieniu sprzętu łatwiej wszystko zaplanować

no i polecam carga jeśli jest na nie miejsce - bardzo wygodne

ewentualnie możesz pójść do firm, które robią meble na zamówienie - zrobienie projektu zazwyczaj kosztuje od 100 do 600 zł w zależności od firmy, ale jest to zwracane jeśli zdecydujesz się na zakup kuchni u nich

1. nie wiem co to "carg" :(

2. zalozenia sa sluszne

tylko ze nie znajac wymiarow poszczegolnych ladowek i innych nie moge sam tego rozplanowac

100-600 za projekt to sporawo tymbardziej ze zawsze staram sie miec minimum 3 oferty a tu to kazdej oferty musialbym miec projekt :o

tak to nie da rady :cry: