Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Jaśmin Inve-Story

Recommended Posts

• Odpowiedzi 241
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Miło Cie widzieć w moich komentarzach -jesteś pierwszym moim gościem. Jeśli chodzi o prace mojego męża to jego samodzielność już sie skończyła :D .Jak chce sie udzielać to tylko pod okiem fachowca :) .Jest wspaniałym zaopatrzeniowcem budowy. Swoim autem potrafi przewieźć sporo sporych rzeczy. Doszedł do wniosku ze nie będzie płacił firmom transportowym :) .Wczoraj przywiózł 3 paletki gąsiorów z dachówki.Auto wlokło rura wydechowa po asfalcie ale szczęśliwie dojechał :) .

Pozdrawiamy bardzo serdecznie i zapraszamy do czytania i komentarzy :D

Dzisiaj przeczytałam Twój dzienniki i czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy. Gratuluję - ładny domek i fajna zielona okolica zwłaszcza widok z wykusza. Ja narazie przymierzam się do budowy i szukam ciekawych rozwiązań u Forumowiczów.Czekam teraz na pozwolenie na budowę a samą budowę prawdopodobnie rozpoczniemy na wiosnę 2008. Napewno łączy nas okno narożne w kuchni (mam w projekcie) i dachówka cementowa (ale raczej grafit u mnie).

Pozdrawiam

Witaj aka-jonek.

Fajnie ze zaglądnęłaś do moich wypocin :) .Swoja karierę jako inwestorka zaczynałam podobnie jak Ty. Najpierw sie naczytałam sporo dzienników budowy i postów, zrobiłam sporo notatek a teraz sie zmagam z tym dziełem :) . To forum to kopalnia wiedzy i inspiracji -bardzo sie ciesze ze istnieje :-).

Powiem ci, ze budowa domu to wspaniała sprawa. Całe życie sie kręci wokół działki i domu. Każdy dzień przynosi coś nowego. Wszystkie te wspaniałe chwile są przed Tobą :) . Co prawda na budowę wybraliśmy sobie dość trudny okres w budownictwie ,ale wygląda na to ,ze lepszych okresów chyba już nie będzie. Ponoć od nowego roku nie będzie można już starać sie o zwrot różnicy vatu (miedzy 7 a 22%), chyba wiesz o czym mówię. Ale mimo wszystko warto pozostawić po sobie kilka cegieł jedna na drugiej :) .

Zycze ci powodzenia!!

Ja również gratuluję, ale dzisiaj najpierw pięknej rocznicy ślubu a potem domku, ktory wygląda coraz fajniej. Dzięki też za wsparcie, nie będzie napewno lekko, ale przecież pozostanie po nas te kilka cegieł... A taniej cóż - JUŻ BYŁO...

Ciekawie rysuję się u Ciebie kształt dachu zwłaszcza ten nad garażem i wejściem. Czekam na ciąg dalszy. Będę również zainteresowana kredytem, przymierzam się właśnie do negocjacji z bankami. :D

Pozdrawiam.

• 2 weeks później...

Mówiłam, że będę zaglądała, no to czytam :D

I jestem dla zrównoważenie Twojego tempa na budowie...... czyli u mnie niedługo 6 miesięcy minie a nawet dachu jeszcze nie zaczęli robić :cry:

Pocieszam się tylko tym, że mam duże mieszkanie do sprzedania i jak je opchnę w przyszłym roku to może jeszcze więcej zarobię i kredyt spłacę :wink:

No i podniosłaś mnie na duchu wylewaniem schodów wewnętrznych ... podczas gdy dach już się robił. :D U mnie też tak będzie. W końcu nowy kierownik budowy przyznał mi rację, że wylewane to najlepsze rozwiązanie.

Czym kotwili je w ścianę? U nas będzie dość spory spocznik, więc zbrojenia też się nakręcą :(

Idziecie jak burza, trzymam kciuki za kolejne czary mary.

• 3 weeks później...

Witaj Lucyna :D

W końcu mogę wpisać się w Twoich komentarzach - już się zabieram od jakiegoś czasu i coś mi to nie wychodziło :oops: :wink:

Idziecie jak burza - normalnie chyba najszybsza budowa o jakiej do tej pory słyszałam i czytałam :o

Podziwiam i zazdroszczę, bo u nas, mam wrażenie, że wszystko się straszliwie ciągnie...

Będę trzymała kciuki, żebyście Boże Narodzenie spędzili już u siebie :)

Jestem strasznie ciekawa kuchni i schodów :p

Będę do ciebie zaglądać :lol:

Pozdrawiam kasia

• 2 weeks później...

Ale macie fajnie, już tak daleko do przodu, pogratulować !!

I jak widzę to praktycznie obywa się bez komplikacji, poza kominem i drzwiami (balkonowymi i wejściowymi) to chyba wszystko mieliście z górki.

Przeczytałem dokładnie!!!

A my zaczynamy budowę Jaśmina :)

Zaczynamy do zresztą duże słowo, na razie robota papierkowa :)

Powodzenia, będziemy zaglądać i pilnować prac :)

P.S. Kto jeszcze na forum buduje Jaśmina ?

• 4 weeks później...

Dobry wieczór :)

Przypadkiem tu do Was trafiłam i nie mogę zebrać szczęki z podłogi :o :o :o

Formuła 1 to przy Was pikusie, tempo macie zabójcze!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

POdziwiam :D

Dachóweczkę mamy taką samą 8)

Drzwi piękne, chyba zachaczymy do Castoramy 8)

No i super jest kolor tej podbitki, czegoś takiego szukałam 8)

Zainspirował mnie pobyt u Was 8) :D