simon110 09.08.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Witam wszystkich użytkowników forum.Zwracam się do Was z prośbą o podanie kontaktu do jakiegoś eksperta budowlanego z zakresu drewna (Parkiet). Powodem jest wszczęcie przeze mnie postęowania sądowego przeciwko sprzedawcy/wykonawcy parkietu. W 2006 roku położyłem parkiet z akacji pażonej, którą olejowałem. Wkrótce po zakończeniu robót okazało się, że po wylaniu kropelek wody zostają plamy. Oczywiście wykonawca nie zrobił nic nie przyznając się do winy. W chwili obecnej "wstały schody" i wykonawca kolejny raz stwierdził, że to wina przesiąkania wody z gruntu. W związku z tym zbiłem płytki w łazience. Oczywiście nic nie przesiąka. Dlatego też postanowiłem skierować sprawę na drogę sądową. Mając na uwadze powyższe proszę o podanie kontaktu do osoby, która może przeprowadzić ekspertyzęZ góry dziękuję i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 16.08.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Czytałem,że firmy które szanują pracę i klientów zaraz na początku pracy w drewnie w budynku sprawdza zarówno jego wilgotność jak i betonu na podłodze i dopiero podejmują się pracy lub nie. To jest bardzo ważne. Co do plamek na drewnie z wody, to podobne są nawet na pastowanej przez lata klepce np. jesionowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts