Lucyna1 09.08.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 10.08.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Witaj Będę do Waszego Jaśminka zaglądała .........., a jak mąż tyle rzeczy robi sam to na pewno się uda. A co słychać teraz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 14.08.2007 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Miło Cie widzieć w moich komentarzach -jesteś pierwszym moim gościem. Jeśli chodzi o prace mojego męża to jego samodzielność już sie skończyła .Jak chce sie udzielać to tylko pod okiem fachowca .Jest wspaniałym zaopatrzeniowcem budowy. Swoim autem potrafi przewieźć sporo sporych rzeczy. Doszedł do wniosku ze nie będzie płacił firmom transportowym .Wczoraj przywiózł 3 paletki gąsiorów z dachówki.Auto wlokło rura wydechowa po asfalcie ale szczęśliwie dojechał . Pozdrawiamy bardzo serdecznie i zapraszamy do czytania i komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 21.08.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Dzisiaj przeczytałam Twój dzienniki i czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy. Gratuluję - ładny domek i fajna zielona okolica zwłaszcza widok z wykusza. Ja narazie przymierzam się do budowy i szukam ciekawych rozwiązań u Forumowiczów.Czekam teraz na pozwolenie na budowę a samą budowę prawdopodobnie rozpoczniemy na wiosnę 2008. Napewno łączy nas okno narożne w kuchni (mam w projekcie) i dachówka cementowa (ale raczej grafit u mnie).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 26.08.2007 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Witaj aka-jonek. Fajnie ze zaglądnęłaś do moich wypocin .Swoja karierę jako inwestorka zaczynałam podobnie jak Ty. Najpierw sie naczytałam sporo dzienników budowy i postów, zrobiłam sporo notatek a teraz sie zmagam z tym dziełem . To forum to kopalnia wiedzy i inspiracji -bardzo sie ciesze ze istnieje . Powiem ci, ze budowa domu to wspaniała sprawa. Całe życie sie kręci wokół działki i domu. Każdy dzień przynosi coś nowego. Wszystkie te wspaniałe chwile są przed Tobą . Co prawda na budowę wybraliśmy sobie dość trudny okres w budownictwie ,ale wygląda na to ,ze lepszych okresów chyba już nie będzie. Ponoć od nowego roku nie będzie można już starać sie o zwrot różnicy vatu (miedzy 7 a 22%), chyba wiesz o czym mówię. Ale mimo wszystko warto pozostawić po sobie kilka cegieł jedna na drugiej . Zycze ci powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.08.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Hej Lucyna. Gratuluję To na pewno będzie bardzo ładny domek, już to widać Panoramiczne okno jest The best, z tą ergonomią jakoś sobie poradzisz Pozdrawiam i czekam oczywiście na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 27.08.2007 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witaj Braza-miło Cię gościć w naszym skromnym gronie. Mam nadzieje ,ze niebawem grono bedzie spore i bedzie kipiało od ilości twórczych dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 27.08.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ja również gratuluję, ale dzisiaj najpierw pięknej rocznicy ślubu a potem domku, ktory wygląda coraz fajniej. Dzięki też za wsparcie, nie będzie napewno lekko, ale przecież pozostanie po nas te kilka cegieł... A taniej cóż - JUŻ BYŁO... Ciekawie rysuję się u Ciebie kształt dachu zwłaszcza ten nad garażem i wejściem. Czekam na ciąg dalszy. Będę również zainteresowana kredytem, przymierzam się właśnie do negocjacji z bankami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 05.09.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 sliczne drzwi wejściowe bedziecie mieli. Możesz mi napisa z jakiej firmy są one? Jestem z Lublina, u nas niestety nie ma Castoramy, ale może bym gdzieś indziej je znalazła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 12.09.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Mówiłam, że będę zaglądała, no to czytam I jestem dla zrównoważenie Twojego tempa na budowie...... czyli u mnie niedługo 6 miesięcy minie a nawet dachu jeszcze nie zaczęli robić Pocieszam się tylko tym, że mam duże mieszkanie do sprzedania i jak je opchnę w przyszłym roku to może jeszcze więcej zarobię i kredyt spłacę No i podniosłaś mnie na duchu wylewaniem schodów wewnętrznych ... podczas gdy dach już się robił. U mnie też tak będzie. W końcu nowy kierownik budowy przyznał mi rację, że wylewane to najlepsze rozwiązanie. Czym kotwili je w ścianę? U nas będzie dość spory spocznik, więc zbrojenia też się nakręcą Idziecie jak burza, trzymam kciuki za kolejne czary mary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 15.09.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Lucynko, to znów ja. W jaki sposób została wykonana płyta wsporcza na kominie, na której opierała się klinkierówka obudowująca jego wystającą ponad dach część? Mój spec od dachów nie wie ja tłumaczę a on nic, możesz mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 30.09.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Witaj Lucyna W końcu mogę wpisać się w Twoich komentarzach - już się zabieram od jakiegoś czasu i coś mi to nie wychodziło Idziecie jak burza - normalnie chyba najszybsza budowa o jakiej do tej pory słyszałam i czytałam Podziwiam i zazdroszczę, bo u nas, mam wrażenie, że wszystko się straszliwie ciągnie... Będę trzymała kciuki, żebyście Boże Narodzenie spędzili już u siebie Jestem strasznie ciekawa kuchni i schodów Będę do ciebie zaglądać Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 04.10.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Zabiram sie za czytanie twojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 18.10.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Ale macie fajnie, już tak daleko do przodu, pogratulować !! I jak widzę to praktycznie obywa się bez komplikacji, poza kominem i drzwiami (balkonowymi i wejściowymi) to chyba wszystko mieliście z górki. Przeczytałem dokładnie!!! A my zaczynamy budowę Jaśmina Zaczynamy do zresztą duże słowo, na razie robota papierkowa Powodzenia, będziemy zaglądać i pilnować prac P.S. Kto jeszcze na forum buduje Jaśmina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 19.10.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 TEz sie wlasnie zastanawiam czy nie wstawic takiego kominka do srodka - zawsze by juz bylo cieplej, robota idzie super - [pozdrawiam!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 19.10.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Witaj! Śliczny domek sie szykuje Czy możesz mi powiedzieć jaki dokładnie masz kominek, wiem że Dovre, ale jaki model i ile za niewgo zapłaciłaś. Stoję właśnie przed tym trudnym wyborem... będę miałą DGP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 19.10.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Idziecie jak burza!Jestem pod wrażeniem!Gratuluję i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 17.11.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Ja nie chce nic mowic ale ostatni wpis datowany jest na 27 pazdziernika - zasypalo wam kompy w tym bielsku?????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 17.11.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Dobry wieczór Przypadkiem tu do Was trafiłam i nie mogę zebrać szczęki z podłogi Formuła 1 to przy Was pikusie, tempo macie zabójcze!!!!!!!!!!!!!!!!! POdziwiam Dachóweczkę mamy taką samą Drzwi piękne, chyba zachaczymy do Castoramy No i super jest kolor tej podbitki, czegoś takiego szukałam Zainspirował mnie pobyt u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 17.11.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 No kasia ja nie chce nic mowic ale to pewnie dzieki mnie tu trafilas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts