contrapunctus 26.05.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Lucyno, bardzo dziękuję za Twoje odpowiedzi, przeczytalam wszystko uważnie. Mam jeszcze jedną wielką prośbe. Ponieważ nasza działką ieści się w okolicach Pszczyny, czy istniałaby mozliwość zdobycia kontaktu do Twoich murarzy? szukam sprawdzonej i rzetelnej ekipy, bo z mezem niestety nie jestesmy budowlańcami i boimy się trafić na kogos niepewnego. A jak patrzyłam jak u Ciebie się uwineli.... boszzz, jak ja bym tak chciała jezeli tylko jest taka możliwośc, to poprosze na priv... w końcu z bielska to nie tak daleko. pozdrawiam serdecznie PS. Twój dziennik dzień po dniu przejrzałam chyba z 20 razy, dom piekny, nie mogę się na patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 27.05.2008 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 contrapunctus Skoro tak blisko mieszkamy to zapraszamy do nas w odwiedziny. Wtedy wszystko zobaczycie na zywo, a i kontakty sie znajda na poszczególne ekipy przemyślcie to lucyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
contrapunctus 27.05.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Lucyno, dziękuję. Jakie to miłe. Nie miałam nawet smiałości prosić. Chetnie byśmy obejrzeli domek, bo co innego projekt, a co innego na zywo. To pozwoli nam ostatecznie podjąć decyzję co i jak. Porozmawiam z mężem i odezwe się na dniach na priv. Jezeli to nie będzie dla Was kłopot to chętnie w jakimś terminie wpadniemy choć na kilka chwil. dziękuję jeszcze raz. pozdrawiam serdecznieMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 28.05.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witaj Lucynko, po wpisie Twoim w moich komentarzach, postanowiłam odwiedzić Twój dziennik. No no proszę proszę...... bardzo ładnie. Bardzo podobają mi sie łazienki, jedna kolorystycznie podobna do naszej.... śliczny salon, a kuchnia to miodzioooo - przepięknie Gratuluję i cieszę się, że już mieszkacie Też mam do Ciebie pytanie: jaki kolor macie na ścianach w salonie??? Pozdrawiam gorąco Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 28.05.2008 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witaj Nika-fajnie ze wpadłas w wirtualne odwiedziny. Ciesze sie ze ci sie podobaja nasze wypociny . Kolor ścian to cappucino z beckersa. Powiem szczerze ze przy malowaniu domu korzystalismy chyba ze wszystkich mozliwych producentów farb. Beckers jest górą. Malowanie tą farbą to poprostu poezja, a późniejsza pielęgnacja to bajka. Gdyby miała kiedykowiek i cokowiek malować to na pewno wybiore tę firmę . W wolnej chwili poprosze cie o zdjęcia sufitu . Życze wytrwałości-wykanczanie domu to jedna z piekniejszych przygód w życiu. Lucy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.05.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Efekt głębi i nieskończoności jest super! Gratuluję! kze-dzieki dobry człowieku za pozytywa . Jak wczesniej malowałam na ścianach rózne motywy i szablony, tak teraz mnie naszło i wszedzie naklejałabym zdjęcia rózne rózniste. Mysle ze na tych nie skonczyłam-bedzie jeszcze cos więcej . Pozdrówka Proszę bardzo dobra kobieto. Bardzo dobry pomysł z tym naklejaniem.. A skąd masz te zdjęcia? Pomysł z wybiciem okna i zrobieniem drzwi balkonowych jest bardzo dobry. Ja tak zrobiłem u siebie w salonie. W efelcie mam dwa wyjscia na taras z salonu... oraz kupę gruzu po powiększeniu okna. Natomiast na Twoim etapie to niestety troszkę to Ciebie bedzie ksztować: nowe okno, glify, malowanie - już nie wspominam o kosztach zapadłych czyli cenie juz wmontowanego okna... Generalnie pomysł jest OK. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 01.06.2008 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 kze Moze ja sie niejasno wyraziłam,ale nie bede zamieniac juz istniejącego okna na drzwi balkonowe,tylko dodatkowo wybijemy dziure w sąsiedniej ścianie. Wyjdzie na to ze w wykuszu bedą 3 okna fixy i jedne drzwi na taras. Jesli chodzi o zdjęcia to pracuje w agencji reklamowej i mamy dostęp do sporej bazy zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 06.06.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Witaj Lucynko- dawno tu nie byłam , ale widzę , że ciagle pełno masz odwiedzin.Faktycznie lepiej zrobić te dodatkowe drzwi balkonowe , żeby można było więcej dom nagrzać tak jak pisałaś.U mnie narazie stan zero skończony ( tydzień temu), w poniedziałek mają ściany zacząć murować . Lucynko może masz kogoś do polecenia niedrogiego do projektów przyłącz wody - kanalizacji i gazu . NIe wiem czy muszę mieć nową mapkę z naniesionym budynkiem ? Czy wystarczy obecna i ile jest ważna ?Pozdrawiam Ciebie i całą Twoją rodzinkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 07.06.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 kze ... Jesli chodzi o zdjęcia to pracuje w agencji reklamowej i mamy dostęp do sporej bazy zdjęć Baza zdjęć, bazą zdjęć, ale jak zrobić takie duże zdjęcie.. Przecież w typowym punkcie foto nie zrobią takiego.. Ale rozumiem, że agencja reklamowa ma swoich fotografów, co potrafia wywołać i powiększyć zdjęcia do takich rozmiarów... Poza tym to zdjęcie musiało mieć sporo pixeli, bo np. z 8mln można powiększyć do A3, a tutaj jest poważny kawał zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 11.06.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Lucynka witaj i przepraszam , że zaraz nie podziekowałam za namiary na wyk. projektów przyłacza .Narazie jeszcze do nich niedzwoniłam , bo czekam aż skończą I kondygnacje . Budują się ściany zew.i wew. na parterze . Taka mała rzecz , a my już bardzo sie cieszymy . Na przy tydzień chcą zalewać strop.To na tyle. Pozdrawiam Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 18.06.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam. Lucyna 1 ! Pięęękny ten Wasz domek. Jestem zauroczona. Oglądając zdjęcia za każdym razem coraz bardziej rosła mi adrenalina z zachwytu. Wspaniałe wyczucie stylu. Mnie się właśnie to podoba. Tak chcę u siebie : nowoczesnośc przeplatana akcentami retro. U was nowoczesne meble, a np. stylowa lampa, fotele, prze-pię-knie!!! Ja mam w planie nowoczesną kuchnię z koronkowymi zazdrostkami w oknie, stylowy stół w jadalni z nowoczesnymi krzesłami, nowoczesny salon z koronkowymi poduszkami i starym kaflowym kominkiem wolnostojącym. Nie wiem jak to wyjdzie. Ale u Was oglądajac zdjęcia czuje się tą "duszę domu". . Niesamowite wrażenie robi fototapeta na klatce schodowej. Mam pytanko co do malowideł. Malowane ręcznie wg własnego pomysłu czy wg szablonów. Jakim sposobem to zostało namalowane.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 18.06.2008 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witaj Kasiu-wspaniałe rzeczy opowiadasz o mieszniu stylów . Zderzenie nowoczesnosci z nieco starszymi rzeczami robi fajne wrażenie i niezwykłą atmosferę w domku. Nowoczesny chłodny i kanciaty styl jest wspaniale przełamywany starszymi przedmiotami które są ciepłe i zaokrąglone tu i ówdzie (nie mówie w dosłownym znaczeniu) . Mysle ze idziesz w bardzo dobrym kierunku-nie rezygnuj z tego. Z tego co mówisz, to czujesz temat wewnętrznie . Trzymam za Was kciuki i sypcie tak dalej z rękawa swoimi pomysłami. Cudnie! Jesli chodzi o szablony to wejdź sobie na stronę szabloneria-tam jest sporo pomysłów które pewnie przypadna ci do gustu. Można sobie zakupic gotowca . Jednak prawdziwa duszę mają te które sie wymysli samemu a potem komputer przetworzy te wizję na rzeczywistośc pozdrawiam Was gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 19.06.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Dziękuję za rady. Budynek macie odebrany, zameldowanie jest - to nic innego jak mieszkać w szczęściu zdrowiu,zgodzie i miłości czego Wam szczerze życzę. No i jeszcze dużo spokoju i wyciszeniia po intensywnym okresie budownia. Szabloniki już mam jak również swoje pomysły. Na bieżąco będę sie nimi dzielic. Mam spore zaległości z wklejeniem zdjęć.Ale to wszystko nadrobię. Mam nadzieje, że też doczekam w końcu zatrzymania się w biegu w moim nowym domku na "moim miejscu na ziemi". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 19.06.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Gratulacje !!! Szybko i pięknie się urządziliście, a teraz cieszcie się SWOIM miejscem na ziemi.Pozdrawiamaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 22.06.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Lucyna1 - przeogromnie gratuluję fantastycznego stylu, wyobraźni, klasy. Bardzo spodobał mi się Twoj domek. Zrobiłas na mnie ogromne wrażenie. Wszystko w domku wydaje sie przemyslane po 2337432 razy, dopracowane w kazdym szczególe. Na prawde wysmienity styl. Domek jest jak z dobrej klasy gazety o wnętrzach. Wracam jeszcze raz poogladac, bo nie nasycilam jeszcze oczu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 23.06.2008 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Witaj edyta_10-Twój wpis powalił mnie z nóg . Niezła aparatka z Ciebie. Popeędziłam natentychmiast do Twojego dziennika budowy i co zobaczyłam -cudny domek . Wymuskany ,wypieszczony na wszelkie sposoby,piekna okolica,sporo zieleni. Bardzo mi sie podoba zielona górna łazieneczka-śliczniusia. Jeszcze mam jedno pytanie -czy mi sie wydaje czy dobrze widze ze solray na dachu macie od strony zachodniej? pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 25.06.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Witaj Lucynko - grtuluje odbioru domu .U mnie wczoraj zalali strop, a więc teraz bedzie kilkanaście dni bez fachowców na budowie, natomiast my mamy duzo roboty.Malujemy wieźbę ,pózniej podbitke i małe porzadki nas też czekaja.Jetem też na etapie kominów - nie wiem dokładnie czy w Straconce mozna kupic cegłe klinkierowa i jaki mają wybór, ja potrzebuję coś od czerwieni - brązu- pomarańcza (może w kolorze bursztynu,żeby pasowało do dachówki ). Lucynko czy Wy robiliście kominy nad dachem z pełnej cegły , czy z połówek czy z dziurawki ? Róznie to mówią , a wykonawca radzi mi , że ze wszystkiego wymuruje . Taka jego rada .Do dachu będą kominy sytemowe , a póżniej chcę dać cegłe klinkierową.Napisz mi jesli możesz. Miałam Was odwiedzić , ale ciąle jestem zabiegana . Ten taras bardzo ładnie skomponowałaś , bardzo mi sie podoba , może i ja będę miała podobny w przyszłości.Dziękuje i pozdrawiam . Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 25.06.2008 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Witaj Maryna-bardzo sie cieszę ze tak sprawnie postepuja roboty na waszej budowie . Z kazdym dniem jesteście coraz blizej celu. Mysmy robili kominy podobnie jak wy.Czyli kształtki systemowe Schidla, a ponad dachem pełny klinkier. Spory wybór klinkieru jest w Wapiniecy/Jasienicy CENTRUM KLINKIERU-przejedźcie sie tam-pewnie cos znajdziecie. Moje zaproszenie jest nadal aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 25.06.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 no i co ja przyszlam powiedziec - no to co zwykle - slicznie - a elewacja piekna bedzie - ze ja tez na taka nie wpadlam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 25.06.2008 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 kolakao-kochaniutka elewacja sie niestety brudzi, za kilka lat myslę ze trzeba bedzie ją odswieżyć-wtedy masz szanse na eksperymenty z nowymi kolorkami . pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts