kze 02.02.2008 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 We własnym domu? To juz po przeprowadzce, czy tylko takie probne spanie w nowym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 11.02.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Podglądana przez ludzi idących ulicą?? A co płotu nie masz? Jak urosną iglaki (lub inna zieleń na działce) to Ty nawet ulicy nie będziesz widziała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 13.02.2008 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witajcie wszyscy-bardzo Wam dziekuję za wszystkie słowa. Tak dzisiaj mijaja 2 tygodnie jak juz mieszkamy na całego . Spróbuje wszystkim odpowiedzieć na komentarze: kze-moje esy floresy na kominku to nic innego jak twarz kobiety . Na drzwiach wejściowych to juz inna improwizacja-wierz mi -nie mamy wiatrołapu a do ulicy mamy tylko 7 metrów wiec kazdy ciekawski nosek czułam na swoch ramionach siedząc w salonie.Teraz zwiększyła sie nasza intymność ,juz nie jesteśmy tak widoczni . Na drzwi wewnętrzne czekalismy od pazdiernika. I tak sie wykonawca pospieszył bo termin wykonania i montazu wg umowy miał nastapić pod koniec marca .Troszke nas zaskoczyli ,zwłaszca fakturą za wykonane dzieło. Mam juz zrobione foty wszystkich pomieszczen, ale nie mam kiedy usiąść przy komputerze. Mamy internet póki co na jednym komputerze i jest kolejka aby skorzystać. Obiecuje ze dzisiaj wszystkich domowników przegonie i powklejam sporo zdjęć juz z zamieszkałego domu . Słuchacie poradzcie mi cos -nie dostaje powiadaomien na @ o wpisujacych sie do moich komentarzy. Dlatego wpisuje sie tutaj z tak duzym opóźnieniem ,bo nawet nie wiedziałam ze mam tylu gosci komentujacych. Pozdrawiam wszystkich zmagających sie budowa na róznych etapach . Dla nas budowa była najlepsza przygoda w zyciu. Mąż ostatnio stwierdził -"skoro nam to tak dobrze idzie to sprzedajmy ten dom i wybudujmy nastepny.........."hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.02.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Może masz podany zły adres mail skoro nie dostajesz powiadomień... Ponoć na nieruchomościach nikt jeszcze nie stracił, więc kupuj ziemie i buduj kobieto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 14.02.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 teraz to po tych upadkach giełdy to nic nie wiadomo, ja straciłem ze 20% przyszłego domu... a co do nieruchomości to ostatnio się dowiedziałem że znajomy znajomego miał sobie ziemię, chyba nawet nie rolną tylko jakiś nieużytek, ale to nie istotne. Trafiło że ziemia stała przy nowo budującej się autostradzie no i zgłosiła sie do niego firma spedycyjna po wykup. Stwierdzili ze idealne warunki, centrum Polski itp. Kolega się zastanawiał i zastanawiał i w końcu... ... sprzedał za 15 000 000 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 14.02.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 O są fotki Czuję się trochę jak u siebie w domu Schody chcemy zrobić identycznie, tylko że u nas nie bedzie wnęki pod schodami bo tam bedzie dłuższa łazienka a raczej schowek na chemię i mopy. Widzę że u Was nie jest to miejsce wykorzystane na razie, chyba że macie jakiś pomysł ? Salon jest po prostu boski jasny taki i przyjemny - cud miód. A powiedz jeszcze czemu ściana w kuchni, tam gdzie jest lodówka i piekarnik nie idzie do samego końca? Jakiś zaułek jest w kotłowni? W planach tego nie było. Pozdrawiamy - Foczki szare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.02.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Za 15mln też bym sie troszkę pozastanawiał. Ale niedługo, bo z taką kasą można do końca życia nic nie robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 15.02.2008 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witajcie Foczki -szare. Ciesze sie z wirtualnej gosciny Miejsce pod schodami narazie nie jest wykorzystane, ale mysle ze cos mi sie w głowie niebawem urodzi. Gdybysmy mieli psa to pewnie byłoby to dla niego wymarzone miejsce . Pomyślelismy z mężem, ze skoro to jest najchłodniejsze miejsce na parterze to zrobimy tam...... barek, hehe. Coś mi sie po głowie kołacze, ale nie mam jeszcze wersji finalnej jakby to miało wygladać -to kwestia czasu . Jeśli chodzi o kuchnie to od strony kotłowni jest tam wnęka w której stoi pralka. W pierwotnej wersji miał stac 300 l zbiornik na ciepłą wode, ale ostatecznie zdecydowalismy sie na zbiornik 500 l, i sie do tej wneki najnormalniej nie zmiescił . Stoi sobie w innym rogu pomieszczenia gospodarczego .Nasze ścianki działowe maja niewiele wspólnego ze ściankami z zakupionego planu domu. Tylko ściana nośna jest elementem niezmiennym, reszta rodziła sie w trakcie budowania. Zobaczycie jak to jest- inaczej wszystko wyglada na planie a inaczej w realu . Na pewno podejdziecie do tego intuicyjnie . pozdrowionka ps. za niezła kwote znajomy znajomego sprzedał ten NIEUZYTEK -to kwota wieksza niz kumulacja w toto-lotku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 17.02.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Gratuluję!Należy Ci się odpoczynek - wszystko poszło sprawnie i b...ardzo szybko.Pięknie i jasno w Twoim domku i tak swojsko. Pomysł na drzwi zew. też ciekawy - czy to folia nadrukowana?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 17.02.2008 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 aka-jonek Dzieki ze wpadłaś do naszego domku . Musieliśmy zrobić wszystko aby salon wyszedł jak najjaśniej,ponieważ okna wychodzą na północny zachód. Teraz zimą słonko prawie wcale do nas nie zagląda . A w lecie z kolei nie będzie dało od siebie odpocząć, bo będzie świeciło całe popołudnie do chwili aż zajdzie. Boje sie ze możemy mieć w upalne dni niezła saunę . Jeśli chodzi o drzwi to nakleiłam na szybki "folię mroźną" z jakąś tam wyciętą grafiką. Koszt żaden a zwiększył sie nasz komfort mieszkania o kilka procent pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 18.02.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Trochę się spóźniłam, ale i tak gratuluję przeprowadzki do nowego domu. Jesteś chyba jedyną osobą, która dokonała budowy i przeprowadzki w taaaakim tempie. Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 19.02.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Lucyna po pierwsze gorąco gratuluję przeprowadzki i tempa. Kominek super - ja będę miała w 99 % podobny Mam pytanie odnośnie tej maty (blachy???) w kuchni. Gdzie to można kupić? (pytałam się już w innym wątku we "Wnętrzach"). Ja w Bydgoszczy niestety tego nie widziałam. Firanki super, salon extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 19.02.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 i ja tez ja tez gratuluje i zazdraszczam - ale my tez moze za pare miesiecy!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adka_ 21.02.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 bardzo podoba mi sie kuchnia - z czego jest zrobiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 22.02.2008 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 AdkaCzęść biała jest z płyty MDF lakierowanej na wysoki połysk,cześć brązowa to fornir z orzecha amerykanskiego także lakierowany na wysoki połysk. Wszelkie dodatki jak cokoły, uchwyty, ścianka za piecem to aluminium. pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adka_ 22.02.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 fornir czyli...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 22.02.2008 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Adka Fornir to są paski prawdziwego drewna. Sama je z moim stolarzem wybierałam w hurtowni z takimi artykułami. Paski miały od 2-4 m długości i kilka milimetrów grubości. Miały rożne usłojenie. Stolarz te paski wpasowuje na płycie meblowej i przykleja -dość żmudne zajęcie dla cierpliwych i dokładnych .Myśmy wybrali paski forniru mało agresywne-czyli, ze słoje sa nie dużej wielkości i powtarzają sie dość rzadko. Jak słoje sa duże i często sie powtarzają to mebel wygląda zbyt ciężko. Fornir można kupić z różnych egzotycznych drzew np. palisander, zebrano,wenge i sporo innych . Lucy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.02.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Współczuję plam na suficie.. Remont łazienki po miwsiącu jest bardzo niemiły.. U mnie w jednym miejscu dach przeciekał.. Ale tu na szczęscie nie było potrzeby robienia remontu dachu... Skuwanie całych kafelków.. Oj ja bym się chyba zapłakał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.02.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 6 płytek to nie tragedia.. Pod warunkiem, że nie okazało się, że zostawiłaś sobie np. tylko 5 zapasowych płytek.... Dobrze, że udało się zlokalizować przeciek bez demolowania całej łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 25.02.2008 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 kze Nas też cieszy bardziej optymistyczna wersja zakonczenia całej akcji. Szesc kafelek, to nie to co cała podłoga Azebys wiedział z tymi płytkami-juz nie to, ze zostawilismy 5 a potrzeba 6.Tylko zostawilismy jasniejsze a potrzeba tych ciemniejszych . Wiec czeka nas jazda do producenta po 6 płytek-mam nadzieje ze nie beda sie rózniły odcieniem . Wszystko zatem zakonczyło sie happy-endem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts